23.09.2019
SKINLAB
Deset let mlčela tato groovemetalová parta ze San ..více

23.09.2019
RYDERS CREED
Hardrocková parta z Velké Británie začne v listopadu ..více

22.09.2019
SAXON
Legendární Britové museli zrušit všechny koncerty do ..více

22.09.2019
POVODÍ OHŘE
Po loňském bezejmenném debutu se tato svérázná ..více

22.09.2019
BODY COUNT
Po předloňském albu "Bloodlust" právě dodělává tahle ..více

22.09.2019
MICHAEL BORMANN`S JADED HARD
Frontman německé AOR formace Jaded Heart dává vzpomenout ..více






SONATA ARCTICA - Talviö
Zvuk opravdu není ideální, slovo "chrčivý" je ..

SONATA ARCTICA - Talviö
Nic ti není do toho, na čem muziku přehrávám. ..

SONATA ARCTICA - Talviö
Petronius, na čem si to přehráváš, že ti to ..

SONATA ARCTICA - Talviö
Co se týká zvuku, tak mě se naopak líbí, jak ..

SONATA ARCTICA - Talviö
S recenzí téměř ve všem vyřčeném souhlasí ..

ARAKAIN - Legendy
...opět předvádí své znalosti hudební histor ..

ARAKAIN - Legendy
Mně se Legendy vždycky líbily! Každá skladba ..

ARAKAIN - Legendy
To je dobrá hláška, že je otextoval až Aleš. ..

ARAKAIN - Legendy
19 let, ať nežeru. Mimochodem KG měl vždy velk ..

ARAKAIN - Legendy
Luky, mýlíš se, cover Far Far Away s českým t ..




Za poslední měsíc:
ARAKAIN - Schizofrenie
2294x

HAMMERFALL - Dominion
1988x

Kai HANSEN (HELLOWEEN, GAMMA RAY) - Jiný už nebudu
1920x

ARAKAIN - Black Jack
1357x

ARAKAIN - Salto Mortale
1035x

FREEDOM CALL - M.E.T.A.L.
965x



27.09.2019
ZÁVIŠ, ... A STALI SE OVCÍ, BLIKAJÍCÍ MIMINKO. ..
Havlíčkův Brod - Oko klub ( bar ), začátek od:20:00, vstupné: 150

27.09.2019
NAHUM, INNERSPHERE, PURNAMA, KAZISVĚT..
KOLÍN - U VODVÁRKŮ, začátek od:19:00, vstupné: 150

28.09.2019
NAHUM, INNERSPHERE, PURNAMA, ENDLESS DRAIN..
TÁBOR - STŘELNICE, začátek od:19:00, vstupné: 150



článků celkem: 7151
recenzí: 5846
reportů: 563
rozhovorů: 378













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


AXXIS - Retrolution

Když před pěti lety představil Bernie Weiss kolekci svých diskotékových předělávek pod názvem „reDISCOver(ed)“ byl z toho totální karambol. Když před třemi lety vyvolával ducha jedné ze svých nejúspěšnějších desek prostřednictvím dvojalba „Kingdom Of the Night“ bylo z toho (zejména pokud se člověk neubránil srovnání s prvním dílem) docela zklamání, i když bez historického kontextu by tahle deska snadno zapadla do průměru Bernieho tvorby. Přiznám se, že po těchto zkušenostech mě název aktuálního alba kapely Axxis „Retrolution“, poměrně vyděsil při představě, jaké že retro bude Bernie oživovat tentokrát.

Pesimista by tuhle desku mohl charakterizovat konstatováním, že je pouhým potvrzením toho, že to nejdůležitější pro hudební svět Bernie sdělil už před dlouhými roky (ono už i od té „Utopie“, která měla velmi silný potenciál, uběhlo osm let). Optimista (a fanoušek kapely) by mohl oponovat tím, že Axxis si zachovali svůj typický rukopis (který má aktuálně zase blízko k hard-rockovým náladám) a tak dostal to, co od party Bernieho Weisse lze očekávat. Faktem je, že na novince není jediný moment, který by člověka překvapil, a vlastně to, že se jede prakticky celou dobu tak nějak na pohodu, evokuje oprávněnost volby názvu alba, „Retrolution“ zní přes nespornou melodickou chytlavost totiž docela usedle a staromilsky. Největší síla téhle desky však není v celku, ale v detailech, kdy víc než celkem průhledně typické a očekávatelné melodie zabírá jemné kytarové štrikování (právě pro sólového kytaristu Stefana Webera je tohle album premiérou v řadách Axxis a ta čerstvá krev je velmi svěží), hravost bubeníka Dirka Branda, i občasný prostor pro krásně sytou rytmiku. Celá kolekce pak snadno zapadne mezi ostatní (neexperimentální) řadovky kapely, přičemž nevyčnívá ani z jedné strany. Snadno si lze představit, že kterákoliv z písní v rámci představování novinky zapadne do koncertního setlistu - osobně bych vsadil na úvodní houpavou a šikovně vygradovanou „Burn! Burn! Burn!“, na optimistickou a energickou „This Is My Day“ (ne, není to náhoda, že právě tyhle dva songy nejlépe kombinují melodičnost a švih), či na vyloženě koncertně stavěnou „Heavy Metal Brother“,stejně tak snadno by ovšem Axxis mohli vybrat ze své dlouhé kariéry cokoliv jiného a fanoušek by nebyl o nic ochuzen.

Z převážně optimisticky laděného a zpěvného „Retrolution“ sálá smíření se s faktem, že kolem hudebních děijn už dávno hýbou jiní (a snad i proto ta retro nálad), i vědomí, že přesně takhle zakroucené melodie jsou tím, co se od Axxis očekává. Bernie Weiss prostě připravil kolekci písniček pro svoje věrné.

Savapip             


www.axxis.de

YouTube ukázka - Heavy Metal Brother

Seznam skladeb:
1. Burn! Burn! Burn!
2. All My Friends Are Liars
3. Dream Chaser
4. Burn Down Your House
5. Rock the Night
6. The World Is Mine
7. Do It Better
8. Queen of the Wind
9. Seven Devils
10. This Is My Day
11. Somebody Died at the Party
12. Heavy Metal Brother
13. Welcome to My Nightmare
14. Demons Dare to Stay

Sestava:
Bernhard Weiss - zpěv
Stefan Weber - kytara
Rob Schomaker - baskytara
Harry Oellers - klávesy
Dirk Brand - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 48:23
Label: Phonotraxx Publishing
Země: Německo

Diskografie:
1989 - Kingdom Of The Night
1990 - Axxis II
1993 - The Big Thrill
1995 - Matters of Survival
1997 - Voodoo Vibes
2000 - Back to the Kingdom
2001 - Eyes of Darkness
2004 - Time Machine
2006 - Paradise in Flames
2007 - Doom of Destiny
2009 - Utopia
2012 - reDISCOver(ed)
2014 – Kingdom Of The Night II
2017 - Retrolution

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 13.03.2017
Přečteno: 2047x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
na předkapelu...14. 03. 2017 23:08 Hajný je lesa pán


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.21918 sekund.