NIGHTBLAZE - Nightblaze
Pro vyznavače AOR/melodicrocku nebude od věci...

Ronnie ATKINS - Make It Count
...nejlepší Atkinsova sólovka. Tady se Sava...

BIG BIG TRAIN - The Likes of Us
Skvelá a výpovedná recenzia, Jirko. Album je...

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SUPERJOINT - Caught Up In The Gears Of The Application

To, že nejvýznamnější kapelou v kariéře Phila Anselma byla slovutná Pantera, nemusí nikdo pochybovat. Ovšem pokud bychom narazili na druhou pozici, pravděpodobně by se mezi příznivci tohoto svérázného vokalisty strhla polemika, jestli je lepší a významnější Down nebo Superjoint Ritual, dnes už (po rozkolu původní sestavy) nazývaní jen Superjoint. Ať už by zvítězila jedna nebo druhá formace, důležitější pro současnost je fakt, že Down už patří spíše mezi nefunkční kapely a na druhou stranu Superjoint slaví svůj comeback. A to dokonce i s novou deskou, ve kterou už fanoušci nedoufali.

Kolem Anselmovy osoby bylo v poslední době opět rušno. Už jen proto, že dal opět dohromady Superjoint, ale i kvůli incidentu, který spískal na vzpomínkové akci na zavražděného kytaristu Pantery Dimebaga Darrella. Tam se nalil tak, že se přimotal zpátky na pódium a s výkřikem „white power“ pozdravil po hitlerovsku. Takové hloupé incidenty ale už k němu patří, stejně jako když si někdy v polovině devadesátých let vpálil po koncertě Pantery do žíly koňskou dávku heroinu, že byl na několik minut prohlášen za mrtvého. Patří k němu ale také osobitý vokální projev, který se sice v posledních letech stává už trochu monotónním, ale nelze mu upřít fakt, že byl jedním z těch, kteří ukázali zpěvákům extrémního metalu cestu do devadesátých let.

Poslední léta Anselmovy tvorby byla spíše tristní. Jeho nesutálé stavění nových (ve většině případů obskurních) projektů a nevydařená sólovka „Walk Through Exist Only“ spíše avizovali něco o konci smysluplné kariéry. Proto návrat Superjoint (u Pantery by to bylo už spíše nemožné, i když diskutovaná varianta se Zakkem Wyldem nevypadala špatně) jeho příznivce opět aktivizoval. A po poslechu novinky "Caught Up In The Gears Of Application" se nedá říct, že se tak stalo úplně zbytečně.

Že Phil Anselmo už nemá tak stěžejní nápady jako kdysi a že mu chybí parťák typu Dimebaga Darrella je věc dávno nad slunce jasnější. Spíše jen žije z toho, co znamenal jeho příchod na konci osmdesátých let pro Panteru, potažmo celou metalovou scénu, ale jeho poslední alba jsou už spíše jen bohapusté řežby bez ladu a skladu, s minimem skutečně nosných nápadů. Naštěstí u "Caught Up In The Gears Of Application" tomu až tak není, protože zejména začátek alba v podobě trojice skladeb „Today And Tomorrow“, „Burning The Blanket“ a „Ruin You“ se povedl, jelikož ke slovu se dostávají zajímavé melodie, které kontrastují s Anselmovým řevem. Se závěrečnou „ „Recievering The Answer To The Knock“ se jedná rozhodně o nejzajímavější položky desky. A zbytek? Taková anselmovská klasika posledních let. Kdo s ním není naladěn na jednu strunu, bude desku nejpozději při nervní „Sociopathic Herd Delusion“ skoro vyhazovat z okna. Komu nevadí fakt, že Anselmo už delší dobu nezpívá a jen vydává hrdelní skřeky podpořené brutálním řevem, bude zde navýsost spokojen.

Comebacková deska Superjoint není průšvihem, což by se po předloňské sólovce zpěváka mohlo čekat. Je vidět, že tato znovuobjevená role Anselmovi opět sedí, i když jeho síla už je jen polovičatá, přestože se na celý svět snaží vyřvat, že je stále na vrcholu. "Caught Up In The Gears Of Application" je ale asi nejlepší deska, jaké je tento zpěvák v současnosti schopen. Jen jí ale nikdo nesmí porovnat s „Vulgar Display Of Power“.

Jan Skala             


FB SUPERJOINT

YouTube ukázka – Street Of Dreams

Seznam skladeb:
1. Today And Tomorrow
2. Burning The Blanket
3. Ruin You
4. Caught Up In The Gears Of The Application
5. Sociopathic Herd Delusion
6. Circling The Drain
7. Clickbait
8. Asshole
9. Mutts Bite Too
10. Rigging The Fight
11. Receiving No Answer To The Knock

Sestava:
Phil Anselmo - zpěv
Jimmy Bower - kytara
Kevin Bond - kytara
Stephen Taylor - baskytara
Jose Gonzales - bicí

Rok vydání: 2016
Čas:
Label: Housecore
Země: USA
Žánr: groove metal/sludge metal

Diskografie:
2002 - Use Once A Destroy
2003 - A Lethal Dose Of American Hatred
2016 - Caught Up In The Gears Of Application

Foto: archiv kapely


Vydáno: 10.12.2016
Přečteno: 1707x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10322 sekund.