PEARL JAM - Dark Matter
Jsem fanouškem od roku 1993. Když vynecháme Když...

IMPERIAL AGE - New World
No, je vidět, že co člověk, to názor. Protože za...

NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




THE PRETTY RECKLESS - Who You Selling For

Dva a půl roku si mohli The Pretty Reckless užívat úspěchu svého druhého alba „Going To Hell“, které tuto partu, vedenou modelkou Taylor Momsen, katapultovalo až na pátou příčku americké htparády. Deska to podařená byla, jen co je pravda a také se kapele podařilo z ní vypiplat několik hitů v čele s nezapomenutelnou „Heaven Knows“. Jenže jak dozrál čas na nové album, bude rázem „Going To Hell“ zapomenuto a The Pretty Reckless tak znovu stojí na startovní čáře. Kapela nezměnila studio, ani producenta a vlastně ani přístup k nahrávání. Vítězný tým a jeho taktika se přece nemění.

O důležitosti třetího alba pro každou kapelu už se toho napsalo hodně. Právě třetí deska naplno ukáže, jestli se ta či která kapela stane velkou nebo zůstane povědomá jen v určitých kruzích a nikdy nepřekoná mantinely stylu. The Pretty Reckless samozřejmě hvězdami být chtějí. A proto už od konce jara začali na sociálních stítích i v hudebních magazínech vytrubovat do světa, že mají natočenou novou bombu. Ech, kéž by… Hned první singl „Take Me Down“ z poloviny července ukázal, že to nebude až tak horké. Záříjová dvojka „Oh My God“ si vedla ještě hůře a přestože se začaly objevovat články a statě o tom, jak The Pretty Reckless dospěli, pravdou je, že obě zmíněné skladby rozhodně nedosahují úrovně singlů z předchozí desky.

Ona vlastně ani celá „Who You Selling For“ není rozhodně tak silná deska jako její předchůdkyně. Zpočátku to dokonce vypadá na průšvih, když se album rozjíždí velice těžkopádně v šestiminutové „The Walls Are Closing In – Hangman“, kde se najednou zdá, že tahle parta veškerou svou energii vyčerpala na předchozí desce a následném přetěžkém turné. Nepřesvědčí ani zmíněná „Oh My God“, jenž nepokrytě vykrádá postupy Nirvany z období „In Utero“. V tu chvíli se skutečně zdá, že je zaděláno na průser jako vrata.

Naštěstí se kapela ve „Wild City“ vzpamatuje a začne si hrát s náladami, kdy vstřebává tradice garážových kapel a její hudba se hned stává mnohem sympatičtějš, už jen tím skvělým odleskem sedmdesátých let, kdy i sama Taylor Momsen předvádí opravdu emotivní pěvecký výkon. Výborná je i „Back To The River“ s hostujícím Warren Haynesem, legendou jižanského rocku, který byl dlouholetým členem kultovních The Allman Brothers. Právě v této dvojici skladeb se nachází první vrchol alba. Ten druhý přichází s jeho závěrem, kde se The Pretty Reckless už přemění v bluesovou kapelu a zahrají dvě skvělé věci „Already Dead“ a „The Devil`s Back“, kde Taylor ukazuje, že její hlasový rejstřík je skutečně rozmanitý a že už dospěla ve výbornou zpěvačku, která si umí pohrávat s pestrou škálou emocí.

Kvůli výše zmíněným vrcholům a pádům působí „Who You Selling For“ roztříštěně a nesourodě. Na jednu stranu se kapela snaží ukazovat svou tvrdou, až metalovou tvář, což jí zoufale nejde a na stranu druhou, když vytáhne tu emociálnější a ponoří se do blues či jižanského rocku, je to mnohonásobně lepší. I proto je novinka slabší než předchůdce, ale na odpis to není. To ne...

Jan Skala             


www.theprettyreckless.com

YouTube ukázka – Take Me Down

Seznam skladeb:
1.The Walls Are Closing In - Hangman
2. Oh My God
3. Take Me Down
4. Prisoner
5. Wild City
6. Back to the River
7. Who You Selling For
8. Bedroom Window
9. Living In The Storm
10. Already Dead
11.The Devil`s Back
12. Mad Love

Sestava:
Taylor Momsen - zpěv
Ben Philips - kytara
Mark Damon - baskytara
Jamie Perkins - bicí

Rok vydání: 2016
Čas: 51:46
Label: Razor & Tie
Země: USA
Žánr: hard rock/post grunge

Diskografie:
2010 - Light Me Up
2014 - Going To Hell
2016 - Who You Selling For

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 11.11.2016
Přečteno: 3264x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
dobré to jeMně se ta deska...3. 09. 2017 23:21 Zdeněk
mno..Tož a mě se ta...25. 11. 2016 10:54 Martin
Taj to ani nebudu pořizovat,...11. 11. 2016 5:55 .b.wolf


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09217 sekund.