BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




LOCH VOSTOK - From These Waters

Švédští Loch Vostok právě završují patnáctiletku své existence a se svým šestým albem "From These Waters" znovu najeli na pravidelný tříletý rytmus vydávání alb. Kluci si nikdy nelámali hlavu s tím, jaký žánr je zrovna při skládání napadl a tak je tahle kapela vhodná jak pro milovníky melodického metalu, tak i pro stoupence toho extrémního. Power metal, black či death, trocha thrashe a to vše hezky progresivně zabalené.

Album začíná velmi agresivně. „Like Poison To The Stars“ na vás vletí silou uragánu a black metalová sypačka vás umlátí jak buchar. O to silněji pak zapůsobí vzletný až k nebesům dosahující refrén, který je především skvěle zazpívaný. Jak bylo řečeno, Loch Vostok si s žánry hlavu nelámou, a tak po blackových etudách a melodickém refrénu přichází progresivní střed skladby, kde se hudba trochu zklidní. S druhou „I Implode“ předvedou Loch Vostok jiný přístup. Píseň začíná silným riffem, ale je vcelku klidná. Teprve s refrénem se přidá extrémní vokál. Kombinace blackového zpěvu a toho čistého funguje velmi dobře a přirozeně. Loch Vostok se nesnaží být příliš tvrdí, ale zároveň vědí, kdy přitopit pod kotlem. Třetí a titulní skladba se obejde bez „extrému“ a dá se mluvit o klasickém progresivním power metalu, avšak s nadstandartním refrénem a pěknými melodiemi. V tomhle mají celkově Loch Vostok velký talent. Melodie, které se dobře pamatují a působí neotřele. Naprosto perfektní zvrat předvede kapela ve „Fighting Fire With Blood“, kde se rozpoutá opravdové melodicko – death metalové peklo. Možná nejvíce nářezový kousek na desce a je v něm opravdu všechno, co Loch Vostok nabízejí. Mnoho změn a zvratů, absolutní hudební svoboda.

Ony tři tváře kapely – tedy extrémní, melodická a progresivní – se neustále střídají a prolínají, takže by se mohlo říci, že to vlastně až tak zase nic extra není. Jenže Loch Vostok mají v rukávu ještě další esa. Naléhavost, ze které až mrazí. Poslechněte si „Lost In Transmutance“ a nevěřím, že to s vámi nehne. I když po půli desky znáte styl kapely a její zacházení s hudbou, přesto se jen málokdy stane, že budete vědět, kam se dané skladby budou vyvíjet. U kapely jako je Loch Vostok je možná trochu zavádějící někam ji přirovnávat, ale někdy mi připomínají Evergrey. Ať už stylem zpěvu hlavního pěvce Teddyho Möllera nebo samotnou melodikou a přítomností melancholie. Tedy trochu příbuzní Evergrey, kteří jsou však na steroidech a někdo je hodně naštval.

Album nemá slabšího místa a každá skladba má co nabídnout. Mým soukromým favoritem je nádherná „Sentiment“ s parádními riffy, kouzelnou atmosférou a nenápadně, přesto účinně zakomponovanými houslemi. Tahle píseň má sílu armády fakt velkých býků. Nastolená kvalita však neupadá ani na konci desky a po jeho doposlechnutí musím konstatovat – já chci znovu.

Tomáš Marton             


lochvostok.com

YouTube ukázka - Sentiment

Seznam skladeb:
1. Like Poison to the Stars
2. I Implode
3. From These Waters
4. Fighting Fire with Blood
5. Lost in Transmutance
6. Dead Sea Trolls
7. And the Storm Spread Its Wings
8. Sentiment
9. Me Forgotten
10. They Brought the Dark

Sestava:
Teddy Möller - zpěv, kytara
Niklas Kupper - kytara, growl
Jimmy Mattsson - baskytara
Fredrik Klingwall - klávesy
Lawrence Dinamarca - bicí

Rok vydání: 2015
Čas: 47:47
Label: ViciSolum Productions
Země: Švédsko
Žánr: Progresivní metal

Diskografie:
2003 - Dark Logic
2006 - Destruction Time Again
2009 - Reveal No Secrets
2011 - Dystopium
2012 - V: The Doctrine Decoded
2015 - From These Waters

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 08.05.2015
Přečteno: 2550x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09198 sekund.