RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




MELTED SPACE - The Great Lie

Francouzský skladatel a klávesista Pierre Le Pape má dost podobné cíle jako německý snílek Tobias Sammet. Sestavit metalovou operu, která je složena z x skvělých zpěváků napříč metalovými žánry, a přinést velkolepý příběh, který si svoje místo najde i na koncertních pódiích. Zatímco ale Tobiasova Avantasia má základ někde v německém power/speedu, Pierre se svým projektem Melted Space vzhlíží zejména k symphonic metalové scéně, podobné třeba té v Holandsku.

Jak je u metalové opery zvykem, největší pozornost strhávají právě pěvecké výkony. V Melted Space se můžete těšit na příjemné i agresivní mužské sameťáky, jemné a křehké ženské hlasy i na pořádné chrčáky. To vše v té nejlepší možné kvalitě a citlivé kombinaci. Pierre si skutečně na výběru dal záležet a každému zpěvákovi určil roli přímo na míru. Ti tím čelí nejen vysokým pěveckým nárokům, ale i troše herecké empatie a vnímavosti. Tenhle nelehký úkol čtrnáctičlenná pěvecká sestava zvládá na jedničku. Příkladem jsou jak dlouhé kompozice, kde se různě střetává a prolíná někdy až devět velkých hlasů, tak i komornější skladby s jedním vokalistou, jako je tomu třeba u balady „God is Dead“, kterou nás provází maximálně empatický a emotivní výkon jistého Manuela Munoze. A přesně v tomhle je album „The Great Lie“ výjimečné. Dech bere nejen při megalomanských výletech za pomocí osvědčených jmen, ale i u skromnějších a stručnějších písní, kde se vyskytují i ne tolik známí umělci. Z dlouhého výčtu pěveckých hostů zmiňme ještě alespoň stále se zlepšující černovlásku Clémentine Delauney (Visions of Atlantis, ex-Serenity), nekompromisního Davida Vincenta (ex-Morbid Angel), éterickou Mariangelu Demurtas (Tristania), andělskou Ailyn Gimenéz (Sirenia) nebo svérázného Guillamea Bideaua (Mnemic).

Deska „The Great Lie“ má tak v celku logicky ambice plnohodnotného divadelního představení s dlouhosáhým obsazením, o čemž svědčí i velmi působivý symfonický poklad v podání Filharmoniků města Prahy. Ten se dokonce na některých místech stává tak dominantním a propracovaným, že výrazně připomíná práci skladatelů z oblasti artificiální či filmové hudby. To s sebou logicky přináší plno zajímavých náladových a dynamických zvratů s neustále proměnlivou atmosférou. O to chvályhodnější je pak fakt, že se Pierrovi podařilo v hudbě udržet i onen metalový výraz, který není zastíněn, nýbrž hraje naprosto rovnocenného partnera.

Pierre Le Pape dělá neuvěřitelné pokroky. Jeho cíl udělat z Melted Space kvalitní značku, která snese konkurenci i s daleko zvučnějšími veličinami, se mu díky „The Great Lie“ tak přiblížil, že už na něj dosahuje konečky prstů. Pokud v tomhle vzestupném trendu bude pokračovat, příští počin bude dokonalý.

Mikka             


FB MELTED SPACE

YouTube ukázka - Terrible Fight

Seznam skladeb:
1. Listen to the Song of Despair
2. Called by the Queen
3. No Need to Fear
4. Terrible Fight
5. A God Is Dead
6. Trust and Betrayal
7. Glass Castle's Beast
8. Hopeless Crime
9. The One Who Lost the Faith
10. Titania
11. Lost Souls from the Other Side

Sestava:
Pierre Le Pape - klávesy, skladatel, aranžér
Hosté: Arno Strobl - zpěv, Clémentine Delauney - zpěv, Virginie Gonçalvès - zpěv, Lucie Blatrier - zpěv, Guillaume Bideau - zpěv, Christine Rhoades - zpěv, Mariangela Demurtas - zpěv, David Vincent - zpěv, Attila Csihar - zpěv, Mikael Stanne - zpěv, Manuel Munoz - zpěv, Adrian Martinot, Kobi Farhi - zpěv, Niklas Kvarforth - zpěv, Arjen A. Lucassen - kytara a klávesy, Sylvain Coudret - kytara Ailyn Gimenéz - zpěv

Rok vydání: 2015
Čas: 55:48
Label: Sensory Records
Země: Francie
Žánr: symphonic metalová opera

Diskografie:
2009 - There´s a Place ...
2012 - From the Past
2015 - The Great Lie

Souvisjící články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 11.03.2016
Přečteno: 3329x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
wow...obsazení je...12. 03. 2016 15:55 Supermartonátor


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09111 sekund.