NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SCORPION CHILD - Acid Roulette

Už několik let to vypadá tak, že retro je prostě v módě. Ono to ani nemůže být jinak, když se Lady Gaga fotí s Genem Simmonsem, Rihanna se promenuje v tričkách Iron Maiden, Judas Priest a Mötley Crüe a mladé kapely se snaží hrát jako Deep Purple, Rainbow, Black Sabbath nebo Uriah Heep. Funguje to například u Wolfmother, Rival Sons, Blues Pills a v posledních letech i u americké pětice Scorpion Child. Ti mají asi nejblíž k australským Wolfmother, protože nesází tolik na bluesový aspekt, jako na ten hardrockový, ovšem na rozdíl od party kolem Andrewa Stockdalea preferují přece jen o chlup modernější zvuk.

Už ona image zastydlých hipíků dává jasně na srozuměnou, o co ve Scorpion Child jde. Je jasné, že tahle pětičlenná parta z texaského Austinu si s originalitou moc tykat nebude, ovšem nedostatek vyvážila už na svém debutu řádkou skutečně dobrých nápadů, které se sice pohybují ve stylových mantinelech, ovšem právě v nich a v současné konkurenci podobně znějících kapel obstojí. Navíc Scorpion Child mají ve svém středu velkou devizu a tou je vokalista Aryn Jonathan Black, jenž má svém hrdle naléhavost Roberta Planta i třaskavinu Sebastiana Bacha.

Scorpion Child trvalo tři roky, než připravili nástupce svého bezejmenného debutu. Za tu dobu ale získali řadu neocenitelných zkušeností na světových pódiích a přestože je v roce 2014 opustili hned tři členové, jenž byli promptně nahrazeni novici (bubeník John „The Charn“ Rice“ přišel z řad deathcorových Job For A Cowboy), tvůrčí proces to nenarušilo a je to na novince „Acid Roulette“ jasně slyšet. V podstatě se dá říct, že aktuální album tak přímo navazuje na tři roky starý debut, ale spíše než aby jej kopírovalo se snaží styl na něm vytyčený rozvíjet.

Pochopitelně má posluchač stále co do činění s dřevním hard rockem, který čerpá jak ze samotných kořenů blues, tak i z časů šedesátkové psychedelie, čemuž k výslednému efektu dopomáhá i řinčivý zvuk kytar a bonhamovsky humpolácké bicí. Přestože se album rozjíždí trochu toporněji s otvírací „She Sings, I Kill“, brzy se dostane do varu a posluchači pak přímo v uších exploduje titulní „Acid Roulette“, kterou lze rozhodně označit za největší hit desky. Vydařených skladeb je ale více. Mezi ně lze rozhodně zařadit rozdivočelou „Twilight Coven“, vyzdobenou kytarovými ornamenty nebo odkazem Jimiho Hendrixe načichlou „Blind Man`s Shine“, kde až kontrastně působí hromové riffy a zženštilý hlas Blacka. Zajímavý okamžik pak přichází s položkou „Séance“, kdy se ocitáte uprostřed halucinogenního pekla jen prostřednictvím zkreslených a různě modulovaných hlasů.

Všechny tyhle momenty pak krásně dokreslují mozaiku dospívání Scorpion Child, protože je nutné přiznat, že přece jen tahle parta od debutu kousek cesty ušla. Na novince není vyloženě slabé místo, které by odhalilo achillovu patu kapely. Jak se říká, teprve třetí deska rozhodne o tom, zda v té které skupině je skutečný potenciál. A je pravděpodobné, že u Scorpion Child se žádné zklamání nechystá.

Jan Skala             


www.scorpionchildofficial.com

YouTube ukázka - Acid Roulette

Seznam skladeb:
1. She Sings, I Kill
2. Reaper`s Danse
3. My Woman In Black
4. Acid Roulette
5. Winter Side Of Deranged
6. Séance
7. Twilight Coven
8. Survives
9. Blind Man`s Shine
10. Moon Tension
11. Tower Grove
12. I Might Be Your Man
13. Addictions

Sestava:
Aryn Jonathan Black - zpěv
Christopher Jay Cowart - kytara
Alec Caballero Padron - baskytara
Aaron John Vincent - klávesy
John "The Charn" Rice - bicí

Rok vydání: 2016
Čas: 56:10
Label: Nuclear Blast
Země: USA
Žánr: hard rock

Diskografie:
2013 - Scorpion Child
2016 - Acid Roulette

Foto: archiv kapely


Vydáno: 29.07.2016
Přečteno: 2079x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Řekl bych, že je...1. 08. 2016 21:32 Down
Tohleretro si určitě...30. 07. 2016 13:30 b.wolf


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0972 sekund.