20.09.2020
2.0
Vrchlabská garážová kapela 2.0 přichází s novým ..více

20.09.2020
POSTCARDS FROM ARKHAM
Na druhou část úspěšného tour k oceňované desce ..více

20.09.2020
FALL FROM EVEREST
Pražská electro post-hardcore čtveřice FALL FROM EVEREST ..více

20.09.2020
VOLUPTAS
Blackeři VOLUPTAS mají venku nové album. Nahrávka ..více

19.09.2020
URIAH HEEP
Zemřel bývalý bubeník této britské hardrockové ..více

19.09.2020
HEATHEN
Včerejší vydání studiové novinky letité ..více






NIRVANA - Live At The Paramount
GRUNGE JE SRAČKA!!! ..

SOUNDGARDEN - Live On I-5
Máš pravdu, grunge akorát zabil hair metal, pro ..

NAPALM DEATH - Throes Of Joy In The Jaws Of Defeatism
mě učili, že na hrubý pytel patří hrubá zá ..

METALLICA - S&M 2
S albem Countdown to Extinction se to Megadeth ví ..

NAPALM DEATH - Throes Of Joy In The Jaws Of Defeatism
Chlapci, rad bych vas pozadal, aby se diskuze obes ..

NAPALM DEATH - Throes Of Joy In The Jaws Of Defeatism
... a máš recht, že takový "styl", který nazv ..

NAPALM DEATH - Throes Of Joy In The Jaws Of Defeatism
tebe bych chtěl někdy potkat, debile. Kdo je u t ..

NAPALM DEATH - Throes Of Joy In The Jaws Of Defeatism
Hele, lopato, pro někoho je solidní styl Míša ..

METALLICA - S&M 2
Prostě alba z 80.let a "Black album", to mi vysta ..

METALLICA - S&M 2
Megadeth sa práveže o to pokúsily albumom Youth ..




Za poslední měsíc:
TÖRR - Chcípni o kus dál
1212x

METALLICA - S&M 2
1064x

AMARANTHE - Manifest
1010x

TÖRR - Morituri te Salutant
991x

KING DIAMOND - House Of God
930x

KING DIAMOND - The Graveyard
897x



26.09.2020
ZNOUZECTNOST, NAŠROT, NONSENSE, ATOMOVÁ MIHULE...
Havlíčkův Brod - KD Ostrov, začátek od:20:00, vstupné: 250

27.09.2020
POWER 5, MY PUSE a THE PANT..
Valašské Klobouky - KD Klobučan - malý sál, začátek od:20:00, vstupné: 130.-

03.10.2020
XIII. STOLETÍ, KELWIN, STOKER. ..
Havlíčkův Brod - KD Ostrov, začátek od:20:00, vstupné: 250



článků celkem: 7844
recenzí: 6449
reportů: 573
rozhovorů: 432













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


Lee AARON - Fire And Gasoline

Dávno, dávno tomu, co bylo naposledy slyšet o kanadské zpěvačce Lee Aaron, přitom se tato rockerka v roce 1984 prohlásila Metalovou královnou, když vydala své průlomové album „Metal Queen“. To a další tři alba „Call Of The Wild“, „Lee Aaron“ a „Bodyrock“ jí pak zajistily popularitu pro zbytek osmdesátých let. Změna hudebního klimatu na začátku devadesátých let ale její kariéru rozmetala na prach a posledním hřebíčkem do rakve se zdálo být album „Emotional Rain“, kde se druhdy Metalová královna pokoušela zachytit aktuálních trendů v alternativní hudbě. Nepovedlo se a už to vypadalo na hořký konec. Ten se ale nakonec nekonal a přes hrůzné post-grungeové album „2preciious“ se zpěvačka obloukem vrátila ke klasickému hard rocku.

Ten prostupuje celým novinkovým počinem „Fire And Gasoline“, jenž vychází dlouhých dvanáct let po předchozí desce „Beautiful Thing“. Kruh se uzavírá? V podstatě ano, protože na novince se posluchači dostane přesně toho druhu hudby, který by od Lee Aaron očekával. A když vezmeme v potaz, že Kanaďanka nikdy nepatřila mezi nějaké stylotvůrce a její desky plnily spíše funkci dobře poslouchatelné, ale nijak objevné či, nedejbože, až geniální hudby, nemůže „Fire And Gasoline“ ničím zklamat.

Deska se sice rozjíždí trochu ztuha, takovým tím toporným rockem, který až moc odkazuje na polovinu osmdesátých let, ale když pak zpěvačka vytáhne z rukávu výbornou „Wanna Be“, je všechno už o poznání veselejší, protože na to jde z té punkovější stránky a rázem připomene svou kolegyni Joan Jett. Lee pak sluší i trochu odlehčenější poloha, kterou prezentuje v písničkářské „Bittersweet“ nebo v baladické „50 Miles“, která má sice zatěžkaný bluesový základ, ovšem přece jen pošilhává směrem k pop rocku.

Jak deska postupuje, přece jen přibývá těch jemnějších míst, inklinujících k období „Emotional Rain“ a dokonce i „2preciious“, což se projevuje zejména ve skladbách typu „Heart Fix“ nebo „Nothing Says Everything“, které mají alternativnější nádech a vykukuje z nich také náznak depresivní melancholie devadesátých let. Nejedná se ale o vyložený průšvih, jen deska kvůli jejich zařazení v takové hustotě ztratí tah na bránu.

Celkově se ani v případě celého alba nejedná o žádný průšvih. Ovšem jediné, co na té desce může posluchače překvapit je fakt, že vůbec vyšla. Přece jen Lee Aaron má dnes už úplně jiné starosti než když jí bylo dvacet a pro část mužské populace ztělesňovala sexy symbol a tu pravou Metal Queen. Už rozhodně nestojí na špici popularity ani ve své domovské Kanadě, ovšem stále ještě ví, jak se dělá kousek té poctivé hudby. Z téhle stránky je na „Fire And Gasoline“ všechno v pořádku. Objevná ale deska není ani za mák, jen se dobře poslouchá, ale klasikou se nikdy nestane

Pepsi Stone             


www.leeaaron.com

YouTube ukázka - Tom Boy

Seznam skladeb:
1. Tom Boy
2. Fire And Gasoline
3. Wanna Be
4. Bitter Sweet
5. Popular
6. 50 Miles
7. Bad Boyfriend
8. Heart Fix
9. Nothing Says Everything
10. If You Don't Love Me Anymore
11. Find The Love

Sestava:
Lee Aaron - zpěv
Sean Kelly - kytara
Dave Reimer - baskytara
John Cody - bicí

Rok vydání: 2016
Čas: 48:06
Label: Big Sister Records
Země: Kanada
Žánr: hard rock

Diskografie:
1982 - The Lee Aaron Project
1984 - Metal Queen
1985 - Call Of The Wild
1987 - Lee Aaron
1989 - Bodyrock
1991 - Some Girls Do
1994 - Emotional Rain
1996 - 2preciious
2000 - Slick Chick
2004 - Beautiful Thing
2016 - Fire And Gasoline

Foto: archiv kapely


Vydáno: 12.04.2016
Přečteno: 2141x




počet příspěvků: 9

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Dá se toVíc mi sedí ty...17. 04. 2016 10:33 Dejvátor
Jako nejhorší...13. 04. 2016 9:48 Pepsi Stone
DoroTaky nemá jen...13. 04. 2016 9:38 Deny
Mám stejný názor...13. 04. 2016 9:30 Pepsi Stone
No vidíš Kolíku...12. 04. 2016 20:16 JonathanGray


 
Metalforever.info © 2006 - 2020     RSS - články

stránka byla načtena za 0.40614 sekund.