26.02.2020
OZZY OSBOURNE
Novinka "Ordinary Man" nevyšla ještě ani před týdnem a ..více

26.02.2020
DEF LEPPARD
Britská legenda představí živou nahrávku "London To ..více

26.02.2020
JAZZ SABBATH
Bývalý koncertní klávesista Black Sabbath a Ozzyho ..více

26.02.2020
SISTER SIN
Obnovená kapela kolem zpěvačky Liv Jagrell přivítala ve ..více

26.02.2020
TIGER CLAWS
Američtí rockeři, kteří ve svém středu mají ..více

26.02.2020
TOOTHWALKER
Pražská instrumentální formace TOOTHWALKER představila ..více






OZZY OSBOURNE - Scream
Sakra, jsem jsem to nechtěl napsat :) ..

OZZY OSBOURNE - Scream
Dle mého Ozzy má od Ozzmosis poměrně podobný ..

VAN HALEN - Van Halen
Van Halen?No konečně :) Tahle deska je naprostá ..

OZZY OSBOURNE - Scream
Debata k Ordinary Man a srovnávání se Scream m ..

METALLICA - Load
K Load mám ambivalentní vztah, na jedné straně ..

Ozzy OSBOURNE - Ordinary Man
Na vinylu naštěstí ten rap taky není :-D ..

Ozzy OSBOURNE - Ordinary Man
Skutočne nechápem, čo je na Black Rain a Scream ..

Ozzy OSBOURNE - Ordinary Man
Tak podle poslední zprávy z novinky asi není u ..

ARCHON ANGEL - Fallen
Další zbytečná a nic nedávající nahrávka a ..

Ozzy OSBOURNE - Ordinary Man
Tak názor na novinku mám jasný, ale opravdu to ..




Za poslední měsíc:
DEBUSTROL - Pád do hrobu mrtvol
1674x

Dan HORYNA (MERLIN, VITACIT) - Nemám s Danem ze sedmdesátých let žádný problém
1366x

DEBUSTROL - Apokalismus
1270x

Ozzy OSBOURNE - Ordinary Man
1143x

DEBUSTROL - Steak
1052x

Aleš BRICHTA (ALEŠ BRICHTA PROJECT) - Voda teče v Labi a ve Vltavě
1042x



07.03.2020
POWER 5 - heavy/power metal, Bad Jokers Cream - hair metal..
ZLÍN, Bamboo club, Nad Stráněmi 4512, Zlín, začátek od:20:30, vstupné: 110.-

13.03.2020
DEAD DANIELS (Praha), ERAR EŠUS (Ostrava)..
RC KAIN, Praha, začátek od:20:00, vstupné: 150 Kč

14.03.2020
POPPY SEED GRINDER - deathmetal / HC Praha (poslední koncert s frontmanem Eddie..
Praha - Modrá Vopice, začátek od:18:00, vstupné:



článků celkem: 7474
recenzí: 6132
reportů: 571
rozhovorů: 389













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


Yngwie MALMSTEEN - World On Fire

Jen málokterý muzikant působí v jedenadvacátém století jako větší fosílie než Yngwie Malmsteen. Tunami zlata ověšený Švéd stále ne a ne pochopit, že už dávno nejsou osmdesátá léta a svět nestojí v němém úžasu nad jeho (bezpochyby mistrovskou a brilantní) kytarovou hrou. Malmsteen jako by si žil uzavřený ve svém vnitřním světě, kde stále kraluje jeho Fender Stratocaster a kde se do heavy metalu nebo heavy rocku, chcete-li, roubují harmonie od mistrů vážné hudby, jako byli Vivaldi, Beethoven či Paganini. Nějak mu totiž uniklo, že v kalendáři už je rok 2016.

V roce 1984, kdy vyšla debutová deska „Rising Force“ stál bleskurychlý Švéd rázem na vrcholu světa. Jeho hra inspirovaná Ritchiem Blackmorem a Uli Jon Rothem byla jedinečná a nikomu tehdy nevadilo, že „Rising Force“ je takřka instrumentální album. I tak se dostalo do žebříčků nejen v domovském Švédsku, v Japonsku (což nepřekvapí), ale i v Americe. V budoucích letech inklinoval spíše ke komerčnějšímu pojetí hudby, kdy sice neopustil svou ekvilibristiku, ale začal skládat líbivější songy, kterým svůj hlas propůjčili takoví pěvci jako Jeff Scott Soto, Joe Lynn Turner nebo Michael Vescera. Kupodivu glanc neztratil ani v devadesátých letech, kdy už se na něj dívalo skrz prsty, ovšem silná alba „The Seventh Sign“, „Magnum Opus“ a „Facing The Animal“ jeho jméno udržovala ve světové špičce.

Jenže Malmsteen je povaha nevyzpytatelná, se kterou lze jen těžko vyjít a proto se brzy rozhádal s pěknou řádkou muzikantů a zahleděn do sebe začal chrlit jedno velmi průměrné album za druhým. Bylo jasně znát, že nápady sakra rychle dochází, instrumentálních kompozic bylo čím dál více a na tom nic nemění ani letošní řadovka „World On Fire“. Co nemění, trend se možná ještě více prohlubuje. Stejně jako v případě předchozí čtyři roky staré „Spellbound“ si celou desku Yngwie nahrál sám a zhostil se i sólového zpěvu, což není zrovna jeho parketa.

Možná i proto je na novince zpívaných kompozic poskrovnu a ani ony nedají zavzpomínat na časy „Heaven Tonight“, „Teaser“ či „Making Love“. Ani ty nejlepší věci jako je titulní „World On Fire“ a rychlopalná „Soldier“ nesplňují parametry nejlepších Švédových skladeb a spíše se jen sbírají drobečky po hostině, která ale už dávno skončila. Po většinu času se ale dostává ke slovu Malmsteenova kytara. Precizní práce, samozřejmě, ale slyšená už milionkrát a v neotřelejším podání. Dnes už jeho rychlé prsty sotva koho uchvátí…

Ano, Yngwieho umění zabraňuje tomu, aby deska sklouzla do jakési trapné parodie, sté variace na „Rising Force“, ale jeho nová alba je stále těžší a těžší uposlouchat do konce. A nic nenasvědčuje tomu, že by se to mělo změnit.

Pepsi Stone             


www.yngwiemalmsteen.com

YouTube ukázka - World On Fire

Seznam skladeb:
1. World On Fire
2. Sorcery
3. Abandon
4. Top Down, Foot Down
5. Lost In The Machine
6. Largo - EBM
7. No Rest For The Wicked
8. Soldier
9. Duf 1220
10. Abandon (Slight Return)
11. Nacht Musik

Sestava:
Yngwie Malmsteen - zpěv, všechny nástroje

Rok vydání: 2016
Čas: 44:12
Label: Rising Force
Země: Švédsko
Žánr: neoclassical heavy metal

Diskografie:
1984 - Rising Force
1985 - Marching Out
1986 - Trilogy
1988 - Odyssey
1990 - Eclipse
1992 - Fire And Ice
1994 - The Seventh Sign
1995 - Magnum Opus
1996 - Inspiration
1997 - Facing The Animal
1998 - Concerto Suite For Electric Guitar And Orchestra
1999 - Alchemy
2000 - War To End All Wars
2002 - Attack!! 2005 - Unleash The Fury
2008 - Perpetual Flame
2009 - Angels Of Love
2010 - Relentless
2012 - Spellbound
2016 - World On Fire

Foto: archiv umělce


Vydáno: 08.06.2016
Přečteno: 3224x




počet příspěvků: 8

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Čekal jsem další...20. 06. 2016 19:39 Crust
Skvělá práceTahle deska mě...11. 06. 2016 9:10 mr.deadhead
V 90. letech si z...9. 06. 2016 8:19 Pepsi Stone
Ale tak to zase...9. 06. 2016 7:48 Mike
Malmsteen......u mě skončil s...8. 06. 2016 19:51 Kolík


 
Metalforever.info © 2006 - 2020     RSS - články

stránka byla načtena za 0.16798 sekund.