ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




SHEZOO - Agony Of Doubt

Vzhůru do osmdesátek. Tohle pro rockovou muziku tak plodné období je zásadním životadárným zdrojem švýcarských Shezoo, v jejichž čele už víc než deset let stojí zpěvačka Natacha. Ta tuhle hard rockovou partu rozjela ještě s pěticí kámošek, nicméně v současné době už tu první polovinu názvu kapely reprezentuje ona samotná, zatímco druhou už zastupují tři muzikanti, kterým ta osmdesátková hard rocková míza protéká žilami stejně intenzivně, jako jejich principálce a tak není divu, že kdyby třetí album Shezoo s názvem „Agony Of Doubt“ vyšlo v tehdejší době, mohlo se úspěšně (díky stylovému zaměření a dámě za mikrofonem) přetahovat o pozornost se Zed Yago, či Vixen.

Aktuální kolekce „Agony Of Doubt“ stojí na třech pilířích – na osobitém hlasu Natachy, který na jedné straně svou barvou není až tak úplně nepodobný Klausi Meinemu, na straně druhé Natacha nevládne kdovíjakou hlasovou ekvilibristikou, takže její projev působí poměrně přirozeně písničkářsky jednoduše a nenápadně (někdy až naivně), s tím, že pozornost na sebe i tak dokáže bez problémů přitáhnout. Druhým pilířem jsou podobně jednoduché, přímočaré a dobře vygradované melodie, které vás zpravidla spolehlivě přimějí k podvědomému pohupování a strašně snadno se zavrtávají do mozkových závitů. Třetím pak je hráčská zralost, ve které rytmika působí jakýmsi jistícím dojmem nenápadného „třetího vzadu“ a Michova sólová kytara hraje lehce dominantní roli a nenáročně přímočarými sóly dokresluje obraz pohodově živé osmdesátkové kapely.

Který vás naplno může přepadnout v až reklamně autobiografickém vyznání „To You“, nejmelodičtějším kousku s velmi chytlavým motivem, u kterého text tanečního refrénu „Friends, family and fans, I wanna thank you for your precious time, love and support“ možná na první dojem může působit trochu prvoplánovitě, ale zásluhou lehkosti a bezstarostnosti, která z téhle písně (a vlastně z většiny alba) vykukuje, si dokážete snadno představit upřímné pocitové propojení mezi kapelou a jejími nejvěrnějšími. V kontrastu k téhle rozjásanosti pak stojí úvodní „Agony Of Doubt“, která od atmosférického vybrnkávání přejde k poměrně potemnělé náladě, alarmujícímu textu a (na poměry kapely) až adrenalinovému refrénu, svou akčnost Shezoo demonstrují v heavíkem načichlé „His Heart Is Metal“ (ano, i tady ta textová složka hraje těžce na prometalovou notu), v nekomplikované „Living Dead Strangers“ s refrénovým vyřvatelným sloganem, svůj stylový rozsah rozšíří kapela prostřednictvím „Crimson Rain“ až k uvěřitelně slaďoučkému písničkářskému AOR, i nezbytný ploužáček „Mirror“ hraje na city tak nějak mile a bezprostředně.

Oddechová a písničkářsky rocková přirozeně nenáročná deska, která působí dojmem toho, že jedinou ambicí kapely je přenést na posluchače radost. Funguje to.

Savapip             


www.shezoo.ch

YouTube ukázka - Agony Of Doubt

Seznam skladeb:
1. Agony Of Doubt
2. To You
3. No Way Back
4. Losing Control
5. Mirror
6. His Heart Is Metal
7. Cradle The Dead
8. Living Dead Strangers
9. Crimson Rain
10. The Key

Sestava:
Natacha - zpěv
Micha - kytara
Ralf - baskytara
Jerry - bicí

Rok vydání: 2017
Čas: 41:27
Label: Fastball Music
Země: Švýcarsko

Diskografie:
2011 – Open Zoo
2014 – Change
2017 – Agony Of Doubt

Foto: archiv kapely


Vydáno: 19.03.2018
Přečteno: 1699x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0947 sekund.