RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




THY ART IS MURDER - Dear Desolation

Když se objevila deska „Holy War“, padaly výroky jako „průměr“, „krotkost“, „nic navíc“ a podobně. „Holy War“ má po letech co nabídnout pouze z hlediska kytarových vyhrávek, což je na deathcorový vál poměrně tristní hodnocení. S novinkou „Dear Desolation“ ovšem přichází svěží vítr, a to paradoxně ve stejné sestavě, která ještě na začátku letošního roku byla bez původního vokalisty Chrise „CJ“ McMahona, jenž si chtěl od hudby zkrátka a dobře odpočinout. Hlášený návrat do kapely byl vítanou zprávou pro všechny zúčastněné. Zvlášť, když radostnou novinu podpořil singl „No Absolution“, který trhá hlavy a dává vzpomenout na brutální a agresivní deathcore z dob před pěti lety v rámci vydání desky „Hate“.

Začátek nové placky „Dear Desolation“ je nakopnutý skvěle. Tvrdé riffy, rychlé bicí, hluboké growly…všechno jede jako dobře promazaný stroj, který se ne a ne zastavit. „Slaves Beyond Death“, „The Son of Misery“, „Puppet Master“ nebo titulní „Dear Desolation“ nechávají rychle zapomenout na nešťastný deathcore začátek letošního roku v podobě Suicide Silence a hrnou do posluchačů snad to nejlepší, co jsme mohli od této party doposud slyšet. Je to přesně tak rychlé, agresivní a brutální jako „Hate“, ale přece jen promyšlenější v kompozicích jednotlivých písní, kde se neslévají jednotlivé momenty do jednoho blastbeatového pekla, ale jsou naservírovány na zlatém podnose a vhodně se střídají. Tam, kde je potřeba zvolnit, zvolní se vyhrávkou nebo kytarovým sólem. Tam, kde je potřeba rozseknout riff, zazní hluboký breakdown.

Prostředek desky pak prvnímu čtyřlístku nadupaných skladeb nestačí a jede až na pár momentů více na volnoběh a v houpavém stylu připomíná spíše předešlou „Holy War“. Songy jsou také (reálně i pocitově) delší, což třeba demonstruje ultra pomalý breakdown v „The Skin of the Serpent“, který se line téměř celou druhou polovinou skladby. Závěr alba ovšem naštěstí opět naváže na začátek desky a dvojice „Into Chaos We Climb“ a „Final Curtain“ výborně spojí atmosférické úvody a kytarová sóla s deathcorovým infernem v podobě frenetické dvojšlapky a masivních riffů. Perlou je pak bonusový první singl „No Absolution“ nebo cover „Du Hast“ od Rammstein, kde je slyšet, že bubeník Lee Stanton si s původní verzí dělá, co se mu zamane a právě on je opět tím pevným bodem na celé novince.

Větší návrat zase zpět ke kořenům je na „Dear Desolation“ v rámci diskografie kapely jasným triumfem. Zpěvák „CJ“ se nechal slyšet, že už byl unavený z veškerého toho generického deathcoru. Není jasné, do jaké míry se zasloužil o finální výsledek, ale občas v některých pasážích na člověka dolehne až oldschoolový death metal, okořeněný samozřejmě moderním zvukem a nasekanějším rytmem. A je to dobře, Thy Art Is Murder jsou zpět v plné síle a s hodně slušným albem.

Radek Neuman             


www.thyartismurder.net

YouTube ukázka – No Absolution

Seznam skladeb:
1. Slaves Beyond Death
2. The Son of Misery
3. Puppet Master
4. Dear Desolation
5. Death Dealer
6. Man Is the Enemy
7. The Skin of the Serpent
8. Fire in the Sky
9. Into Chaos We Climb
10. The Final Curtain

Sestava:
Chris "CJ" McMahon – zpěv
Andy Marsh - kytara
Sean Delander - kytara
Kevin Butler – baskytara
Lee Stanton - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 38:17
Label: Nuclear Blast
Země: Austrálie
Žánr: deathcore/death metal

Diskografie:
2010 - The Adversary
2012 - Hate
2015 - Holy War
2017 – Dear Desolation

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 25.08.2017
Přečteno: 3203x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09506 sekund.