RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SECOND CHANCE - Dotyky

Vítej, tak tohle je ráj, můžeš tančit, zpívat nebo na lásku si hrát…
Co, cože? Pokud jste něco říkali, tak se omlouvám, v hlavě mi ustavičně bzučí tenhle refrén a nic jiného se tam nějak nemůže vejít…

Second Chance jsou tak trochu chameleoni. Ačkoliv by se dalo jednoduše konstatovat, že jejich debutová deska „Dotyky“ je příjemně chytlavá rockovka. Jenže tak jednoduché to rozhodně není – Second Chance, ačkoliv se všech jejich jedenáct kousků (pomiňme zbytečné intro) kolem rockového základu systematicky ovíjí, nemají problém těch rockových odstínů do své hudby použít slušnou paletu a hlavně, jsou maximálně přirození, ať už vsadí na lehoučký bigbítek s až brichtovsky přístupnou melodikou, nebo ať už hraje prim hrubý, poměrně těžkotonážní a syrový výraz se solidně ukličkovanými kytarami (abychom vytyčili jejich mantinely).

Byť se historie Second Chance začala psát již před osmi lety a svoje putování k dnešní podobě kluci obtiskli i do dvou épíček, za rozhodující zlom lze považovat dvě události – příklon k češtině a angažování zpěvandule Veroniky Fialové. A (kluci prominou) právě její zvonivě průrazný a rockově příjemný hlas považuji za ten nejvýraznější háček Druhé šance. Stejně tak, jak stylově pružná je samotná hudba, tak přizpůsobivý je i sebevědomý Veroničin zpěv - k tomu, aby zněla tvrdě, nepotřebuje ani tu decentně využitou chlapskou výpomoc, strašně snadno dostane do písní potřebnou a přitažlivou atmosféru, nebojí se vypustit i kapku jedu a když dojde na ty nejzpěvnější momenty, zní velice optimisticky a uvolněně.

Kapele sluší i čeština – ačkoliv mi slovník Second Chance (částečně poskytnutý od Jirky Rogla) přijde poměrně schematický a do mistrovské obratnosti (třeba již výše zmíněného hudebního kolegy) či obrazotvornosti ještě krapítek chybí, nezakopnete o jedinou pasáž, která by nějak drhla, zněla lopotně či šroubovaně. A chlapi v kapele? Co si budeme povídat, i když Veronika má maximum prostoru, bez solidního základu by jej asi bylo obtížné plně využít. A jelikož Second Chance jsou instrumentálně zdatní, melodicky chytlaví, nápadově bohatí a dějově dostatečně pestří (a když už ne, viz. třeba Jekyll & Hyde“ či „Nahá“, aspoň příjemně pohupují bez toho, aby sklouzli do únavnosti), padá tahle deska snadno do uší a navíc má sílu se v závitech i na dost dlouho zavrtat.

Second Chance to díky využití širokého (zajděte na tanečně vyskandovatelnou bigbítovou „Pláž“, najměte si atmosférického „Strážce“ s rozjásaným refrénem, nechte se převálcovat syrovou „Jízdou“, nenechte se zmást něžnými „Dotyky“, které zakrývají vyceněné zuby) a přitom uceleného rockového spektra hrají na vícero stran. A na každou z těch stran to hrají moc šikovně. Díky těmhle„Dotykům“ není nijak složité vycítit v Second Chance, kteří úspěšně využívají už svoji první šanci, dostatečně zajímavý potenciál pro budoucnost.

Savapip             


Bandzone Second Chance

Seznam skladeb:
1. Intro
2. Vstávej
3. Dotyky
4. Pláž
5. Krysař
6. Ztracená tvář
7. Od soumraku do úsvitu
8. Jekyll and Hyde
9. Strážce
10. Jízda
11. Nahá
12. Zlej sen

Sestava:
Veronika Fialová - zpěv
Tomáš Paulus – kytara, zpěv
Adam Gabriel - kytara
Ondřej Stehlík - baskytara
David Bartošek - bicí

Rok vydání: 2014
Čas: 40:54
Země: Česká republika

Diskografie:
2014 - Dotyky

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 23.07.2014
Přečteno: 2860x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09244 sekund.