TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




KING COMPANY - Queen Of Hearts

Když finští hard rockeři King Company vydali před dvěma lety svou debutovou desku „One For The Road“, mohli si příznivci tohoto hudebního stylu nadšeně mnout ruce. V King Company se sešla velmi silná jména finské hudební scény a fakt, že ta nejvýraznější neměla do té doby s hard rockem příliš společného, nebyl vůbec na škodu, neboť jejich nahrávka zněla velmi čerstvě. Pak King Company vyrazili na turné, v průběhu kterého se ukázalo, že křikloun Pasi Rantanen má problém s hlasivkami takového rázu, že není schopen zpívat a jelikož kapela nechtěl rušit podomlouvané koncerty, přišel na záskok Leonard F. Guillan, zpěvák italsko-argentinského původu, se kterým kapela turné dokončila. A když se v době, kdy King Company začali pracovat na druhém albu, Pasiho potíže s hlasem nezlepšily, stal se Leonard pevnou součástí skupiny.

Jak se ukazuje, jde o velmi radikální změnu ve výrazu King Company. Hudba samotná pokračuje přesně tím, co nastartovalo album „One For The Road“ – melodický hard rock v tradiční old-school podobě s moderní příchutí, inspirující se u kapel typu Whitesnake, či Pink Cream 69, plný velmi silných, výrazně zpěvných melodií, svěžích nápadů, vyzrálosti, aktuálně docela častých výletů k A.O.R. a sporadicky i k heavy metalu, neobjevující žádné nové cesty či horizonty, jehož největší silou jsou excelentní individuální výkony. A je radost klouzat se po lehkonohých melodiích či sledovat harmonie kytar (Antti Wirman ve většině sól úžasně čaruje) a bohatých kláves, či trvalou rytmickou skočnost a švih. Jen se nemůžu zbavit dojmu, že do celé téhle strhující bouře Leonard F. Guillan se svým poměrně měkkým a obyčejným (byť technicky je vše samozřejmě bez připomínek) hlasem, který bývá - z hlediska emotivnosti a prožitku hodně nadneseně - přirovnáván ke Klausi Meinemu, příliš nezapadá. V ideálním případě (např. nejchytlavější položka „One Day Of Your Life“, či lehce nasládlá „King For Tonight“, ve které, když kapela trochu zjemní a zamíří směrem ke vzdušnému A.O.R., zatímco Leonard naopak šikovně přibrousí své hlasivky, vyleze z toho nejvzrušivější kus celého alba) k sobě „starý a nový svět“ King Company cestu najde, v tom horším ne snad, že by se mezi sebou tyto světy praly, ale ve srovnání s debutem značně zobyčejní.

Jasně, vyhnat Pasiho Rantanena od mikrofonu nebyla dobrovolná volba, nicméně s příchodem Leonarda F. Guillana ztratili King Company (alespoň v tomto kole) leccos ze své osobitosti. Ještě štěstí, že díky zmíněným pozitivům (tedy výborným nápadům a skvělým hráčským výkonům) do šedivého davu průměrnosti na detailně propracované „Queen Of Hearts“ prostě spadnout nemohou. Jen ta předchozí vášeň se trochu vytratila.

Savapip             


www.kingcompanyband.com

YouTube ukázka - Living In A Hurricane

Seznam skladeb:
1. Queen Of Hearts
2. One Day Of Your Life
3. Stars
4. Living In A Hurricane
5. Under The Spell
6. Never Say Goodbye
7. Learn To Fly
8. Berlin
9. King For Tonight
10. Living The Dream
11. Arrival
12. Never Say Goodbye (acoustic version)

Sestava:
Leonard F. Guillan - zpěv
Antti Wirman - kytara
Time Schleifer - baskytara
Jari Pailamo - klávesy
Mirka Rantanen - bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 51:28
Label: Frontiers Records
Země: Finsko

Diskografie:
2016 – One For The Road
2018 – Queen Of Hearts

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 21.08.2018
Přečteno: 1715x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0942 sekund.