19.04.2021
ICED EARTH
Kytarista Jon Schaffer přiznal vinu ohledně své účasti ..více

19.04.2021
GO AHEAD AND DIE
Výsledek společné práce Maxe Cavalery (Soulfly, Cavalera ..více

19.04.2021
LACUNA COIL
Italští gotici se v době všeobecných zákazů živých ..více

19.04.2021
SOCIAL DISORDER
Spojení dvou slovutných kytaristů, Traciiho Gunse (L.A. ..více

19.04.2021
WICKED SMILE
Na 24. září naplánovala vydání debutového alba tato ..více

19.04.2021
THE CHRIS ROLLING SQUAD
Francouzská bluesrocková trojice, koketující však i s ..více






BLAZE BAYLEY - War Within Me
Je to tak! Dickinson zní v Blazeovkách divně! N ..

BLAZE BAYLEY - War Within Me
X factor - když jsem si ho koupil v roce 1995 a d ..

BLAZE BAYLEY - War Within Me
Pagan vyzýval v úvodníku k většímu zapojení ..

BLAZE BAYLEY - War Within Me
To Marek : Kniha Run to the hills o Iron Maiden. ..

BLAZE BAYLEY - War Within Me
Hosi, bezte se nadychat čerstvého vzduchu, asi s ..

BLAZE BAYLEY - War Within Me
Steve jednou řekl, že X factor je jedna z jeho n ..

BLAZE BAYLEY - War Within Me
když vyškrtáme Janky a Ferdy, koho z těch osta ..

BLAZE BAYLEY - War Within Me
Ferdo, Mne BB opravdu v zaludku nelezi, me kult IM ..

BLAZE BAYLEY - War Within Me
na a nejvíc přípsěvků tady má člověk co se ..

BLAZE BAYLEY - War Within Me
Kolik prispevku u prumerneho zpěváka podprůměr ..




Za poslední měsíc:
PAUL STANLEY`S SOUL STATION - Now And Then
2480x

WARRANT - Cherry Pie
2285x

Ken HENSLEY - My Book Of Answer
2116x

LED ZEPPELIN - In Through The Out Door
2006x

Ronnie ATKINS - One Shot
1867x

URIAH HEEP - Look At Yourself
1775x





článků celkem: 8319
recenzí: 6853
reportů: 573
rozhovorů: 481













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


Lee AARON - Fire And Gasoline

Dávno, dávno tomu, co bylo naposledy slyšet o kanadské zpěvačce Lee Aaron, přitom se tato rockerka v roce 1984 prohlásila Metalovou královnou, když vydala své průlomové album „Metal Queen“. To a další tři alba „Call Of The Wild“, „Lee Aaron“ a „Bodyrock“ jí pak zajistily popularitu pro zbytek osmdesátých let. Změna hudebního klimatu na začátku devadesátých let ale její kariéru rozmetala na prach a posledním hřebíčkem do rakve se zdálo být album „Emotional Rain“, kde se druhdy Metalová královna pokoušela zachytit aktuálních trendů v alternativní hudbě. Nepovedlo se a už to vypadalo na hořký konec. Ten se ale nakonec nekonal a přes hrůzné post-grungeové album „2preciious“ se zpěvačka obloukem vrátila ke klasickému hard rocku.

Ten prostupuje celým novinkovým počinem „Fire And Gasoline“, jenž vychází dlouhých dvanáct let po předchozí desce „Beautiful Thing“. Kruh se uzavírá? V podstatě ano, protože na novince se posluchači dostane přesně toho druhu hudby, který by od Lee Aaron očekával. A když vezmeme v potaz, že Kanaďanka nikdy nepatřila mezi nějaké stylotvůrce a její desky plnily spíše funkci dobře poslouchatelné, ale nijak objevné či, nedejbože, až geniální hudby, nemůže „Fire And Gasoline“ ničím zklamat.

Deska se sice rozjíždí trochu ztuha, takovým tím toporným rockem, který až moc odkazuje na polovinu osmdesátých let, ale když pak zpěvačka vytáhne z rukávu výbornou „Wanna Be“, je všechno už o poznání veselejší, protože na to jde z té punkovější stránky a rázem připomene svou kolegyni Joan Jett. Lee pak sluší i trochu odlehčenější poloha, kterou prezentuje v písničkářské „Bittersweet“ nebo v baladické „50 Miles“, která má sice zatěžkaný bluesový základ, ovšem přece jen pošilhává směrem k pop rocku.

Jak deska postupuje, přece jen přibývá těch jemnějších míst, inklinujících k období „Emotional Rain“ a dokonce i „2preciious“, což se projevuje zejména ve skladbách typu „Heart Fix“ nebo „Nothing Says Everything“, které mají alternativnější nádech a vykukuje z nich také náznak depresivní melancholie devadesátých let. Nejedná se ale o vyložený průšvih, jen deska kvůli jejich zařazení v takové hustotě ztratí tah na bránu.

Celkově se ani v případě celého alba nejedná o žádný průšvih. Ovšem jediné, co na té desce může posluchače překvapit je fakt, že vůbec vyšla. Přece jen Lee Aaron má dnes už úplně jiné starosti než když jí bylo dvacet a pro část mužské populace ztělesňovala sexy symbol a tu pravou Metal Queen. Už rozhodně nestojí na špici popularity ani ve své domovské Kanadě, ovšem stále ještě ví, jak se dělá kousek té poctivé hudby. Z téhle stránky je na „Fire And Gasoline“ všechno v pořádku. Objevná ale deska není ani za mák, jen se dobře poslouchá, ale klasikou se nikdy nestane

Pepsi Stone             


www.leeaaron.com

YouTube ukázka - Tom Boy

Seznam skladeb:
1. Tom Boy
2. Fire And Gasoline
3. Wanna Be
4. Bitter Sweet
5. Popular
6. 50 Miles
7. Bad Boyfriend
8. Heart Fix
9. Nothing Says Everything
10. If You Don't Love Me Anymore
11. Find The Love

Sestava:
Lee Aaron - zpěv
Sean Kelly - kytara
Dave Reimer - baskytara
John Cody - bicí

Rok vydání: 2016
Čas: 48:06
Label: Big Sister Records
Země: Kanada
Žánr: hard rock

Diskografie:
1982 - The Lee Aaron Project
1984 - Metal Queen
1985 - Call Of The Wild
1987 - Lee Aaron
1989 - Bodyrock
1991 - Some Girls Do
1994 - Emotional Rain
1996 - 2preciious
2000 - Slick Chick
2004 - Beautiful Thing
2016 - Fire And Gasoline

Foto: archiv kapely


Vydáno: 12.04.2016
Přečteno: 2264x




počet příspěvků: 9

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Dá se toVíc mi sedí ty...17. 04. 2016 10:33 Dejvátor
Jako nejhorší...13. 04. 2016 9:48 Pepsi Stone
DoroTaky nemá jen...13. 04. 2016 9:38 Deny
Mám stejný názor...13. 04. 2016 9:30 Pepsi Stone
No vidíš Kolíku...12. 04. 2016 20:16 JonathanGray


 
Metalforever.info © 2006 - 2021     RSS - články

stránka byla načtena za 0.79333 sekund.