21.10.2018
SCARLET AURA
Rumunští SCARLET AURA vydají album "Hot `n` Heavy ..více

21.10.2018
SEVENTH DIMENSION
Progresivci SEVENTH DIMENSION propagují své třetí album ..více

21.10.2018
KING ZEBRA
Druhou skladbu z připravovaného EP představují rockeři ..více

21.10.2018
GUARDIANS OF TIME
Na své právě vydané páté album "Tearing Up The World" ..více

21.10.2018
DARK GAMBALLE
Videoklip ke skladbě "Kapky", jež láká na ..více

21.10.2018
STORYUM
Moderně melodická metalová kapela ze Slovenska vydala ..více






BRAINSTORM - Midnight Ghost
Nová deska se hodně povedla. Neříkám, že nev ..

BRING ME THE HORIZON - That´s The Spirit
A nová Mantra jen utvrzuje to vše co jsem tu psa ..

BULLET FOR MY VALENTINE - Gravity
Tak já chápu že někomu se nelíbí evoluce a b ..

HARDCORE SUPERSTAR - You Can`t Kill My Rock N`Roll
Už dlouho mě nic neposadilo na zadek hned po prv ..

BRAINSTORM - Midnight Ghost
Jo, jak již bylo napsáno v recenzi, Branstorm se ..

BRAINSTORM - Midnight Ghost
No právě, tolik let hrajou a žádný posun z pr ..

BRAINSTORM - Midnight Ghost
Andy v Branistorm zpívá od roku 1999, Almanac fu ..

BRAINSTORM - Midnight Ghost
Poznám len predošlý album a 'Ambiguity' z roku ..

DORO - Raise Your Fist
...posledních mnoha let je to velmi dobré album. ..

BRAINSTORM - Midnight Ghost
Tak kvůli téhle naprosto průměrné a vývarovi ..




Za poslední měsíc:
HELLOWEEN - Máme v kapele šest skladatelů. Nápadů na novou desku bude dost!
6178x

ALKEHOL - Sudová přitažlivost
2667x

GRAVE DIGGER - The Living Dead
973x

DRAGONY - Masters Of The Multiverse
918x

KILMARA - Across The Realm Of Time
836x

THE UNITY - Rise
809x



23.10.2018
Red Baron Band Psycho Doors Revival Revolver 66 (USA/CZ)..
Praha 1, klub Vagon, Národní třída 25, začátek od:20.30, vstupné: 150

02.11.2018
DARKFALL (AT), WARBELL (PL), INNERSPHERE, INNER SANCTUM (DE), RAW..
PRAHA - MODRÁ VOPICE, začátek od:18:30, vstupné: 180

02.11.2018
ETTERNA, SYMFOBIA, AUTUMN COLD..
Karviná - Hard Café, začátek od:20:00, vstupné: 100,-



článků celkem: 6588
recenzí: 5361
reportů: 532
rozhovorů: 362













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


AEROSMITH - Pump

Do doby konce osmdesátých let zapadli Aerosmith naprosto perfektně. Nebyli ještě tak staří, aby je tehdejší mladé publikum bralo jako dinosaury, měli zkušenosti a na „Permanent Vacation“ dokázali svůj sound přizpůsobit době, což jim vyneslo zasloužený úspěch. Tyler byl naprosto ideální frontman a mohl být klidně řazen mezi tehdejší idoly teenagerů, o více než deset let mladší borce jako Vince Neil (Mötley Crüe), Axl Rose (Guns N`Roses) nebo Bret Michaels (Poison) a Joe Perry svým lascivním stylem lehce zapadl mezi tehdejší kytarové hrdiny. Kapele také začalo přát MTV. Když klipy z alb „Rock In A Hard Place“ a „Done With Mirrors“ okázale ignorovalo, „Rag Doll“, „Dude (Looks Like A Lady)“ a „Angel“ se na dlouhou dobu chytili v každodenní rotaci. Ještě před pár lety totálně odepsaná kapela, jejíž členové už byli jednou nohou v hrobě, je najednou jako politá živou vodou. Opět na vrcholu.

Jak později sami muzikanti přiznávali, deska „Pump“ se jim tvořila lehce. Kapela byla naprosto čistá a soustředěná na práci čtyřiadvacet hodin denně. Povzbuzená úspěchem alba „Permanent Vacation“ a následným nekonečným turné se rozhodla neměnit obsazení, které se tak vyplatilo a proto na producentské stoličce zase usedl Bruce Fairbairn a ke spolupráci byl opět přizván jak Desmond Child, tak i spolupracovník Bryana Adamse Jim Vallance. „Deska vznikala na turné k „Permanent Vacation,“ poznamenal tehdy Joe Perry, „tvořilo se nám dobře, když nás od toho nezdržovaly drogy, špatný děvky a všechny ty věci, co k tomu patří.“

Protože Aerosmith těžili ze své znovuzískané popularity maximum a „Permanent Vacation“ propagovali živě ještě v roce 1989 (i po skončení „Permanent Vacation Tour“), protáhlo se nahrávání „Pump“ na celou první polovinu tohoto roku. Detailní práce se ale vyplatila a „Pump“ tak představuje ještě dotaženějšího sourozence „Permanent Vacation“, kde se opět sázelo především na to, aby deska zněla (na svou dobu) moderně a byla hodně přístupná mládeži. A samozřejmě se sázelo také na hity. Těch „Pump“ obsahuje dlouhou řadu a hned první vydaný, „Love In An Elevator“, okamžitě vylétl k vrcholkům hitparád a zajistil tak albu publicitu ještě dřív, než vyšlo.

„Love In An Elevator“ se stalo hitem léta 1989, které bylo na podobně úspěšné skladby hodně plodné a už z něho bylo poznat, že kapela je na samém vrcholu tvůrčích sil. Navíc skladba do sebe absorbovala vlivy tehdy tolik populárního hair metalu, když její refrén doslova explodoval ve stadionovém duchu. Tento trend pak potvrdila i celá deska. Od úvodní, zběsilé „Young Lust“ je „Pump“ výtečná jízda, kde se doslova Tyler s Perrym derou o každou vteřinu pozornosti a jejich výkony jsou takřka uchvacující. Aerosmith posluchače nenechají vydechnout a servírují jeden výborný kus za druhým, přičemž samozřejmě největší pozornost vzbudila čtveřice singlů „Love In An Elevator“, „Janie`s Got A Gun“, „The Other Side“ a baladická „What It Takes“. Přestože se jedná o skladby nejznámější, ostatní se jim v kvalitě také vyrovnávají. Oproti „Permanent Vacation“ neobsahuje „Pump“ žádné slabé místo a za pozornost rozhodně stojí i mediálně neprotěžované „My Girl“, „F.I.N.E.“ nebo parádní kousek z dílny Brada Whitforda „Hoodoo/Voodoo Medicine Man“. Aerosmith přála i odborná veřejnost. Ruku v ruce s tím, jak polobalada „Janie`s Got A Gun“ stoupala hitparádami, přišla pro tuto skladbu nominace na Grammy, kterou nakonec Aerosmith proměnili ve výhru.

„Pump“ tak definitivně potvrdila pozici kapely, když se stala druhým nejprodávanějším albem kapely ve Spojených státech (za „Toys In The Attic“) a nakonec Aerosmith dovedlo na koncertní turné i do Evropy, které se drtivou většinu své dosavadní kariéry vyhýbali. Vše se zdálo být v pořádku. Steven Tyler pohostinsky hostoval na desce „Trash“ od Alice Coopera, která jej vrátila zpět mezi rockovou smetánku, společně s Joem Perrym si zahráli po boku svých chráněnců Guns N`Roses, ale uvnitř se mezi ním a kapelou začaly opět objevovat problémy. Byl zapotřebí kratší oddych. Před dalším pořádným zápřahem.

Pepsi Stone             


www.aerosmith.com

YouTube ukázka – Janie`s Got A Gun

Seznam skladeb:
1. Young Lust
2. F.I.N.E.
3. Going Down/Love In An Elevator
4. Monkey On My Back
5. Water Song/Janie`s Got A Gun
6. Dulcimer Stomp / The Other Side
7. My Girl
8. Don`t Get Mad, Get Even
9. Hoodoo/Voodoo Medicine Man
10. What It Takes

Sestava:
Steven Tyler - zpěv, harmonika
Joe Perry - kytara
Brad Whitford - kytara
Tom Hamilton - baskytara
Joey Kramer - bicí

Rok vydání: 1989
Čas: 47:22
Label: Geffen
Země: USA
Žánr: hard rock/rhythm n`blues

Diskografie:
1973 - Aerosmith
1974 - Get Your Wings
1975 - Toys In The Attic
1976 - Rocks
1977 - Draw The Line
1979 - Night In The Ruts
1982 - Rock In A Hard Place
1985 - Done With Mirrors
1987 - Permanent Vacation
1989 - Pump
1993 - Get A Grip
1997 - Nine Lives
2001 - Just Push Play
2004 - Honkin` On Bobo
2012 - Music From Another Dimension!

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 23.11.2017
Přečteno: 2380x




počet příspěvků: 5

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Před časem jsem...24. 11. 2017 9:32 Pepsi Stone
10/10Parádní album....23. 11. 2017 18:24 Deny
PumpPro mě je Pump...23. 11. 2017 13:58 Ondrush78
Pump......je skvělá...23. 11. 2017 12:50 Kolík
Pro mě je Pump...23. 11. 2017 12:37 JonathanGray


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.17224 sekund.