20.04.2019
MAJESTY
Německá powermetalová formace vydá 28. června studiovou ..více

19.04.2019
HOLLYWOOD VAMPIRES
Rocková smetánka vedená Alicem Cooperem, Johnnym Deppem a ..více

19.04.2019
HELLYEAH
Kapela si našla náhradu za zesnulého bubeníka Vinnieho ..více

19.04.2019
EAGLES OF DEATH METAL
Frontman Jesse Hughes oznámil, že nová deska jeho kapely, ..více

19.04.2019
SERPENT OF GNOSIS
Na scéně se objevuje nové jméno, které se pohybuje v ..více

19.04.2019
HYPERSONIC
Italští HYPERSONIC hlásí změnu na postu zpěvačky, ..více






SEPULTURA - Kairos
Má nejoblíbeněj í deska novodobé Sepultury : ..

SEPULTURA - Kairos
Po dvoch koncepčných a veru vynikajúcich dielac ..

SLIPKNOT - .5: The Gray Chapter
Po dôkladnom vypočutí som sa iba utvrdil v tom, ..

AEPHANEMER - Prokopton
jedno z těch lepších melodeath alb za poslední ..

AVANTASIA - 2.4.2019 - Forum Karlín, Praha
No úžasná zostava fakt... ..

AEPHANEMER - Prokopton
Ze by zase dalsi "kurevsky vostra" veganka za mikr ..

TAKEN - Taken
https://www.you tube.com/watch? v=IJSyj2OYfxY ..

EXUMER - Hostile Defiance
Výborný album ,ako jeho predchotca,neb l by som ..

WARRIOR PATH - Warrior Path
Na můj vkus je zbytečně snad každá skladba ro ..

EXUMER - Hostile Defiance
"Nevidím důvod, aby někdo uhýbal z kompozičn ..




Za poslední měsíc:
AVANTASIA - 2.4.2019 - Forum Karlín, Praha
1179x

DREAM THEATER - Distance Over Time
1068x

ROTTING CHRIST - The Heretics
743x

ANACREON - Svědomí
712x

BLOODBOUND - Rise Of The Dragon Empire
697x

TÝR - Hel
612x



27.04.2019
NEVIDIM, KÚROVEC, SALAZAR...
Jihlava - Brick Bar, začátek od:20:00, vstupné: 100,-Kč.

11.05.2019
NEKROKRAFT (Swe)-Black/Dea th Metal, WAN (Swe)-Black Metal, THE GENERATIONS ARM..
Plzeň-klub Parlament, začátek od:20:00, vstupné: 200 Kč

18.05.2019
ADOR DORATH, MATER MONSTIFERA, STORMRAGE (A)..
České Budějovice - Music Bar Velbloud, začátek od:20:00, vstupné:



článků celkem: 6908
recenzí: 5640
reportů: 545
rozhovorů: 366













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


Lee AARON - Fire And Gasoline

Dávno, dávno tomu, co bylo naposledy slyšet o kanadské zpěvačce Lee Aaron, přitom se tato rockerka v roce 1984 prohlásila Metalovou královnou, když vydala své průlomové album „Metal Queen“. To a další tři alba „Call Of The Wild“, „Lee Aaron“ a „Bodyrock“ jí pak zajistily popularitu pro zbytek osmdesátých let. Změna hudebního klimatu na začátku devadesátých let ale její kariéru rozmetala na prach a posledním hřebíčkem do rakve se zdálo být album „Emotional Rain“, kde se druhdy Metalová královna pokoušela zachytit aktuálních trendů v alternativní hudbě. Nepovedlo se a už to vypadalo na hořký konec. Ten se ale nakonec nekonal a přes hrůzné post-grungeové album „2preciious“ se zpěvačka obloukem vrátila ke klasickému hard rocku.

Ten prostupuje celým novinkovým počinem „Fire And Gasoline“, jenž vychází dlouhých dvanáct let po předchozí desce „Beautiful Thing“. Kruh se uzavírá? V podstatě ano, protože na novince se posluchači dostane přesně toho druhu hudby, který by od Lee Aaron očekával. A když vezmeme v potaz, že Kanaďanka nikdy nepatřila mezi nějaké stylotvůrce a její desky plnily spíše funkci dobře poslouchatelné, ale nijak objevné či, nedejbože, až geniální hudby, nemůže „Fire And Gasoline“ ničím zklamat.

Deska se sice rozjíždí trochu ztuha, takovým tím toporným rockem, který až moc odkazuje na polovinu osmdesátých let, ale když pak zpěvačka vytáhne z rukávu výbornou „Wanna Be“, je všechno už o poznání veselejší, protože na to jde z té punkovější stránky a rázem připomene svou kolegyni Joan Jett. Lee pak sluší i trochu odlehčenější poloha, kterou prezentuje v písničkářské „Bittersweet“ nebo v baladické „50 Miles“, která má sice zatěžkaný bluesový základ, ovšem přece jen pošilhává směrem k pop rocku.

Jak deska postupuje, přece jen přibývá těch jemnějších míst, inklinujících k období „Emotional Rain“ a dokonce i „2preciious“, což se projevuje zejména ve skladbách typu „Heart Fix“ nebo „Nothing Says Everything“, které mají alternativnější nádech a vykukuje z nich také náznak depresivní melancholie devadesátých let. Nejedná se ale o vyložený průšvih, jen deska kvůli jejich zařazení v takové hustotě ztratí tah na bránu.

Celkově se ani v případě celého alba nejedná o žádný průšvih. Ovšem jediné, co na té desce může posluchače překvapit je fakt, že vůbec vyšla. Přece jen Lee Aaron má dnes už úplně jiné starosti než když jí bylo dvacet a pro část mužské populace ztělesňovala sexy symbol a tu pravou Metal Queen. Už rozhodně nestojí na špici popularity ani ve své domovské Kanadě, ovšem stále ještě ví, jak se dělá kousek té poctivé hudby. Z téhle stránky je na „Fire And Gasoline“ všechno v pořádku. Objevná ale deska není ani za mák, jen se dobře poslouchá, ale klasikou se nikdy nestane

Pepsi Stone             


www.leeaaron.com

YouTube ukázka - Tom Boy

Seznam skladeb:
1. Tom Boy
2. Fire And Gasoline
3. Wanna Be
4. Bitter Sweet
5. Popular
6. 50 Miles
7. Bad Boyfriend
8. Heart Fix
9. Nothing Says Everything
10. If You Don't Love Me Anymore
11. Find The Love

Sestava:
Lee Aaron - zpěv
Sean Kelly - kytara
Dave Reimer - baskytara
John Cody - bicí

Rok vydání: 2016
Čas: 48:06
Label: Big Sister Records
Země: Kanada
Žánr: hard rock

Diskografie:
1982 - The Lee Aaron Project
1984 - Metal Queen
1985 - Call Of The Wild
1987 - Lee Aaron
1989 - Bodyrock
1991 - Some Girls Do
1994 - Emotional Rain
1996 - 2preciious
2000 - Slick Chick
2004 - Beautiful Thing
2016 - Fire And Gasoline

Foto: archiv kapely


Vydáno: 12.04.2016
Přečteno: 1788x




počet příspěvků: 9

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Dá se toVíc mi sedí ty...17. 04. 2016 10:33 Dejvátor
Jako nejhorší...13. 04. 2016 9:48 Pepsi Stone
DoroTaky nemá jen...13. 04. 2016 9:38 Deny
Mám stejný názor...13. 04. 2016 9:30 Pepsi Stone
No vidíš Kolíku...12. 04. 2016 20:16 JonathanGray


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.21785 sekund.