DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Animal Hate – Promo 06

Když mě Venca oslovil s přáním, abych se podílel na webu metalforever.info, s povděkem jsem přijal, proč ne, tenhle web šířil svého času slávu kapely Tuborg, ve které jsem hrával a jako první úkol jsem dostal k recenzi třísongové promo kapely Animal Hate s příznačným, ač nic neříkajícím názvem „Promo 06“. Jelikož jsem skladby poslouchal ve formátu MP3 128 kbps, nebudu moc hodnotit zvuk, ale i tak se mi to nezdá špatné, slyšel jsem tuzemská CD přímo z přehrávače, která hrála hůře :-).

Obal proma odpovídá jeho účelům, logo kapely, web adresa a pár basic informací s dodatkem, že toto ještě není final sound :-) (klucí, až budete mít ten „fajnl saund“, tak ho pošlete, páč mě se i ten non-final líbí :-) )

Nebudu hodnotit jednotlivé tracky, počkám si až na finální CD, které doufám dostanu rovněž k recenzi, protože tohle promo za to fakt stojí :-).

Hned na začátku se na mne nekompromisně valí stěna death-thrash metalu v severském stylu (mohu-li to tak říci), zvukem mi tohle promo hodně připomíná díla, která má na svědomí Peter Tägtgren z Hypocrisy a to je myslím si dost dobrá vizitka. Sice to zavání trochu klišé, ale zase jedna kapela, která se snaží kombinovat rychlost a melodiku, což kvituji s uspokojením, protože to považuji za umění. (Slyšel jsem za poslední rok hromadu kapel, které se snažily protlačovat to nebo ono, ale dohromady to dělá málokdo.) Na 1. tracku si nemohu nepovšimnout dobře odvedené práce bubeníka, který používá sice jednoduché postupy, ale je přesný jako stroj, s čímž může někdo polemizovat, ale v death metalu to považuji za elementární záležitost. Sóla ala Chuck Schuldiner se mi fakt líbí, sám se je snažím napodobovat, napadá mne jistá paralela s Behemoth, Polskými polobohy tohoto stylu. Ale proč ne, hrát jako idol není ostuda a tady to platí doslova, tahle kapela mi po třech čtyřech posleších vlézá doslova pod kůži.

Práce rytmiky je skoro bezchybná, občas zaznamenávám elementy, které by bylo možno vylepšit, ale to se opravdu musí HLEDAT. Zpěv je pojat ve třech rovinách, murmur, jekot a nakonec táhlé melodické roviny ve stylu Burtona C. Bella z Fear Faktory, nutno říci, zkombinováno s citem, líbí se mi to a ani na x-tý poslech mě to nenudí. Kytary riffují ve stylu severských kapel ve stylu Dimmu Borgir……. Ale abych přestal s tou chválou :-) Promo není samozřejmě finální CD, ale hraje i tak dost slušně na to, aby se zařadilo k k tomu lepšímu, co v roce 2006 na České scéně vzniklo.

Celkový dojem z promo CD je více než dobrý a už se těším na finální produkt a vzhledem k tomu, že s Pandemií míříme na podzim také do studia, tak mám o jednu inspiraci navíc.

Vlasta Slíž             

ANIMAL HATE mám rád. Po krizi, která kapelu v posledních měsících zasáhla, to vypadá, že je vše opět v pořádku. Nové promo jede přesně stylem poslední řadovky "Bells Of Acheron" a přesto je zde znát pokrok ve vývoji, hlavně co se týká melodických vokálů.... Moc se těším na novou desku pardálové, tak už nás moc nenapínejte...
Venca 8

www.animalhate.wz.cz

Rok vydání: 2006
Čas: 9:22


Vydáno: 13.07.2006
Přečteno: 3471x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10289 sekund.