Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




ASKING ALEXANDRIA - The Black

O tom, že Asking Alexandria stojí na novém začátku není pochyb. Jinak to po odchodu jasného poznávacího znamení kapely, frontmana Dannyho Worsnopa, být nemohlo. Ten se poroučel loni a hned si založil novou kapelu We Are Harlot (společně s kytaristou od Sebastiana Bacha Jeffem Georgem), což už mohlo naznačovat mnohé. Asking Alexandria totiž na svém posledním albu „From Death To Destiny“ překonali metalcorové mantinely a do své hudby implantovali obrovské množství jiných vlivů, až se jejich tvorba začala pohybovat skoro na hardrockovém poli. Pak odešel Worsnop a společně s We Are Harlot začal dělat čistý hard rock. Začalo se mluvit o rozdílných hudebních názorech. Worsnop zjevně prahl po hudbě svých idolů, ke kterým patří zejména Sebastian Bach (ex-Skid Row) a Vince Neil (ex-Mötley Crüe), což zbytku kapely začínalo být proti srsti. Proto na místo vokalisty přišel Dennis Stoff, do té doby frontman ukrajinské metalcorové mlátičky Make Me Famous.

Otázka proto byla, nakolik odchod Worsnopa a angažování Stoffa naruší směr, kterým Asking Alexandria vykročili na předchozí desce. Poté kytarista Ben Bruce přišel s prohlášením, že Asking Alexandria zůstávají metalcorovou kapelou a bylo vymalováno. Jenže ono je to nakonec trochu jinak. Sice ten trend, který dělal minulou desku zajímavou, je pryč a Asking Alexandria hardrockové pole opustili, ovšem úplně na místě se stát nezůstalo. Možná kdyby ano, bylo by to lepší.

Novinka se částečně vrací do dob debutu „Stand Up And Scream“. Tehdy byli Asking Alexandria přetvrdá kapela, prostě taková ta klasická metalcorová úderka, kde o čistý zpěv nezavadíte a poté, co deska skončí, vám ještě bzučí z toho kraválu v hlavě. I dnes sice umí Asking Alexandria pořádně hrábnout do strun a vypadne z toho úvodní věc „Let It Sleep“ nebo „We´ll Be OK“, kde se koketuje skoro až s deathcorem. Ovšem většina věcí začíná pošilhávat po popu, místy kapela zní až jako notně převařená několikátá kopie slabších chvilek Linkin Park.

Když si člověk vezme třeba pilotní singl „I Won´t Give In“ a odmyslí si, že po „From Death To Destiny“ se z Asking Alexandria mohla stát velká kapela, dostane vcelku slušně poslouchatelnou písničku. I Stoff předvádí dobrý výkon, má výborný rozsah i slušnou techniku, ovšem chybí mu pnutí velkých hlasů rockové historie (které jeho předchůdce Worsnop má) a snadno sklouzne mezi masu a je lehce zaměnitelným vokalistou.

Jenže ve většině nápadů to s melodickými nápady není nijak slavné, tak „I Won´t Give In“ zůstává i přes její nepůvodnost osamocena jako voják v poli. Jistěže se nápady najdou, to samozřejmě ano, ale nemůžete se zbavit pocitu, že jste to už někde slyšeli. U Bon Jovi? Nickelback? Linkin Park? One Direction… Ukazuje se, jak byl pro kapelu Worsnop důležitým. Ne jen na pozici vokalisty, ale i na pozici skladatele, protože ty stěžejní nápady si s sebou odnesl do We Are Harlot. S ním se Asking Alexandria stali vůdčí kapelou metalcorové scény. Teď jsou zase jen jedni z mnoha…

Jan Skala             


www.askingalexandria.com

YouTube ukázka - I Won´t Give In

Seznam skladeb:
1. Let It Sleep
2. The Black
3. I Won't Give In
4. Sometimes It Ends
5. The Lost Souls
6. Just A Slave To Rock & Roll
7. Send Me Home
8. We'll Be OK
9. Here I Am
10. Gone
11. Undivided
12. Circled by The Wolves

Sestava:
Denis Stoff - zpěv
Ben Bruce - kytara
Cameron Liddell - kytara
Sam Bettley - baskytara
James Cassells - bicí

Rok vydání: 2016
Čas: 47:41
Label: Sumerian
Země: Velká Británie
Žánr: metalcore/pop rock

Diskografie:
2009 - Stand Up And Scream
2011 - Reckless & Relentless
2013 - From Death To Destiny
2016 - The Black

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 11.04.2016
Přečteno: 2965x




počet příspěvků: 4

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Nevím, v čem...19. 05. 2016 19:21 Dustter
Změna se čekat...26. 04. 2016 11:13 Pepsi Stone
8,5/10Já bych to tak...25. 04. 2016 18:45 Dustter
8/10Po počátečním...24. 04. 2016 19:36 Aldys


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09148 sekund.