NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




POP EVIL - Up

Pop Evil? V Evropě takřka opomíjená kapela, ovšem v Americe jedna z největších senzací posledních let na rockové scéně. Zaregistroval jsem je náhodou, když jsem kdesi viděl jejich klip ke skladbě „Boss´s Daughter“, kde hostuje kytarista Mötley Crüe Mick Mars. Tehdy mě tahle skladba hodně bavila a proto, když Pop Evil oznámili novinku „Up“, byl jsem docela zvědavý, jak bude znít celá deska. Jako první vyplaval na povrch singl „Footsteps“ a emoce náhle ochladly.

„Footsteps“ je totiž prototyp toho trapného současného rocku zámořského střihu, kdy kapela přijde se třemi, čtyřmi tvrdými riffy, omatlá je elektronickou omáčkou a přidá nabubřelý, ovšem značně přitroublý refrén. Nechci dokola opakovat a dávat jako hlavní příklad těchto bezduchých skladatelů hloupých popěvků kanadské Nickelback, ale byla to první kapela, která mě v souvislosti s poslechem „Footsteps“ napadla a to je vcelku ostuda. Naštěstí nutno říct, že zbytek desky je přece jen na trochu vyšší úrovni a Pop Evil se tak nemusí zařadit do nekonečné řady plagiátorů čehokoliv, od bezpohlavních Nickelback začínaje a tričky Iron Maiden konče.

Jistě, že „Up“ není žádné přelomové dílo. Už jen proto, že začíná zmíněnou úděsnou „Footsteps“, ale i proto, že prostě není kolekcí nadmíru silnou a vyváženou. Ovšem po úvodním šoku si posluchač spraví náladu v „In Dissaray“ (když dvojka „Core“ zaujme leda tak emotivní kytarovou vsuvkou), což je věc se slušným, nevtíravým refrénem, aby dostal možná to nejlepší z celé kolekce v dramatické „Ghost Of Muskegon“. Tady Pop Evil konečně zní jako slušná, respektuhodná hard rocková formace, která nestřílí od boku na první dobrou, ale přece jen má v srdci kousek poctivého muzikantství.

Balada „If Only For Now“ zase strhává kapelu zpět. Kdeže jsou časy takových kousků, jakými byli trháky „Home Sweet Home“ (Mötley Crüe), „Heaven“ (Warrant) nebo „Patience“ (Guns n´Roses)? Tohle je jen bezduché blábolení, které udělá dojem leda tak na pubertálního panice, který před zrcadlem mačká beďary v bláhové naději, že se zalíbí té holce od vedle. Vedle „Footsteps“ zase další sešup dolů. Další už se naštěstí nekoná a proto je další balada „Seattle Rain“ vcelku příjemnou odpovědí na počátek devadesátých let a pomalé kousky od Pearl Jam a Soundgarden. Nakonec posluchače potěší výborná epická záležitost „Til Kingdom Come“.

Jako kdyby se Pop Evil nemohli rozhodnout co vůbec hrát. Jak je vidět z pár kousků (zejména „Ghost Of Muskegon“ a „Til Kingdom Come“), mají na to, aby se někdy mohli stát respektovanou partou, kterou by mohli mít rádi i pravověrní, rochnící si při starých Whitesnake, Led Zeppelin nebo Deep Purple. Zatím jsou ale ještě moc obaleni v balastu toho nejprotivnějšího druhu americké rockové hudby. Což se ale do budoucna může změnit.

Jan Skala             


www.popevil.com

YouTube ukázka - Footsteps

Seznam skladeb:
1. Footsteps
2. Core
3. In Disarray
4. Take It All
5. Ghost Of Muskegon
6. If Only For Now
7. ...
8. Ways to Get High
9. Lux
10. Vendetta
11. Dead In The Water
12. Seattle Rain
13. Til Kingdom Come

Sestava:
Leigh Kakaty - zpěv
Nick Fuelling - kytara
Dave Grahs - kytara
Matt DiRito - baskytara
Joshua Marunde - bicí

Rok vydání: 2015
Čas: 49:47
Label: eOne Music
Země: USA
Žánr: hard rock/alternative rock

Diskografie:
2004 - War Of The Roses
2008 - Lipstick On The Mirror
2011 - War Of Angels
2013 - Onyx
2015 - Up

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 11.09.2015
Přečteno: 2260x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
PEDoporučuji jejich...11. 09. 2015 13:41 Vincent


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09017 sekund.