ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




HATESPHERE - Reduced To Flesh

Dánští Hatesphere jistě nejsou pro fanouška thrash/death metalu ničím neznámým. Tahle banda vydává svá alba už od počátku století a zejména v „nultých“ letech patřila mezi nejpopulárnější kapely žánru. Nyní vydává své desáté album „Reduced To Flesh“, kterého se ujali Scarlet records. U této firmy Hatesphere kdysi začínali a vydali své první dvě desky. Jako by se uzavřel kruh.

Dánové nabízí přesnou symbiózu thrash a death metalu, což je patrné již od počátku desky. Sice první dvě minutky obstará intro „Praeludium“, které posluchače jen lehce rozehřeje, ale „Corpse Of Mankind“ již naplno ukáže sílu Hatesphere. Thrashové riffy trhají podlahu a rytmika sviští rychlostí vichřice. Křikloun Esben střídá „řvací“ zpěv a drsnější growl. Tempo se mění a přicházejí i melodičtější pasáže, ve kterých kapela ukáže, že má smysl i pro líbivé momenty. Středního tempa se drží „Nothing Is Definite“ přičemž hudba sklouzavá až ke groove metalu. Skladba vyznívá vcelku pohodově, když najednou zničehonic přijde blackmetalová palba, rovněž Esben si stylově zakřepčí. Krom již zmíněného groove koření jsou Hatesphere mnohdy i výrazně coreoví, což je zjevné i v dalších písních.

„Ruled By Domination“ šlápne na pedál a thrashově ničí vše okolo. Překvapí melodicky zpívaný refrén, který skladbě rozhodně sluší. V „Reduced To Flesh“ využije kapela filmových efektů, kdy v polovině skladba najednou přestane hrát, a vy slyšíte jen děsivé industriální zvuky, které rozhodně neznamenají nic milého. Jinak kapela zůstává na „rychlé“ notě a předhazuje posluchači thrash smíchaný s deathovými ingrediencemi a špetkou coreu. „Can Of Worms“ ve svém středu ukrývá nádhernou atmosférickou pasáž, kdy dostanou prostor decentní orchestrace a velmi dlouhé, ale povedené kytarové sólo. HateSphere na to jdou prostě mazácky. I když vlastně hrají neustále to samé a jejich podstata je hrát pořádně rychle a tvrdě, dokáží do každé skladby dát něco zajímavého a třeba i trochu překvapivého, což je ohromné plus. Lahodou pro fandu nabušeného thrash/deathu je „Lethal Mistakes“, rychlá, tvrdá a přitom epická a melodická věc. Překvapením je využití varhan, jež písni dají skutečnou osobitost a originalitu. Vrchol desky! Thrashcoreová drtička „Petty“ nepatří k těm nejlepším kouskům na desce, která sice stojí na neustálém riffováním a ohromné energii, přesto se na desce „ztratí“. „Afterlife“ nabídne rychlou první polovinu, následně orchestrální vložku a poté hudba zpomalí, aby vzápětí znovu explodovala do thrash/deathové rubanice. Závěrečná „Despicable You“ stihne obsáhnut vše od coreu, přes thrash až po death metal, přičemž píseň má zejména v závěru ohromný tah na bránu.

„Reduced To Flesh“ je deska s velkou energií a na poměry žánru i s notnou dávkou zajímavých nápadů. Ani na chvilku se nestane, že byste se mohli nudit, jistě, i nějaká slabší píseň se najde, ale nikdy není tak zle, aby hudba neměla správné grády. K tomu všemu si připočtěte skvělou produkční práci Tue Madsena (Meshuggah, Dark Tranquillity, The Haunted) a máte thrash/death metalovou desku jako víno. Hatesphere nijak nevybočují z předešlé tvorby), v podstatě je tohle album silně „oldschoolové“ a je radost jej poslouchat.

Tomáš Marton             


www.hatesphere.com

YouTube ukázka - Corpse Of Mankind

Seznam skladeb:
1. Praeludium
2. Corpse Of Mankind
3. Nothing Is Definite
4. Ruled By Domination
5. Reduced To Flesh
6. Can Of Worms
7. Lethal Mistakes
8. Petty
9. Afterlife
10. Despicable You

Sestava:
Esben “Esse” Hansen – zpěv
Peter “Pepe” Lyse Karmark – kytara
Kasper Kirkegaard – kytara
Jimmy Nedergaard – baskytara
Mike Park – bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 42:47
Země:Dánsko
Label: Scarlet records
Žánr: thrash/death metal

Diskografie:
2001 - HateSphere
2002 - Bloodred Hatred
2004 - Ballet of the Brute
2005 - The Sickness Within
2007 - Serpent Smiles and Killer Eyes
2009 -To the Nines
2011 - The Great Bludgeoning
2013 - Murderlust
2015 - New Hell
2018 - Reduced to Flesh

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 02.10.2018
Přečteno: 1342x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.11223 sekund.