ACCEPT - Humanoid
Posledný kvalitný počin tejto kapely bol Blind...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Já si jen dovolím vyjádřit se k Palu Drapákovi....

ACCEPT - Humanoid
Kdykoliv o sobě dá tato německá legenda vědět, je...

CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Audi: Bartoň a Vlasák odešli z Citronu kvůli...

ACCEPT - Humanoid
ja jsem jsi tu desku pustil s nadsenim ale po 4...

ACCEPT - Humanoid
Za Humanoida bych akceptoval :-) hodnocení přesně...

ACCEPT - Humanoid
Tak tohle se asi nedá hodnotit. V podstatě mají...

ACCEPT - Humanoid
A cenu za najvtipnejšiu recenziu získava:

PEARL JAM - Dark Matter
Savarip: bavil som sa s tebou tupče? :-)

PEARL JAM - Dark Matter
Současná produkce Pearl Jam mi není nikterak...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




TORTHARRY (křest CD), Deathstar, Minority Sound, Antigod, Nanovor - 21. 12. 2013 - Music Hall Zděřina

21. prosince se začala kolem areálu Music Hall Zděřina v Polici nad Metují objevovat spousta lidí. Společný znak byl jasný. Nějaký kus oblečení s logem kapely Tortharry. Právě tato kapela zde křtila své nové CD „Follow“, které vyšlo koncem listopadu u labelu Metalgate. Album má být podle kapely reakcí na současnou situaci v naší společnosti. Vypadá to, že přesně tohle téma asi nikdy nepřestane bavit. Kapely rozhodně ne, fanoušci by možná něco jiného ocenili. V případě téhle kapely ale věřím, že si nebudou hrát na konvenčním písku zvaném klišé. Dalším lákavým důvodem pro navštívení kapelního merchu a výměny 250 kaček za digipack „Follow“, byl brilantní zvuk z dílny polského studia Hertz. (Vader, Behemoth, Hate,…)

Na poslední zastávku November Massacre Tour, jak se jmenovalo celé turné, jsme vyrazili navrstveni a připraveni na arktickou zimu. Člověk se už po několika akcích v tomto areálu poučil. Ovšem za skvěle zvládnutou situaci by většina lidí organizátorům zulíbala ruce. Prostor byl zařízen tak, aby se nemuselo neustále otvírat ven, a tak jsme si mohli užívat skvělou atmosféru a nemuseli jsme poskakovat mezi bandou ztuhlých vlasatců, připomínající armádu šmoulů. Už před první kapelou byla hlava na hlavě, takže žádné prvotní upejpání. Vše se mohlo ihned naplno rozjet.

Večer zahájili death-metalový Deathstar z Mostu. Zdálo se mi, že to mají kluci trochu těžké. Většina lidí přišla na death v podání Tortharry a tato kapela byla trochu mírnějšího rázu. Snad ale právě proto nakonec výborná volba na rozjezd. Po dvou písničkách byl sál skoro plný, vepředu se pařilo o šest set šedesát šest. Bez dlouhé prodlevy, tak akorát na vystání fronty u baru, přišli na řadu pražští Minority Sound. Jejich electric-metal jsem slyšela poprvé v létě na Czech Death Festu v Červeném Kostelci. Jejich styl mi nepadl do oka, ucha ani jiného orgánu. O to víc jsem byla překvapená, jak skvěle zněl v uzavřeném prostoru Zděřiny. Vše mělo celkově brutálnější ráz. Zpěvák to s publikem doopravdy uměl a po jeho výzvě, ať první řady pořádně roztočí ty své větráky, nestál nikdo v pozoru. Trojici „dnes nepokřtěných“ doplnil thrash-deathový Antigod. Zpětně na mě kapela žádný dojem nezanechala. A ať kapelu pod lupou obracím sebevíc, stále nemůžu najít žádnou výraznější chybku ani plus. Takový mezistupínek, u kterého už všichni dychtí po cíli, který se pomalu blíží.

A cíl se výjimečně povedl. Ten, kdo si ho pamatuje ve střízlivém stavu, má na co vzpomínat. První set se předvedli Tortharry sólo ve své tříčlenné sestavě – Dan, Lemy a Panther. Ukázali nám, jak masakrální death si za těch více jak 20 let vypěstovali. Jednoduše přišli a ihned vše převálcovali. Skvělá show (až na ty stroboskopy prvních 10 minut, kdy člověk měl vypálené oči až do zadní části hlavy), charismatické vystoupení jednotlivých členů, příjemný zvuk. K tomu připište domácí atmosféru lidí a domácí prostředí. Jasný metalový ráj. Po prvním setu přišel na řadu samotný křest. Děkování, pozvánky na pódium, vtipkování. Člověk by nevěřil, kolik lidí se na parkety Zděřiny vejde. Od zvukařů po grafické návrháře. Ti všichni se podílí na fungování kapely. Kmotrem malého dítka Tortharry nebyl nikdo jiný než zpěvák legendární kapely Sepultury - Derrick Green. Společně s ním si pro nás Tortharry připravili druhý set. Na pódium naskočil druhý kytarista, Máca, a společně na chvíli vytvořili tvář Sepultury bez přízviska revival. S Derickem si střihli kousky jako „Teritory“ a „Roots“. Tóny z Brazílie dostaly do extáze snad všechny. Nepařilo se jen v prvních řadách. První odvážlivci zdolali stoly a trubky samotné stagee. Takhle nějak si člověk představuje peklo, pokud je metalista.

O zábavu po Tortharry se postarala místní kultovní kapela Nanovor. A o tom, že zde je kultovní svědčí i to, že přeživších bylo na pozdní čas dost. Jakmile zazněl nějaký ploužák, nebyl nikdo, kdo by v hale netančil. Tak si lidé postupně mohli ochutnat celou metalovou abecedu od AC/DC až po nějaké ty Pink Floydy. Současně s Nanovory si největší fanoušci mohli vystát frontu na podpis a fotku Derricka Greena. Nakonec však nezbylo nic jiného, než aby ten malý zbytek bez alkoholového dechu uchopil volanty a sbalil své indisponované kolegy do aut. Díky moc Tortharry za povedený křest a snad se brzy sejdeme u dalšího kousku.

Ája             


www.tortharry.com
foto: Tomáš Šrejber


Vydáno: 10.01.2014
Přečteno: 3474x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Souhlasím, moc...10. 01. 2014 22:56 Supermartonátor
tedyklobouk dolů,...10. 01. 2014 7:52 james


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.30993 sekund.