CITRON, METALINDA, LORETTA - 2. 3. 2024 - KD Šeříková, Plzeň
Audi: Bartoň a Vlasák odešli z Citronu kvůli...

ACCEPT - Humanoid
ja jsem jsi tu desku pustil s nadsenim ale po 4...

ACCEPT - Humanoid
Za Humanoida bych akceptoval :-) hodnocení přesně...

ACCEPT - Humanoid
Tak tohle se asi nedá hodnotit. V podstatě mají...

ACCEPT - Humanoid
A cenu za najvtipnejšiu recenziu získava:

PEARL JAM - Dark Matter
Savarip: bavil som sa s tebou tupče? :-)

PEARL JAM - Dark Matter
Současná produkce Pearl Jam mi není nikterak...

PEARL JAM - Dark Matter
to Demonick: člověče už si přešlápni, tys to...

PEARL JAM - Dark Matter
Moje velice oblíbená kapela. Je pravda, že...

PEARL JAM - Dark Matter
Zvykni si, tento "redaktor" inak pisať ani nevie...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Tony CARLINO (MAX PIE) - Cítíme radost, když nás lidi přirovnávají ke kapelám jako Dream Theater nebo Symphony X.

Občas ty velké věci přiletí ze stran, odkud by to nikdo nečekal. Tohle tvrzení se belgických Max Pie týkalo především v souvislosti s vydáním jejich druhého alba “Eight Pieces – One World”. U letošní výpravné a melodramatické novinky “Odd Memories” už zasvěcení mohli předpokládat, že parta kolem zpěváka Tonyho Carlina a kytaristy Damiena Di Fresca svoje řemeslo skvěle ovládá. A právě Tony Carlino si našel chvíli na krátké představení svojí kapely.

Můžeš prosím krátce představit kapelu Max Pie a její členy? Máte za sebou deset let činnosti, což je dost dlouhá doba, který okamžik z vaší historie tedy je pro tebe ten nejdůležitější?
Max Pie začali tím, že hráli různé coververze, pak jsme začali tvořit vlastní skladby a naše první album „Initial Process“ jsme realizovali v roce 2011. V dubnu 2012 jsme vyrazili na tour s Jon Oliva´s Pain a potkali jsme se na pódiu s Channel Zero, Madball, Anthrax či Evergrey. V roce 2013 jsme vydali druhé album „Eight Pieces-One World“, a koncertovali jsme se Symphony X, Queensryche a Freak Kitchen. A v tomhle roce v červnu vyšlo naše třetí album „Odd Memories“.

Autory veškeré vaší tvorby (na posledních dvou albech) jsi ty a Damien Di Fresco, vy dva jste také jediní, kteří jsou v Max Pie od samotného počátku a sestava kolem vás se průběžně pozměňuje. Je obtížné v Belgii najít hudebníky, kteří vnímají hudbu jako vy dva? A je ta autorská licence vás dvou daná tím, že ostatní členové nemají touho tvořit nebo jste s Damienem natolik sehraný tandem, že nikoho jiného k tvorbě nepustíte?
Nalezení těch správných muzikantů je obtížné všude a to samé platí o těch, kteří jsou hudbu schopni složit. My tvoříme tím způsobem, že Damien obvykle vytvoří 90% písní a další členové kapely doaaranžují jejich zbytek, a na mě je abych k tomu napsal texty. Tímhle způsobem pracujeme již od vydání naší druhé desky.

Začínali jste jako hardrockový cover-band, vycházející z tradic Deep Purple a Whitesnake, postupně jste se posunuli více k progresivnímu metalu. Co bylo tím hlavním impulzem k tomu, začít se věnovat vlastní tvorbě?
Díky tomu, že se s hraním coververzí naše sestava postupně stabilizovala a sehrála, zatoužili jsme po tom tvořit vlastní hudbu. Byla to pořádná výzva!

A prozraď mi, co ti tahle zkušenost dala pro Max Pie?
Pódium! Hraní cover songů přineslo víc příležitostí hrát živě než nyní…, i když to bylo v malých klubech nebo v „café theater“.

Jak bys charakterizoval hudbu, kterou hrají Max Pie?
Obecně power – progresivní metal. Damien je velmi ovlivněn filmovými soundtracky, filmovou hudbou, hudbou z videoher. A v některých našich písních jsou tyhle vlivy znát.

Letos jste vydali album svoje třetí album „Odd Memories“. Můžeš jej představit, jeho příběh a hudbu?
„Odd Memories“ není koncepčním albem. Je to vesmír, o kterém se snažíme posluchači vyprávět. Není to skutečný příběh, ale songy jsou udělány tak, aby posluchač mohl cestovat tématem prostoru a planet.

Jak probíhala tvorba alba „Odd Memories“? Která z fází tvorby alba pro tebe byla nejnáročnější?
Po „Eight Pieces – One World“ jsme se rozhodli změnit náš způsob komponování, tak, aby se všichni členové mohli na skládání nové desky podílet. V prosinci loňského roku nám Damien poslal návrhy čtyř písní a najednou jsme se dozvěděli, že deadline pro předložení kompletního alba bude březen 2015. No a tak jsme zcela překopali naše plány a během dvou měsíců byla deska nahraná.

Jak jste spokojeni s tím, jak kritika hodnotí „Odd Memories“ a jak jste s deskou spokojeni vy sami?
S kritikou jsme spokojeni. Cítíme radost, když nás lidi přirovnávají ke kapelám jako Dream Theater nebo Symphony X.

Jaké propagační akce aktuálně děláte pro tuhle desku?
To má na starosti náš label Mausoleum Records, kteří se věnují hlavně rozšiřování informací a článků o Max Pie.

Pokud dobře počítám, není to tak dávno, kdy jste oslavili deset let na scéně. Slavili jste nějak toto výročí, nebo chystáte ještě nějakou oslavu?
Ten čas běží strašně rychle a jak jsme byli zabráni do dělání našeho třetího alba, tak jsme si ani nevšimli, že jsme měli desáté narozeniny!

Jaké jsou nejbližší plány kapely, co od vás můžeme čekat v dohledné době? Je reálné, že se Max Pie někdy představí živě v České republice?
Koncerty a miniturné. Přirozeně, doufáme, že si někdy v České republice zahrajeme.

Jaká je situace ohledně tvrdší muziky v Belgii? Je obtížné se prosadit ve vaší zemi, potažmo ve světě?
Jako všude, myslím, že je to opravdu těžké vydělat si tímhle způsobem na slušné živobytí. Asi se to dá, ale rozhodně ne tím, že budeš hrát jen v jedné kapele.

Jaké máš s Max Pie ambice?
Pokračovat dál, vyvíjet se a dosáhnout toho, aby naše muzika byla rozpoznatelná mezi tím nejlepším.

A tradiční závěr – je nějaká otázka, na kterou se Tě dosud nikdo z novnářů nezeptal a Ty by sis na ní přála odpovědět?
Třeba kde se vzal název Max Pie? Kapela se původně jmenovala MAXPY, což nemělo žádný význam. Navrhl jsem ostatním členům kapely, abychom se přejmenovali na Max Pie, ale ani to ve skutečnosti nemá zrovna kdovíjaký význam.

Savapip             


www.maxpie.be

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 16.08.2015
Přečteno: 2196x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10762 sekund.