21.07.2019
M.O.D.
Kultovní crossoverová smečka Billy Milana odjede ke konci ..více

20.07.2019
DESTRUCTION
Jak zhruba bude znít album "Born To Perish", které ..více

20.07.2019
SOULHEALER
Finští melodici zveřejnili více

19.07.2019
FREEDOM CALL
Druhá ukázka z alba "M.E.T.A.L." ke slyšení více

19.07.2019
SACRED REICH
Americká thrashmetalová parta se vrátí na studiovou ..více

19.07.2019
TWILIGHT FORCE
Švédové naservírovali fanouškům skladbu "Dawn Of The ..více






Lance KING - ReProgram
velice nateseny na jakoukoliv desku s Lancem, pac ..

MERGING FLARE - Revolt Regime
Strašná deska, Chrouste to nemyslis vazne? ..

PANTERA - Vulgar Display of Power
V době vydaní opravdu bomba album, i já jsem mu ..

PANTERA - Vulgar Display of Power
Tak toto je opravdu geniální fošna. Skvost stř ..

MERGING FLARE - Revolt Regime
Skvělá deska, absolutní překvapení, 9/10. ..

PANTERA - Vulgar Display of Power
Legendárny album a ukažka vtedajšej obrovskej s ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
Jako dobrý. Krobovi se sólově moc nedařilo, zk ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
Pánové, opravdu tady chcete pořád dělat Krobo ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
A co okolo Kroba není trapný? Už když Kříže ..

Petr DOLÉNEK (KREYSON MEMORIAL) - Kreyson neexistoval, tak jsme se rozhodli pokračovat dál
Nedávno jsem na nich byl. Větší šumařinu jse ..




Za poslední měsíc:
TIMO TOLKKI´S AVALON - Return To Eden
974x

SLAYER, ANTHRAX - Praha, Tipsport Aréna, 25. 6. 2019
790x

PANTERA - Cowboys from Hell
788x

KISS, ZZ TOP - Praha, Sinobo Stadium, 19. 6. 2019
742x

Vláďa ŠAFRÁNEK a Tonda RAUER - Brain
728x

XIII. STOLETÍ - Frankenstein
710x



29.07.2019
ABARBAR - metal, thrash - Praha CBF - thrash - Praha..
Praha - Vagon, Národní 25, začátek od:21:30, vstupné: 100

03.08.2019
SYMBIOSIS (SK) / VICTIMS / NEW HATE FORM / APATHY AGAIN / THE REVOLT / NEUROTIC ..
TACHOV, začátek od:14:00, vstupné: 150,-Kč

31.08.2019
HOLY MOSES, TROLLECH, NORNIR, DYSANGELIUM, MALLEPHYR, LAID TO WASTE, DOUPOV...
Plzeň-Kalikovský mlýn., začátek od:14:00., vstupné: 399 Kč.



článků celkem: 7063
recenzí: 5773
reportů: 557
rozhovorů: 370













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


INEKAFE - Nevhodný typ

Slovenská punková scéna byla vždycky pořádně silná. Stačí si vzpomenout na Zónu A nebo Slobodnou Európu. A k nim samozřejmě můžeme zařadit i Inekafe, kteří se s velkou slávou vrátili po čtyřleté hibernaci v roce 2010 znovu na scénu. Ten návrat korunovali o rok později výtečným albem „Právo na šťastie“. Od té doby Kafe opět jede a zdobí nejeden český a slovenský festival. Kapele se prostě daří a i přes trochu bouřlivý odchod basisty Foruse vydává v poklidu své nové album „Nevhodný typ“.

Když jsem psal před třemi lety recenzi na „Právo na šťastie“, trochu jsem se obával možného stylového směřování, protože s poslední deskou před rozpadem „Bez udania dovodu“ se Inekafe pustili do experimentů, když zněli místy až hardcorově a do textů začali roubovat politická témata. S „Právem na šťastie“ udělali to nejrozumnější, co mohli a vrátili se k tomu, co prezentovali na svých nejlepších albech „Je tu niekto?“ a „Príbeh“. A v tomto duchu pokračují i na novince. I když jsem před třemi lety naťukl problematiku textů a jejich puberťáckou uvěřitelnost z úst čtyřicetiletých chlápků, nakonec to není až tak rušivý element a proto ani tady se oproti minulé desce nic nemění.

Vratko Rohoň je rozený hitmaker a proto i „Nevhodný typ“ je plný velmi chytře složených popěvků, které zcela naplňují škatulku pop/punkrocku nebo neopunku, chcete-li. V podstatě se dá říct, že „Nevhodný typ“ je takový mladší bratříček „Práva na šťastie“, i když už těch odkazů na minulost, jako bylo „Velkou palicou IV“ nebo „Petra po rokoch“, je tady mnohem méně. Neubylo však velmi výrazných refrénů, ať už je to úvodní „Zlý“, klasická kafovská „Nezaujem“ (refrén může lehce evokovat někdejší hitovku "Mojich najlepších pätnáct rokov"), titulní „Nevhodný typ“, divoká „Kopaničiarská“, všechno je přesně takové, jak čekáte.

Možná tedy chybí moment překvapení , ale to je problém drtivé většiny kapel, které mají na svém kontě více než tři alba. V tomto případě můžeme jen zmínit skladbu „Na chvílu“, která má velmi svojsky zaranžované kytary ve spojení s klávesovými party. Refrén je už samozřejmě v typickém rohoňovském duchu. Překvapující (samozřejmě v tom švejkovském pokroku v mezích zákona) může být i „Nenadávejte na politikov“, která působí až moc infantilně a samoúčelně nasraně.

Můžeme namítnout, že „Právo na šťastie“ bylo možná trochu pestřejší. Na „Nevhodném typu“ chybí klasická koketérie se ska a i vyloženě hitová věc pro střední proud, kterou na minulé desce byla „Špinavé objatie“. Ale i tak si myslím, že žádný fanoušek těchto „bratislavských Green Day“ nemůže být novinkou zklamán. Jen pozor na to, aby se Inekafe nedostali do slepé uličky. Zatím je to ještě čerstvé a svěží…

Pepsi Stone             


www.inekafe.sk

YouTube ukázka - Nevhodný typ

Seznam skladeb:
1. Zlý
2. Pár sráčov bohatých
3. Koniec zelenej bodky
4. Nezaujem
5. Nevhodný typ
6. Kopaniciarská
7. Strom
8. Na chvílu
9. Čiernobielá
10. Nenadávejte na politikov
11. Iba vo filmoch

Sestava:
Vratko Rohoň - zpěv, kytara
Hulo - baskytara
Dodo - bicí

Rok vydání: 2014
Čas: 34:16
Label: Universal
Země: Slovensko
Žánr: neopunk

Diskografie:
1998 - Vítaj
1999 - Čumil
2000 - Je tu niekto?
2001 - Príbeh
2003 - Bez udania dovodu
2011 - Právo na štastie
2014 - Nevhodný typ

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 30.12.2014
Přečteno: 2941x




počet příspěvků: 5

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
VydavateľstvoNevhodoný typ...12. 01. 2015 22:18 K a K štúdio
Tak jsem projel i...12. 01. 2015 3:35 subeer
Ja som ich...10. 01. 2015 21:03 Meresz
Jak jsem řekl,...10. 01. 2015 11:56 Pepsi Stone
Pepsi, díky za...8. 01. 2015 8:39 subeer


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.17992 sekund.