RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




BODY COUNT - Manslaughter

Může někdo brát vážně 56ti letého rappera, který nejprve nadával na všechno možné, aby se pak sám stal součástí všeho možného a tím zaprodal svoji (samozvanou) OG integritu? Takto uvažuje hodně lidí, přičemž se často přikloní k názoru, že je nové album Ice-T a spol. právě z toho důvodu k smíchu. Abych vám pravdu řekl, je mi to jedno. Když se totiž zaposlouchám do desky „Manslaughter“, je mi kurevsky dobře a vše ostatní mi může být těžce u prdele.

Navíc, každý, kdo se v tom chce podobným způsobem rejpat, ať nejdřív zaručí svojí bezchybnost. Nikdo, kdo by něco takového dokázal, samozřejmě neexistuje, proto je nesmyslné se nad kohokoli povyšovat a tím se hloupě okrádat o (v tomto případě) slastné pocity z poslechu hudby. Rap metal mně byl vždy blízký, žel jde o žánrovou fúzi často přehlíženou, opovrhovanou a proto zanedbávanou. Novinka Body Count jej ale vrací zpět do zaflusaných ulic, a to v opravdu velkém stylu. Je navíc metalovější než lecjaký letitě pokovaný spolek, s totálně drtivým zvukem a strhujícím způsobem přenositelnou energií!

Hudební agresivitě se není co divit, Ice-T nikdy neskrýval své sympatie k tvrdé muzice, s albem mu navíc vypomohlo pár metalových maníků, jako je kubánský kytarista Juan Garcia (např. Abattoir nebo Agent Steel) a basák Vincent Dennis alias Vincent Price (Steel Prophet). V songu „Pop Bubble“ zase čekejme ječák Jamayho Jasty z metalcorových Hatebreed. Základními členy ale samozřejmě zůstávají kytarista Ernie C a Ice-T, který to všechno otextoval, takže nás čeká nekonečný příval „motherfuckerů“, „shitů“ a „bitches“. Menší rozdíl je tentokrát v charakteru lyriky, z vyššího věku Ice-Tho totiž nakonec usvědčí nečekané mentorování a morální agitky. Sem tam už prostě působí více jako otravný tatík, než nasraný rapper. V rámci jakési vyváženosti to ale působí patřičně, neboť Ice-T naštěstí nevyučuje pořád a ve většině písní navíc odvedl doslova výtečnou práci.

Často totiž jede přesně v opačném směru a dělá si ze života prdel. Například když vsadí vlastní hlášky do hitu „Institutionalized“ od krajanů Suicidal Tendencies (nebudu spoilerovat a tím vás okrádat o zážitek, ale určitě si jej nenechte ujít, zejména napoprvé je to velká sranda). Nesmí chybět sex, jehož funkci zastane několik kusů, včele s „99 problems BC“, jenž je upravenou verzí songu „99 problems“ z počátku devadesátek, a opět tomu nechybí vtip a nadsázka (jistě, puritáni, feministky nebo křesťané se asi smát nebudou, ale ti nás, zaplaťpánbů, nečtou).

A samozřejmě se dočkáme i násilných textů, např. ve skladbě "Pray For Death" to působí, jako by vypadl ze scénáře hororu Saw nebo z pera autorů Cannibal Corpse. I na to je ovšem třeba čumět z nadhledu, nic za tím nehledat a pouze se bavit. Lyrická variabilita je tedy značná a hudba za ní v ničem nezaostává. Hardcore, thrashcore, crossover, thrash a heavy metal, samozřejmě rap, ale i bluesový podklad, to vše ve velkém stylu nabídne fošna „Manslaughter“. Pro mě jedna z absolutně nejlákavějších nahrávek (nejen) letošního roku!

Petr Štěpnička             


FB STRÁNKY BODY COUNT

YouTube ukázka - Talk Shit, Get Shot

Seznam skladeb:
1. Talk Shit, Get Shot
2. Pray For Death
3. 99 Problems BC
4. Back To Rehab
5. Manslaughter
6. Get A Job
7. Institutionalized 2014
8. Pop Bubble
9. Enter The Dark Side
10. Bitch In The Pit
11. Black Voodoo Sex
12. Wanna Be A Gangsta
13. Will Always Love You
14. 99 Problems BC - Rock mix

Sestava:
Ice-T – zpěv
Ernie C – kytara
Ill Will – bicí
Vincent Price – baskytara
Juan of the Dead – rytmická kytara
Sean E Sean – vokály, samply

Rok vydání: 2014
Čas: 50:15
Produkce: Will Putney
Label: Sumerian Records
Země: USA
Žánr: rap metal

Diskografie:
1992 - Body Count
1994 - Born Dead
1997 - Violent Demise: The Last Days
2006 - Murder 4 Hire
2014 - Manslaughter

Foto: archiv kapely


Vydáno: 03.12.2014
Přečteno: 3042x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.12764 sekund.