DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




MIDNITE CITY - Midnite City

Facebookové stránky hovoří o tom, že hlavními oblíbenci této kapely z anglického Nottinghamu jsou Def Leppard, Bon Jovi a Danger Danger. Proč ne. Člověk by ale čekal spíše něco dravějšího, když za projektem Midnite City stojí současný frontman skotských glam metalových výlupků Tigertailz Rob Wylde, ovšem i ten už od začátku tohoto roku, kdy oznámil vznik Midnite City, hlásil, že tahle parta bude hrát hard rock, který bude až na pomezí AOR. V podstatě je to pravda a tomu odpovídají i výše zmíněné vzory. Midnite City se nemohou chlubit zatím žádnou historií a jejich významnějším zápisem v curriculum vitae je vlastně jen několikaleté působení Roba Wyldea u Tigertailz a účinkováním bubeníka Paula Newdecka v Eden`s Curse, Code Of Silence či kapele Paula Di`Anna.

Přestože v Tigertailz nejprve působil docela nesměle a jeho projev na nevydařené desce „Lost Reelz“ spíše iritoval, nakonec Wylde získal ostruhy s albem „Blast“, kde se prezentoval v už mnohem lepším světle. A jak je slyšet na bezejmenném debutu Midnite City, jako vokalista má skutečný potenciál růst ještě dál. Wylde si totiž našel přesně onu polohu, která jeho hlasu sedí nejlépe a i když svým vzorům, tedy Joe Elliotovi, Jonu Bon Jovimu a Tedu Poleyovi zatím ještě nestačí a jeho hlas není tak charismatický, v budoucnu tomu může být jinak. A stejně tak s celými Midnite City. Jejich debut totiž ukazuje, že v téhle kapele talent a hudební um bude.

Midnite City se prezentují hudbou, která byla populární zejména v osmdesátých letech, ovšem dnes jí můžeme označit jako natolik nadčasovou, že působí skoro stejně dobře jako v té době. A to, prosím pěkně, nejen pro skalní příznivce AOR a cukrkandlově melodického hard rocku. Navíc na Midnite City je slyšet, že tahle parta byla zakládána za účelem sestavení skutečné kapely a nejen nějakého slepence daného dohromady vydavatelskou firmou. Členové kapely jsou prakticky nezatíženi minulostí ve známějších kapelách a proto mají chuť dát o sobě vědět právě teď. I možná proto je tenhle bezejmenný debut velmi dobrou deskou.

Jistě, nevyhýbá se klišé, která onen styl přináší. Na oplátku ale posluchači nabídne naprosto vyrovnanou kolekci jedenácti skladeb, z které každá by sama o sobě mohla být potenciální hit. Midnite City se skutečně prezentují jako ostřílení mazáci svého oboru a to nejen v nejsilnějších skladbách kolekce, ke kterým patří „Summer Of Our Lives“, „Can`t Wait For The Night“ a baladická „Nothing`s Like Losing You“. Když ale hovoříme o vrcholech celé desky, je nutno zmínit, že ty jsou možná je o malý kousek silnější než ostatní skladby. Ty fungují rovněž. I když nepřináší nic objevného, mají výtečné melodie (zejména v refrénech), pěkně zaranžované kytarové finty a pochopitelně pevnou rytmiku.

Debut Midnite City by proto mohl být jasnou volbou pro milovníka dnešního AOR, které je poučené americkou školou osmdesátých let a stadionovou klasikou. Hodně inklinuje k debutu Danger Danger, má blízko i k Bryanu Adamsovi z klasických dob „Reckless“ nebo prvním Bon Jovi. Navíc je to deska, která díky silným skladbám bude ve svém ranku letos patřit k těm nejlepším.

Jan Skala             


FB MIDNITE CITY

YouTube ukázka – Summer Of Our Lives

Seznam skladeb:
1. We Belong
2. Ghost Of My Old Friends
3. Summer Of Our Lives
4. Nothing`s Like Losing You
5. Last Beat Of My Heart
6. Everything You Meant To Me
7. Can`t Wait For The Nights
8. One Step Away
9. I Just Can`t Take It
10. Things She Said
11. Think About You

Sestava:
Rob Wylde - zpěv, kytara
Miles Meakin - kytara
Josh Williams - baskytara
Shawn Charvette - klávesy
Paul Newdeck - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 47:24
Label: AOR Heaven
Země: Velká Británie
Žánr: hard rock/AOR/hair metal

Diskografie:
2017 - Midnite City

Foto: archiv kapely


Vydáno: 19.11.2017
Přečteno: 2194x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09049 sekund.