Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




MICHAEL SWEET - I´m Not Your Suicide

Když zmíníte jméno zpěváka Michaela Sweeta, hned v další větě nutně musí padnout jméno jeho domovské kapely Stryper. Ovšem i když je jeho vokální projev poznávacím znamením Stryper, Sweet je činný na více frontách. Kromě toho, že pár let byl frontmanem legendárních AOR rockerů Boston (přispěl na poslední album „Life, Love And Hope“), je také sólovým umělcem. Na dráhu pod svým vlastním jménem se vydal už začátkem devadesátých let, kdy vlna grunge spláchla na více než deset let i Stryper. Ovšem po výborném, stejnojmenném debutovém albu a stále ještě nadprůměrné desce „Real“ se Sweet na (až k trochu nechutné sladkosti dotažených) deskách „Him“ a „Touched“ vrhl na víceméně klavírní balady se silně křesťanskými texty.

V mezičase opět Stryper začali fungovat jako regulérní kapely a loni posluchačům předhodili dobrou desku „No More Hell To Pay“, která je vrátila zpátky na slušná místa v hitparádách. Sweet ale, takřka v návaznosti na loňské album Stryper, vydává i svou šestou sólovou desku „I´m Not Your Suicide“.

Přiznám se, že po albech „Him“ a „Touched“ jsem měl tendenci přistupovat k této desce s despektem. Obě předchozí alba už překročila hranici dobrého vkusu a byla jen kýčovitou záležitostí pro ortodoxní křesťany. Zaplaťpánbůh v tomto případě tomu tak není. Nejedná se o striktně heavy metalovou desku, která se dá očekávat od Stryper, ale Sweet zde nabízí více poloh a prostupuje napříč celým spektrem rockové hudby.

Jsou tu samozřejmě věci, které by mohly být v repertoáru jeho kapely. To je především úvodní „Taking On The World Tonight“, kde Sweet svádí neuvěřitelnou hlasovou bitvu s Tonym Harnellem z TNT, dále pak „Anybody Else“, kde hostuje profesionální wrestlingový rváč a frontman kapely Fozzy Chris Jericho a bývalý kytarista Whitesnake Doug Aldritch a určitě i ostrá „Unsuspecting“. Většina alba se ale pohybuje v klidnějších mainstreamových vodách, kam spadá především „This Time“ (má výborný refrén), kde pro změnu hostuje křesťanský zpěvák Kevin Max, uvolněná „Coming Home“, která zřetelně čerpá z countryových zdrojů a pravděpodobně hudebně nejzajímavější skladba celé kolekce, „Miles Away“, kdy akustickou kytaru, jenž prostupuje celou skladbu, ve slokách doslova válcují poryvy notně zboosterované kytary.

Samostatnou epizodou je pak coververze slavné skladby Neila Younga „Heart Of Gold“, která se na albu objevuje hned ve dvou verzích. Tu první zpívá samotný Sweet a v druhé verzi mu vypomohla dcera Davea Mustainea z Megadeth, Electra. Oproti Neilově originálu samozřejmě ubyla folková rozervanost, přibylo elektrických kytar a zejména bravurní kytarové sólo v samém srdci skladby.

S touto deskou konečně Sweet zase našel tu pravou parketu své sólové kariéry, ve které v minulých letech pěkně tápal. Možná mu k tomu dopomohl úspěch posledního alba Stryper. Proto „I ´m Not Your Suicide“ můžeme spolu s dvacet let starým debutem směle zařadit na vrchol jeho sólové tvorby.

Jan Skala             


www.michaelsweet.com

You Tube ukázka - Heart Of Gold (with Electra Mustaine)

Seznam skladeb:
1. Taking On The World Tonight
2. All That's Left (For Me To Prove)
3. The Cause
4. This Time
5. I'm Not Your Suicide
6. Coming Home
7. Miles Away
8. Strong
9. How To Live
10. Heart Of Gold
11. Anybody Else
12. Unsuspecting
13. Heart Of Gold (featuring Electra Mustaine)

Sestava:
Michael Sweet - zpěv, kytara, baskytara
Kenny Aronoff - bicí
+ hosté

Rok vydání: 2014
Čas: 50:21
Label: Big3 Records
Země: USA
Žánr: hard rock/pop rock

Diskografie:
1994 - Michael Sweet
1995 - Real
2000 - Truth
2006 - Him
2007 - Touched
2014 - I´m Not Your Suicide

Foto: archiv kapely


Vydáno: 13.06.2014
Přečteno: 2013x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09905 sekund.