18.01.2019
STEEL ENGRAVED
Jaké bude nové eponymní album německých STEEL ENGRAVED, ..více

18.01.2019
ACT OF GOD
Liberečtí ACT OF GOD mají na březen nachystané nové ..více

18.01.2019
IMPELLITTERI
Na svém posledním albu "The Nature Of The Beast" ..více

18.01.2019
ELUVEITIE
Novinka od švýcarských folkáčů ELUVEITE "Ategnatos" ..více

17.01.2019
ALTHEA
Italská kapela, která ve své tvorbě kombinuje prvky ..více

16.01.2019
THE CRANBERRIES
Hlas Dolores O`Riordan ožije ještě na jedné desce. 26. ..více






Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
Když jsem v loňském roce slyšel Brichta zpíva ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
Myslím, že většina fanoušků Brichty má rád ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
Jak v souvislosti s popsanou kritikou vnímat repo ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
O tom, že fanoušci nepříjmou, když kapela zm ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
Jasný, ale Brichta žije v domnění, že všichn ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
Pokud jde o Aleše, podle mě by udělal nejlépe ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
S Brichtou souhlasím! Pár slov by neškodilo. Ab ..

GALDERIA - Return Of The Cosmic Men
Podobnost s Freedom Call? Přirozeně. Jenže tihl ..

JON SCHAFFER´S PURGATORY - Purgatory
Co si o tomhle počinu myslíš ty Pepsi? ..

JON SCHAFFER´S PURGATORY - Purgatory
Tiez sa mi to paci, iste nic svetoborne, ale dobre ..




Za poslední měsíc:
Redaktorská bilance roku 2018 - Pagan
1506x

Redaktorská bilance roku 2018 - Pepsi Stone
1239x

Redaktorská bilance roku 2018 - Veronika
986x

METAL CHURCH - Damned If You Do
894x

Redaktorská bilance roku 2018 - Supermartonátor
890x

ZÁVIŠ - Jak šla léta u starýho kokota...
835x



19.01.2019
www..
, začátek od:, vstupné:

19.01.2019
MIDDLEDARK, STOCKHOLM SYNDROME, MINDRAPE ..
klub Fatal Praha, začátek od:20:00, vstupné:

25.01.2019
ZÁVIŠ, ČERSTVĚ NATŘENO ..
JIHLAVA - Brick Bar, začátek od:20:00, vstupné: 150,-Kč



článků celkem: 6756
recenzí: 5500
reportů: 542
rozhovorů: 364













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


BON JOVI - Slippery When Wet

Prostě to chtělo něco málo navíc. To přišlo při přípravě alba „Slippery When Wet“, do kterého se Bon Jovi pustili už v polovině roku 1986. Nespornou výhodou byl fakt, že těch „něco málo navíc“ se sešlo hned několik. V první řadě z dílny Jona a Richie vypadl baladický hit, o kterém se Jon později vyjadřoval jako o „hymně“ Bon Jovi. V druhé řadě kapela navázala spolupráci s hitmakerem Desmondem Childem, který je na „Slippery When Wet“ podepsán pod čtyřmi skladbami, přičemž dvě se dostaly až na samý vrchol hitparády, třetí z nich patří k nejchytlavějším skladbám, které kdy Bon Jovi představili a té čtvrté byste taky těžko co mohli vytknout (ostatně jako celému albu). Třetím důležitým momentem pro úspěch alba „Slippery When Wet“ se stala spolupráce s producentem Brucem Fairbairnem (i přes to, že Jon Bon Jovi nebyl ze začátku z Fairbairna kdovíjak nadšený), který dokázal namíchat dokonalou kombinaci dostatečně průrazného, přitom velice pompézního a nablýskaného zvuku.

Nevyzpytatelné jsou cesty hitů. Již na první schůzce Jona, Richieho a Desmonda se narodil jeden z největších hitů kapely – dokonale vygradovaná, živočišně zpěvná stadionová hymna „You Give Love A Bad Name“ s neskutečně silným, do uší extrémně snadno klouzajícím refrénem (zejména pasáž téměř a capella + bicí je nezapomenutelná), parádními sbory i dokonalým Samborovým sólem. Kdo by však její základ hledal v diskotékové „If You Were A Woman (And I Was A Man)“, kterou Child napsal pro Bonnie Tyler a která neuspěla podle jeho představ? Druhou z Childovek, která sklidila hitparádové zlato, byla harmonicky houpavá „Livin`On A Prayer“ se silnou chvilkou basáka Suche, parádně ukvákanou kytarou a dalším extrémně chytlavým refrénem. Kovbojská tématika nebyla nikdy Jonu Bon Jovimu cizí, takže nepřekvapí, že balada „Wanted Dead Or Alive“, ve které se autoři symbolizují jako desperáti z Divokého západu, byla podobně úspěšná (to, jak geniálně silný je písničkářský základ téhle skladby následně předvedli Jon s Richiem v parádní akustické verzi na udílení cen MTV).

Ale nejen tato "výkladní skříň“, sbírající ceny, byla důvodem nadšené reakce fanoušků. Už úvodní chrámový nástup v halekačce „Let It Rock“, charakterizované i kousavou kytarou a typickým dialogem sólového zpěvu a sborů naznačil, že Bon Jovi tuhle desku pojali vskutku velkolepě, Childovka „I`d Die For You“ s klávesami v duchu „Runaway“, silným riffem a typicky stupňovaným napětím nabídla jeden z nejchytlavějších refrénů v dějinách Bon Jovi (svým pojetím by tahle píseň dokonale zapadla už na debutové album), uvolněná „Raise Your Hands“ s dokonale vděčným fanouškovským sloganem, či až rozverná finální „Wild In The Streets“ potvrzují, že v Bon Jovi panovala velice jiskřivá a svěží atmosféra, zásluhou „Social Disease“ dojde i na syrovější moment, semi-balada „Without Love“ brnkne o typickou nasládlost, „Never Say Goodbye“ vláčnou dojemnost i za vydatného přispění Samborovy plačtivé kytary i hladivých Bryanových klapek dotáhne do absolutna. Pro sběratele raritních nahrávek může být lákadlem fakt, že album „Slippery When Wet“, ještě před tím, než získalo svůj poměrně neutrální vzhled (Jon Bon Jovi na navlhčený pytel na odpadky načmáral titul alba...), stačilo v Japonsku vyjít v omezeném množství s poměrně lascivním obalem, zachycujícím variaci na Miss mokré tričko, název alba totiž reflektuje setkání kapely s namydlenými tanečnicemi ve Vancouveru, nicméně už tehdy americká prudérnost tento „umělecký“ záměr zmařila.

Album plné hitů. Album, jenž Bon Jovi přineslo status první rockové kapely, která dokázala dostat tři skladby z jedné desky do hitparádové Top 10 a stalo se jednou z nejprodávanějších desek nejen roku 1987, ale i celé hudební historie, to, že Bon Jovi zároveň sbírali i řadu dalších ocenění bylo v podstatě samozřejmé. Album, na němž není slabé místo, album, které v pompézním pop rocku jen těžko najde konkurenci. Bon Jovi se dostali na vrchol.

Savapip             

„Slippery When Wet“ se stalo deskou, která všechny pobláznila a dodnes je neúspěšnější nahrávkou Bon Jovi vůbec. Díky ní se tahle parta stala přes noc největší superhvězdou amerického kontinentu. Výbornou práci odvedl producent Bruce Fairbairn, který původnímu stylu Bon Jovi dodal lehkost a obrovský hitový potenciál, jež kapela pak zúročila do mrtě. Velmi důležitým faktem je rovněž započatá spolupráce s hitmakerem Desmondem Childem, který je podepsán pod třemi ze čtyř megahitů alba. A právě na těchto skladbách celá deska stojí. Stačí si vlastně říct jen názvy: „You Give Love A Bad Name“, Livin` On A Prayer“, „Wanted Dead Or Alive“ a „Never Say Goodbye“. Jediné negativum pak lze spatřovat v tom, že zbytek alba stojí ve stínu těchto čtyř věcí a nutno dodat, že je to u některých položek zcela po právu. Stejně jako předchozí dvě alba, je i na „Slippery When Wet“ pár hluchých míst, které brání tomu udělit albu absolutní hodnocení. Jde především o dvojici „Social Disease“ a „Raise Your Hands“ (lze k nim ještě přiřadit i úvodní „Let It Rock“), kde se ještě ukazují drobné nedostatky v songwrittingu. Zbytek skladeb („Without Love“, „I`d Die For You“ a „Wild In The Streets“) je ovšem kvalitativně na výši a jediná jejich chyba je, že jsou zastíněny právě oněmi čtyřmi nesmrtelnými.
Pepsi Stone 9,5/10

www.bonjovi.com

YouTube ukázka - You Give Love A Bad Name

Seznam skladeb:
1. Let It Rock
2. You Give Love A Bad Name
3. Livin` On A Prayer
4. Social Disease
5. Wanted Dead Or Alive
6. Raise Your Hands
7. Without Love
8. I`d Die For You
9. Never Say Goodbye
10. Wild In The Streets

Sestava:
Jon Bon Jovi - zpěv
Richie Sambora - kytara
Alec John Such - baskytara
David Bryan - klávesy
Tico Torres - bicí

Rok vydání: 1986
Čas: 44:02
Label: Mercury Records
Země: USA

Diskografie:
1984 - Bon Jovi
1985 - 7800 Fahrenheit
1986 - Slippery When Wet
1988 - New Jersey
1992 - Keep The Faith
1995 - These Days
2000 - Crush
2002 - Bounce
2005 - Have A Nice Day
2007 - Lost Highway
2009 - The Circle
2013 – What About Now
2015 - Burning Bridges
2016 - This House Is Not For Sale

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 15.03.2018
Přečteno: 5670x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Tohlealbum jsem koupil...15. 03. 2018 19:42 Domy
Poslední dobré...15. 03. 2018 12:19 Avram


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.15435 sekund.