NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




INNERWISH - InnerWish

Šest dlouhých let trvalo čekání na novou studiovku řeckých power metláků InnerWish. Byla to úmorná doba zejména pro početné fanoušky, kterých se za dvacetiletou historii fungování kapely nakupilo slušné množství, nejvíc patrně po předchozím výtečném zápisu „No Turning Back“. Ten nabídnul několik hutných metalových skladeb, skutečnou přidanou hodnotu pro mě ale znamenaly songy kompozičně odlehčené a na křídlech melodií vznesené třeba až k speedmetalovému trysku.

I tentokrát nám kapela ukáže svoji přívětivou i temnější tvář. Tou hned začne. V dřevnatém metalovém módu ala Primal Fear se totiž odehrají první čtyři skladby s tím, že jejich kvalita má sestupnou tendenci. Nejlépe tedy funguje úvodní kus „Roll The Dice“, zatímco song „Machines Of Fear“ už víceméně jenom nudí. Na druhou stranu by mohl tvořit ideální zvukovou kulisu k nástupu havířů na ranní šichtu, neboť jeho industriálně ponurý opar je téměř k nevydýchání. Pak se ale nálada alba jako zázrakem změní.

Posluchačsky vstřícnější rozpoložení naznačí již akustický úvod „Needles In My Mind“, která se postupně rozjede do šlapavé dynamiky s hardrockovým odérem, odkazujícím k třetí řadovce „Inner Strenght“, kde Řekové tuto škatuli ždímali v míře větší než malé. Konečně se dočkáme chytlavého refrénu, s nezbytnou klávesovou podporou. Na pohodové vlně surfuje i další štych „My World Of Fire“ (s chutným sólovým partem), stejně jako sedmý song „Rain Of Thousand Years“, jenž zlatí hymnický motiv, který jej provází od působivého intra, přes památný refrén až k vláčně atmosférické mezihře. Následná skladba „Serenity“ znamená návrat k mohutným kytarovým valům, nutné odlehčení zde zastane bridge s refrénem, jenž opět vládne epicky honosným nádechem. No a pak se konečně dočkají i fandové speed metalu.

Trvalo to sice nepěkně dlouho (na minulé fošně bylo rychlovek daleko víc), ale pořád lepší někdy nežli nikdy. Devátá střela s názvem „Sins Of The Past“ plně potvrzuje, že autoři podobné písně skládat nezapomněli, jejich rytmická dynamika je přitom až kriticky nutná pro celkovou variabilitu desky. Je proto škoda, že tentokrát jde o jedinou perlu svého druhu, na druhou stranu úbytek rychlosti neznamená stopku melodiím, o čemž nás přesvědčí většina zbývajících položek. „Through My Eyes“ se vrátí k líbivému hard´n´heavíku, samotný vrchol díla pak cinkne v parádě zvané „Zero Ground“. Hned v jejím úvodu představí vrstvené klávesy nádherný motiv, jenž postupně protne celou kompozici, se zenitem v kouzelně vypjatém refrénu, který je v závěru jako bonus vygradován rychlejším tempem. Výjimečná věc! A to pořád není všechno, vysoce kvalitním zážitkem se stává i závěrečný opus „Tame The Seven Seas“, s pochodovým tempem i nezbytným dopingem hymnicky laděných klapek. Z toho vyplývá, že nové album InnerWish šlape skvělým způsobem plné dvě třetiny, zamrzí jen pocitově odtažitý úvod, ten bych v klidu oželel, stejně jako akustickou baladu „Cross The Line“, která tentokrát Řekům moc nevyšla. Nehledě na to, že by se vyřazením některých položek zkrátila poněkud nerozumná stopáž díla. Takhle jde ve výsledku o silně nadprůměrný, avšak nikoli strhující celek.

Petr Štěpnička             


www.innerwish.gr

YouTube ukázka - Rain of a Thousand Years

Seznam skladeb:
1. Roll the Dice
2. Broken
3. Modern Babylon
4. Machines of Fear
5. Needles in My Mind
6. My World on Fire
7. Rain of a Thousand Years
8. Serenity
9. Sins of the Past
10. Through My Eyes
11. Zero Ground
12. Cross the Line
13. Tame the Seven Seas

Sestava:
George Eikosipentakis - zpěv
Manolis Tsigos - kytara
Thimios Krikos - kytara
Antonis Mazarakis - baskytara
Georgios Georgiou - klávesy
Fragiskos Samoilis - bicí

Rok vydání: 2016
Čas: 1:07:00
Mix: Fredrik Nordström, Henrik Udd
Mastering: Peter In de Betou
Produkce: Thimios Krikos & Fotis Benardo
Label: Ulterium Records
Země: Řecko
Žánr: power/heavy metal

Diskografie:
1998 - Waiting For The Dawn
2004 - Silent Faces
2006 - Inner Strenght
2010 - No Turning Back
2016 - InnerWish

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 04.05.2016
Přečteno: 1852x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09152 sekund.