RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




LOST DREAMS - Exhale

Naši rakouští sousedé Lost Dreams hrají moderně pojatý melodický death metal, do něhož dokáží zajímavým způsobem propašovat takové prvky, které dělají jejich tvorbu zapamatovatelnou. Po pětileté odmlce přichází s novou, v pořadí šestou deskou „Exhale“, na které dochází k soutoku melodeathových vod modernějšího ražení s těmi zajetými göteborskými, okořeněnými groovem a zasněnou melodikou. Práce na novince možná trvaly trochu déle kvůli hledání nového vokalisty, kterým se stal Sebastian Brandauer.

Pravý rozjezd alba se (spíše než v otvíráku) koná až v druhé položce „Lethargy“, jež představuje parádně svižnou jízdu, kterou nad průměr vystřelují výtečné (melo)blackové vpády. Překvapivě zpěvný refrén, obklopený jinak deathovým prostředím, jež se ke konci skladby přenese až do čisté, rockově laděné polohy (taková je často k slyšení v pěveckých soutěžích) najdeme v „Crashing Beyond the Horizon“. Dalším vyčnívajícím momentem je bezpochyby hitovka „Finding X“, k níž byl natočený i videoklip. Refrén totiž zajímavým způsobem pracuje s až powermetalovou vložkou, jež tak trochu připomíná skladbu „Unicorn Union“ od krajanů Dragony. Tato nevídaná (a pro mnohé určitě příjemně chytlavá) směsice utkví v paměti, ať chcete či nechcete.

Pro „Exhale" jsou charakteristické dvě vzájemně se doplňující vokální linky hlubokého growlu a vysokého screamu. Ty spolu ve skladbě „Weight of the World“ vedou výborně gradující duet, obalený ve spíše doomové atmosféře, v čemž pokračuje i následnice „Silence“. Příjemně se zahlodávající riffování, podkreslující skladbu „Deluded“, vyúsťuje v zasněné kytarové vyhrávky, které uchu nadmíru lahodí. Mezi další povedené písně lze zařadit i neobyčejně chytlavou, ve středním tempu se nesoucí a po melodické hladině plachtící „Nocturnal Delirium“, stejně jako údernou „It`s Not a Game It`s an Onslaught“, která opět ukazuje drsnější stránku kapely. Mluvený přednes ve skladbě „Purple Clouds“ trochu připomíná svou náladou finské mistry doom metalu Swallow the Sun, avšak rockové vokální vsuvky popostrkávají skladbu trochu jiným směrem.

Protože se na desce vedle zmíněných skladeb najdou i méně zajímavé momenty (například „Oscillating“ nebo „Bitter Pills“), nevadilo by nadprůměrný počet čtrnácti stop o něco snížit. Povedených skladeb ale „Exhale“ nabízí dostatek a jejich pestrost přičítám v nemalé míře novému vokalistovi, který si očividně poradí se vším od rocku až po black metal, což desku dělá otevřenou širšímu publiku. Protože se uspokojivě řízná „Lethargy“, zajímavě stylově namíchaná „Finding X“ a extrémně chytlavá „Nocturnal Delirium“ vyloženě hlásí o opětovný poslech, mohu konstatovat, že tyrolští Lost Dreams si pozornost určitě zaslouží.

Peťulín             


www.lost-dreams.com

YouTube ukázka – Finding X

Seznam skladeb:
1. Ego
2. Lethargy
3. Crashing Beyond the Horizon
4. Kyrie Helleison
5. Finding X
6. Oscillating
7. Bitter Pills
8. Weight of the World
9. Silence
10. Deluded
11. Nocturnal Delirium
12. It`s Not a Game It`s an Onslaught
13. Purple Clouds
14. Tranquilize

Sestava:
Sebastian Brandauer – zpěv
Andreas Maierhofer – kytara
Herbert Sopracolle – kytara
Dominik Hormann – baskytara
Rafael Peychär – bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 1:02:40
Label: Massacre Records
Země: Rakousko
Žánr: melodický death metal

Diskografie:
2003 – Where Gods Creation Ends
2004 – Tormented Souls
2008 – End of Time
2010 – Wage of Disgrace
2011 – Blinded by Rage
2017 – Exhale

Foto: archiv kapely


Vydáno: 20.06.2017
Přečteno: 2102x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.14498 sekund.