19.01.2019
MALEVOLENT CREATION
Jedna z ikon světového death metalu vydala studiovku s ..více

18.01.2019
STEEL ENGRAVED
Jaké bude nové eponymní album německých STEEL ENGRAVED, ..více

18.01.2019
ACT OF GOD
Liberečtí ACT OF GOD mají na březen nachystané nové ..více

18.01.2019
IMPELLITTERI
Na svém posledním albu "The Nature Of The Beast" ..více

18.01.2019
ELUVEITIE
Novinka od švýcarských folkáčů ELUVEITE "Ategnatos" ..více

17.01.2019
ALTHEA
Italská kapela, která ve své tvorbě kombinuje prvky ..více






Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
Když jsem v loňském roce slyšel Brichta zpíva ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
Myslím, že většina fanoušků Brichty má rád ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
Jak v souvislosti s popsanou kritikou vnímat repo ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
O tom, že fanoušci nepříjmou, když kapela zm ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
Jasný, ale Brichta žije v domnění, že všichn ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
Pokud jde o Aleše, podle mě by udělal nejlépe ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
S Brichtou souhlasím! Pár slov by neškodilo. Ab ..

GALDERIA - Return Of The Cosmic Men
Podobnost s Freedom Call? Přirozeně. Jenže tihl ..

JON SCHAFFER´S PURGATORY - Purgatory
Co si o tomhle počinu myslíš ty Pepsi? ..

JON SCHAFFER´S PURGATORY - Purgatory
Tiez sa mi to paci, iste nic svetoborne, ale dobre ..




Za poslední měsíc:
Redaktorská bilance roku 2018 - Pagan
1520x

Redaktorská bilance roku 2018 - Pepsi Stone
1257x

Redaktorská bilance roku 2018 - Veronika
998x

Redaktorská bilance roku 2018 - Supermartonátor
903x

METAL CHURCH - Damned If You Do
897x

ZÁVIŠ - Jak šla léta u starýho kokota...
850x



25.01.2019
ZÁVIŠ, ČERSTVĚ NATŘENO ..
JIHLAVA - Brick Bar, začátek od:20:00, vstupné: 150,-Kč

01.02.2019
NAHUM, INNERSPHERE, PURNAMA, MURDER INC..
PLZEŇ - DIVADLO POD LAMPOU, začátek od:19:00, vstupné: 200

02.02.2019
NAHUM, INNERSPHERE, PURNAMA, BAJONET..
PRAHA - NOVÁ CHMELNICE, začátek od:19:00, vstupné: 200



článků celkem: 6756
recenzí: 5500
reportů: 542
rozhovorů: 364













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


AT THE GATES - To Drink From The Night Itself

V devadesátých letech byli na poli švédské odnože melodičtějšího death metalu At The Gates bráni za jednu z nejzářivějších hvězd. Nutno podotknout, že právem, protože minimálně desky „With Fear I Kiss The Burning Darkness“ a „Slaughter Of The Soul“ jsou dodnes ceněné klasiky a druhá jmenovaná se dokonce zasloužila o to, že tento deathmetalový vulkán z Göteborgu vstoupil do širšího povědomí. Jenže brzký rozpad všechny ambice kapely a sny fanoušků o zářivé budoucnosti zhatil. Další projekty, kam se jednotliví hráči rozprchli, už nikdy nedosáhly kutovního statutu a ostatně ani kvality At The Gates, na které pomalu padala vrstva prachu. Prakticky dlouhých dvacet let…

Před čtyřmi lety ale došlo k nečekanému a na trhu se objevila deska „At War With Reality“, která jakoby samozřejmě navázala na „Slaughter Of The Soul“. At The Gates tu stáli pokropeni živou vodou. Zkušenější a stejně působiví jako kdysi. Znovu jejich svébytná melodika šlechtila neotesaný deathmetalový kus a hlas předáka Tomase Lindberga se zdál být léty propracovanější a stále osobitější. Tenkrát se At The Gates vrátili v sestavě, která se s metalovým světem v polovině devadesátých let loučila. To už dneska není pravda. Od loňska totiž v kapele nepůsobí kmenový kytarista Anders Björler, který už deathmetalový svět opustil a dnes se věnuje takřka výhradně jazz/progrockovému projektu, jenž nazval lapidárně Anders Björler Instrumental Project.. Jeho místo obsadil Jonas Stålhammar, kterého si Lindberg přivedl ze svého bočního projektu The Lurking Fear. Takže žádný krok do neznáma se nekoná.

Ten nelze čekat ani od samotné novinky „To Drink From The Night Itself“. Ba co více, je možné předpokládat prvotřídní práci kapely a dokonce je možné i mluvit o tom, že se jedná o jednu z nejlepších desek At The Gates vůbec. Že jsou Švédové po comebacku ve formě, bylo jasné už po minulé desce. Ta ukázala, že v kapele ještě dříme velký potenciál a i když se třeba se „Slaughter Of The Soul“ dost dobře měřit nemohla, obsahovala kus dobré práce. S „To Drink From The Night Itself“ je to trochu jiné. Novinka se totiž zmíněné klasice z roku 1995 může zpříma dívat do očí. Kapela se totiž dere opět na svůj vrchol, protože v zásobě pro letošní rok má množství skutečně silných nápadů, které předkládá s grácií sobě vlastní už od samého začátku, když po nezbytném epickém intru „Der Widerstand“, nastoupí těžká váha v podobě titulní písně. V tu chvíli, kdy hravé intro rozčísne nekompromisní tempo a tvrdé riffy, padají všechny úvahy p tom, zda přece jen odchod jednoho z tvůrčích mozků nebude mít pro kapelu fatální následky. Nemá. Ani v nejmenším.

At The Gates totiž v kadenci silných skladeb nepovolí a když v polovině desky dospějí do své nejlepší chvilky v podobě dvojice „The Chasm“ a „In Nameless Sleep“, kde brilantní melodičnost ve spojení s neúprosnou brutalitou (například akustické vyhrávky do ostrého tempa v „The Chasm“ jsou vyložená lahůdka), ukazuje, že At The Gates slaví na „To Drink From The Night Itself“ jasné vítězství. Nad konkurencí, ale i sami nad sebou, protože pokud je „At War With Reality“ ukázala jako velmi životaschopnou kapelu, novinka je vrací zpět na pozici švédských deathmetalových králů.

Že se At The Gates podaří přijít s materiálem, který obsahuje jak silné skladby, tak i velice působivou, až skličující atmosféru, to z této desky činí jedno z velkých překvapení první poloviny letošního roku. Když totiž dozní závěrečná, melodickými a rytmickými zvraty prošpikovaná „The Mirror Black“, cítíte se jako pro zběsilé intenzivní jízdě, kterou máte okamžitě chuť opakovat...

Pepsi Stone             


www.atthegates.se

YouTube ukázka - To Drink From The Night Itself

Seznam skladeb:
1. Der Widerstand
2. To Drink From The Night Itself
3. A Stare Bound In Stone
4. Palace Of Lepers
5. Daggers Of Black Haze
6. The Chasm
7. In Nameless Sleep
8. The Colours Of The Beast
9. A Labyrinth Of Tombs
10. Seas Of Starvation
11. In Death They Shall Burn
12. The Mirror Black

Sestava:
Tomas Lindberg – zpěv
Jonas Stålhammar – kytara
Martin Larsson - kytara
Jonas Björler – baskytara, klávesy
Adrian Erlandsson – bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 44:41
Label: Century Media
Země: Švédsko
Žánr: death metal

Diskografie:
1992 - The Red In The Sky Is Ours
1993 - Wih Fear I Kiss The Burning Darkness
1994 - Terminal Spirit Disease
1995 - Slaughter Of The Soul
2014 - At War With Reality
2018 - To Drink From The Night Itself

Foto: archiv kapely


Vydáno: 04.07.2018
Přečteno: 656x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.15781 sekund.