MASTERS OF ROCK 2024 -Vizovice, čtvrtek (11.7.2024) a pátek (12.7.2024)
Děkuju!

JOURNEY - Escape
Triumph?

JOURNEY - Escape
Snad každá z uvedených kapel měla na svých...

JOURNEY - Escape
Survivor?

JOURNEY - Escape
Napadají mě Magnum, Asia, Boston, Toto..

JOURNEY - Escape
Měl bych v záloze přeci jenom jednu úžasnou...

JOURNEY - Escape
Deska je za jasnou desítku.Ale 4 od Foreigner je...

MASTERS OF ROCK 2024 -Vizovice, čtvrtek (11.7.2024) a pátek (12.7.2024)
Moc pěkně napsáno!

AXXIS - Coming Home
To s tou pseudopandemií byl velkej úlet.

AC/DC - If You Want Blood You`ve Got It
Tenhle živák má opravdu svoje kouzlo !












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




220 VOLT - Walking In Starlight

Tuhle švédskou hard rockovou kapelu jsem si pamatoval z osmdesátých let. Tehdy měli vcelku slušné desky jako bezejmenný debut nebo následující „Powergames“, a platili tak za docela dobré druho až třetiligové Europe. Pochopitelně 220 Volt byla kapela, kterou musela změna hudebního klimatu začátkem devadesátých let smést. Nebyli nikdy neotřelí, nikdy nebyli ani moc sví a proto je posluchač i vcelku lehce oželel. Přesně definovali tu kapelu, kterou si poslechnete, neurazí vás, ale nic moc si z toho nevezmete, protože ten hudební přínos tam prakticky žádný nikdy nebyl.

Proto je pro mě překvapující, že se tahle kapela vrátila zase zpět a to na studiové bázi. Sice už bez klasického vokalisty Jockeho Lundholma, který ale nikdy nebyl tak charismatický, jako třeba jeho krajan Joey Tempest, takže výměna za Anderse Engberga nijak nebolí. Engberg je slušný zpěvák, který, stejně jako jeho předchůdce, řemeslo zvládá na výbornou, ale jeho barva hlasu není tak jasně čitelná a rozpoznatelná, že by definovala zvuk celé kapely.

Ale dost řečí. 220 Volt jsou tady zpět a teď co tak od nich čekat? Ono je to v podstatě jednoduché. Revival osmdesátých let zatím ještě neodezněl a proto by bylo asi pošetilé po starých bardech chtít, aby se snažili honit nějaké modernější trendy. Proto také celá deska „Walking In Stralight“ jede v těch intencích, jako 220 Volt jeli v osmdesátých letech. Jen dneska to už působí docela archaicky a občas se neubráníte náznaku lehkého úsměvu. Jako třeba v dost otřesné „Broken Promises“, kdy byste při otravných klávesách v refrénu nejradši bedny vyhodili z okna. Moc se nevyvedly ani skladby jako „The Waiting“ s úděsným tancovačkovým refrénem, „Stranded“ (zase ten nefunkční refrén) nebo „Blind“, která si hraje na bohapustou vykradačku Rainbow.

Jistě, jsou tady i lepší věci, mezi ně patří rozhodně titulní skladba, která celé album uvozuje. Potěší i ostřejší kousky jako „Alive“ nebo „Burning Heart“, kdy kapela více hrábne do strun a zbaví se právě toho otřesného tancovačkového espritu. V tu chvíli si i začnete podupávat a říkat si, že přestože je to retro jako prase, není to vůbec špatná deska.

Tohle album by mohlo být pro pamětníky. Mladou generaci rozhodně nezasáhne, protože má až moc těch neduhů, kvůli kterým by měl každý být vděčný Kurtu Cobainovi, že se tahle scéna pořádně pročistila. Její plus je v tom, že má dobrý zvuk, což je dneska ale už normální standard, ale tady trochu vyrovnává tu zaprděnost v osmdesátých letech.

Jan Skala             


www.220volt.se

You Tube ukázka - System Overload

Seznam skladeb:
1. Walking In Starlight
2. System Overload
3. Broken Promises
4. Alive
5. Blind
6. Stranded
7. Get Me Out
8. The Waiting
9. Through The Wastelands
10. Burning Heart
11. Take A Good Look
12. One Good Reason
13. Guiding Light

Sestava:
Anders Engberg - zpěv
Thomas Drevin - kytara
Mats Karlsson - kytara, baskytara
Peter Hermansson - bicí

Rok vydání: 2014
Čas:
Label: AOR Heaven
Země: Švédsko
Žánr: hard rock

Diskografie:
1983 - 220 Volt
1984 - Powergames
1985 - Mind Over Muscle
1988 - Eye To Eye
1997 - Lethal Illusion
2014 - Walking In Stralight

Foto: archiv kapely


Vydáno: 30.09.2014
Přečteno: 3209x




počet příspěvků: 7

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
ToPiNo ...tak tohle je...6. 10. 2014 16:06 Down
Tohle album...6. 10. 2014 15:20 The Keeper XIV.
Pánové, co...6. 10. 2014 2:22 ToPi
Sračkovitou...5. 10. 2014 21:59 Pepsi Stone
Asi nejsi ten...5. 10. 2014 21:22 Down


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.19343 sekund.