DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




Dion BAYMAN - Better Days

Dion Bayman je hudebník pocházející z Austrálie. Skládá melodický rock a doposud vydal tři alba. V současnosti se na svět vyklubala nová studiovka „Better Days“, o jejíž záštitu se Bayman poprvé nemusel starat sám, neboť vše zastal label Art Of Melody Music. A není se co divit. Tohle by byl úlovek pro každého hudebního manažera, který je schopen vycítit kvalitní muziku. Bayman se totiž vyprofiloval jako výborný skladatel, jehož aktuální tvorba patří mezi prvotřídní zástupce výše zmíněného žánru.

V něm jsou dále patrné vlivy popu nebo AOR, nejdůležitější je ovšem lehkost, se kterou jsou skladby stvořeny a jež působí, jako by album bylo poskládáno z ptačích pírek a pampeliškového chmýří (jen fouknout). K dobrému dojmu pomáhá citlivé produkční zázemí (opět v Baymanově režii), kdy bylo docíleno obdobně svěžího soundu. První skladba „Ready For The Real Thing“ možná ještě nedisponuje přirozeným šarmem některých dalších písní, určitou míru emotivního vkrádání je ale možné pozorovat už zde. Stejně tak zaujme rozmanitá klávesová hra, která je nezbytným doplňkem každé z deseti nabízených písní (Bayman ostatně s tímto nástrojem koketuje od svých šesti let).

„Rise And Fall“ již patří mezi vrcholné okamžiky nahrávky, šlapavé tempo, minimalisticky funkční pianové ťuky, akustický základ a svobodomyslný refrén, to vše visí na této skladbě jako ozdoby na vánočním stromě. Zářivá světla se naplno rozsvítí při nástupu kompozice „The Best Times Of My Life“, což je brilantní příklad Baymanova umu a zároveň jedna nejpřehrávanějších skladeb mého současného playlistu. Pop-rocková hravost si zde podává ruku s tím nejlepším ze stylu AOR, nechybí dokonalý refrén i melodickou linku umocňující sólo (to mohlo být klidně ještě delší). Stejně lichotivě lze popsat také navazující baladu „Leap Of Faith“, dohromady pak tyto dvě perly tvoří kouzelné a neodolatelné hudební kombo.

K dalším skvostům tohoto alba řadím položku „Cold“, zbytek songů pak přináší velmi příjemný poslechový zážitek, v případě kusů „Pieces“ a „If I Could“ dokonce s osvěžením v podobě elektronických prvků (nenápadné, avšak promyšlené aranže jsou ostatně přítomny po celou dobu hrací doby). Album „Better Days“ je plné hudebního i lyrického patosu, což by mohl být problém v případě autorského neumětelství. Do takové tvůrčí sorty ale Bayman nepatří, tento australský umělec si naopak může bez zardění stoupnout mezi přední skladatele daného žánru.

Petr Štěpnička             


www.dionbayman.com

YouTube ukázka - teaser

Seznam skladeb:
1. Ready For The Real Thing
2. Rise And Fall
3. Better Days
4. The Best Times Of My Life
5. Leap Of Faith
6. Fallin´ For You
7. Pieces
8. Out Of Mind Out Of Sight
9. Cold
10. If I Could

Sestava:
Dion Bayman - vše

Rok vydání: 2018
Čas: 40:00
Produkce: Dion Bayman
Label: Art Of Melody Music / Burning Minds Music Group
Země: Austrálie
Žánr: melodický pop-rock/AOR

Diskografie:
2013 - Smoke And Mirrors
2014 - Afterburn
2016 - Don´t Look Down
2018 - Better Days

Foto: archiv kapely


Vydáno: 03.10.2018
Přečteno: 2564x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.08822 sekund.