22.09.2018
STRIKEBACK
Letošní novinku španělských thrasherů je možné si ..více

22.09.2018
DRAGONY
Druhý singl z nadcházející fošny "Masters Of The ..více

22.09.2018
BRAINSTORM
Německá heavy-powermetalová kapela zveřejnila další ..více

21.09.2018
ALKEHOL
Ukázka z nového alba "Sudová přitažlivost" ke slyšení ..více

21.09.2018
THE OFFSPRING
Ikony neopunkového boomu devadesátých let se konečně ..více

21.09.2018
VANDENBERG`S MOONKINGS
Kapela bývalého kytaristy Whitesnake Adriana Vandenberga ..více






BON JOVI - New Jersey
Před pár dny tato legendární deska oslavila 30 ..

BLACK MAJESTY - Children of the Abyss
Zvuk stoji fakt za picu! ..

BLACK MAJESTY - Children of the Abyss
Tak nevím, zvuk ala Grapow! ..

BLACK MAJESTY - Children of the Abyss
za mě zvuk bez nějakých zásadních problémů ..

EUNOMIA - The Chronicles of Eunomia Part I
Další power metal opera? Sem s ní, díky za tip ..

BLACK MAJESTY - Children of the Abyss
To jsem na ten zvuk teda zvědavý, že by to až ..

URIAH HEEP - Outsider
Diskutabilní.. . Poslední dvě desky DP jsou napr ..

URIAH HEEP - Outsider
Pod vlivem toho, že kapela vydala nové album Liv ..

WALDA GANG - Je tu léto
Přesně tak, Vláďa byl fenomenální zpěvák, ..

WALDA GANG - Je tu léto
Zemřel Vláďa Šafránek. :( Obrovská ztráta p ..




Za poslední měsíc:
ALICE IN CHAINS - Rainier Fog
1070x

CATASTROFY - Besnota
976x

Ozzy OSBOURNE - No More Tears
949x

U.D.O. - Steelfactory
903x

Ozzy OSBOURNE - Ozzmosis
833x

Ozzy OSBOURNE - Down To Earth
751x



29.09.2018
PANYCHIDA, MALLEPHYR, KAAR, BLOODY CREEK...
Spáňov u Domažlic, začátek od:19:00, vstupné: 200 Kč

30.09.2018
DIRT RIVER RADIO (Australia), SILENT SESSION..
Praha, Klub Vagon, začátek od:21:00, vstupné: 299,-

04.10.2018
BLACK MAJESTY (AUS), SQUEALER (DE), DEAD DANIELS (CZ)..
Cemetery Pub - Krakow, Pl, začátek od:20:00, vstupné: 10 Zl



článků celkem: 6534
recenzí: 5313
reportů: 531
rozhovorů: 360













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


THERION - Of Darkness…

„To Mega Therion“ je název slavné desky Celtic Frost. Inspirovala mnoho interpretů a jedním z nich byl i jistý Christofer Johnsson. Ten v roce 1988 založil školní kapelu s původním názvem Blitzkrieg a s cílem hrát podobnou hudbu jako Slayer či Metallica. Christofera to však táhlo k death metalu a hudbě, jakou prezentovali již zmínění Celtic Frost. Přejmenoval proto kapelu na Megatherion, avšak jako finální jméno sedl nejlépe název Therion (šelma). Dnes jsou švédští Therion legendou, avšak je nutné dodat, že poměrně kontroverzní. O kvalitě jejich desek se vede mnoho diskuzí, jedno však Therion nemůže vzít nikdo – stali se průkopníky symfonického metalu. V průběhu kariéry se jejich hudební tvář několikrát změnila, přesto příklon k vážné hudbě byl znát téměř od počátku.

Therion se Celtic Frost inspirovali nejen jménem, ale i hudbou. Do roku 1990 vydali čtyři dema, přičemž to poslední z nich, "Time Shall Tell“ vyšlo v lokálním časopise na vinylu v omezeném nákladu tisíc kusů. Dnes se jedná o velkou raritu, která ve své době upoutala pozornost Def records a ti nabídli Therion smlouvu na první desku. Byla to doba, kdy přicházel death metal, v USA tenhle žánr drtil vše okolo a v Evropě se jeho baštou stalo Švédsko, jedním z prvních zástupců pak byli právě Therion. Debutová deska „Of Darkness…“ vyšla v únoru 1991 a s dnešními Therion nemá jejich tehdejší hudba - old school death metal v celé své kráse - společného nic. Většinu skladeb navíc Johnsson napsal ještě v osmdesátých letech, protože novější skladby si ponechal až pro další desku.

Úvodní „The Return“ je prosáklá temnotou a do posluchačů valí drtivé riffy a úderné bicí. Johnsson growluje jak o život a atmosféra je velmi pohlcující. „Asphyxiate With Fear“ zařadí pořádnou rychlost, rytmus se stále mění a zaujmou především doslova zvířecími vokály. Velmi morbidní a spontánní řev připomíná podobné běsnění Johna Tardyho z Obituary. Další skladby by se daly popsat podobným způsobem. Všechno co máte rádi na death metalu tu najdete. Album se drží čistě daného žánru a to včetně divokých a nespoutaných kytarových sól. I když patří Therion k jedněm z prvních deathových kapel v Evropě, přesto ani na tu dobu není „Of Darkness…“ zrovna dvakrát originální (na rozdíl od většiny podobných desek Therion však psali texty ze života, reagující na sociální problémy a rovněž i na politiku), spíše jen reaguje na americký boom tohoto žánru. V tom, co ale kapela předvedla, působí maximálně profesionálně a na debutovou desku je výkon Therion až obdivuhodný.

Z dnešního pohledu je album „Of Darkness…“ připomínkou starých časů, kdy death metal dobýval svět. Jedná se už o klasiku žánru, i když nutno dodat, že na věhlas slavnějších kolegů nedosáhlo. „Of Darkness…“ kapelu nastartovalo a započalo tak velkou kariéru, která se vyvíjela zpočátku poklidně.

Supermartonátor             


therion.se

YouTube ukázka - Asphyxiate with Fear

Seznam skladeb:
1. The Return
2. Asphyxiate with Fear
3. Morbid Reality
4. Megalomaniac
5. A Suburb to Hell
6. Genocidal Raids
7. Time Shall Tell
8. Dark Eternity

Sestava:
Christofer Johnsson - zpěv, kytara
Peter Hansson - kytara
Erik Gustafsson - baskytara
Oskar Forss - bicí

Rok vydání: 1991
Čas:39:29
Label: Deaf Records
Země:Švédsko
Žánr: Death metal

Diskografie:
1991 - Of Darkness....
1992 - Beyond Sanctorum
1993 - Symphony Masses: Ho Drakon Ho Megas
1995 - Lepaca Kliffoth
1996 - Theli
1997 - A´arab Zaraq - Lucid Dreaming
1998 - Vovin
1999 - Crowning of Atlantis
2000 - Deggial
2001 - Secret of the Runes
2004 - Lemuria
2004 - Sirius B
2007 - Gothic Kabbalah
2010 - Sitra Ahra
2012 - Les Fleurs du Mal
2018 - Beloved Antichrist

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 12.04.2018
Přečteno: 813x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Reedice 2018Nevím kolik fans...19. 04. 2018 11:56 Aldys83


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.19445 sekund.