18.01.2019
STEEL ENGRAVED
Jaké bude nové eponymní album německých STEEL ENGRAVED, ..více

18.01.2019
ACT OF GOD
Liberečtí ACT OF GOD mají na březen nachystané nové ..více

18.01.2019
IMPELLITTERI
Na svém posledním albu "The Nature Of The Beast" ..více

18.01.2019
ELUVEITIE
Novinka od švýcarských folkáčů ELUVEITE "Ategnatos" ..více

17.01.2019
ALTHEA
Italská kapela, která ve své tvorbě kombinuje prvky ..více

16.01.2019
THE CRANBERRIES
Hlas Dolores O`Riordan ožije ještě na jedné desce. 26. ..více






Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
Když jsem v loňském roce slyšel Brichta zpíva ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
Myslím, že většina fanoušků Brichty má rád ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
Jak v souvislosti s popsanou kritikou vnímat repo ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
O tom, že fanoušci nepříjmou, když kapela zm ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
Jasný, ale Brichta žije v domnění, že všichn ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
Pokud jde o Aleše, podle mě by udělal nejlépe ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
S Brichtou souhlasím! Pár slov by neškodilo. Ab ..

GALDERIA - Return Of The Cosmic Men
Podobnost s Freedom Call? Přirozeně. Jenže tihl ..

JON SCHAFFER´S PURGATORY - Purgatory
Co si o tomhle počinu myslíš ty Pepsi? ..

JON SCHAFFER´S PURGATORY - Purgatory
Tiez sa mi to paci, iste nic svetoborne, ale dobre ..




Za poslední měsíc:
Redaktorská bilance roku 2018 - Pagan
1506x

Redaktorská bilance roku 2018 - Pepsi Stone
1239x

Redaktorská bilance roku 2018 - Veronika
986x

METAL CHURCH - Damned If You Do
894x

Redaktorská bilance roku 2018 - Supermartonátor
890x

ZÁVIŠ - Jak šla léta u starýho kokota...
835x



19.01.2019
www..
, začátek od:, vstupné:

19.01.2019
MIDDLEDARK, STOCKHOLM SYNDROME, MINDRAPE ..
klub Fatal Praha, začátek od:20:00, vstupné:

25.01.2019
ZÁVIŠ, ČERSTVĚ NATŘENO ..
JIHLAVA - Brick Bar, začátek od:20:00, vstupné: 150,-Kč



článků celkem: 6756
recenzí: 5500
reportů: 542
rozhovorů: 364













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


TREAT - Tunguska

Se švédskými Treat na Sibiř? Před sto deseti lety došlo v prostoru neobydlené části centrální Sibiře nedaleko řeky Podkamenná Tunguska k masivnímu výbuchu o odhadované síle 10 – 25 megatun TNT v důsledku průletu nikdy nenalezeného kosmického tělesa. Výbuch za sebou zanechal rozsáhlou škodu – kolem šedesáti milionů polámaných stromů. A hard rockoví melodici Treat se metaforicky snaží k těmto událostem své osmé řadové album „Tunguska“ přirovnat, na což lze nahlížet z různých úhlů pohledu – velmi pozitivní je, že Treat stále drží svou výbornou pohibernační formu, takže žádný výbuch nehrozí, stejně tak škody na dřevinách či jiném přírodním bohatství budou nulové. Co si lze od alba „Tunguska“ slibovat, je lehkonohý, zpěvně melodický a energický hard rock se silnými (leckdy až stadionovými) refrény, dostatkem pozitivní energie, výbornými provedením a dominancí suverénního zpěvu a šťavnaté kytary.

Ze svého stylu Treat uhnuli pouze jednou, to když v těch nejtěžších letech pro hard rock vydali v roce 1992 (vůbec ne špatné) syrovější eponymní album. Pak raději na dlouhých osmnáct let přerušili svoji činnost, aby se na scénu vrátili přesně tam, kde se pohybovali na konci osmdesátých let minulého století. K tomu přihodili moderní sound a jelikož neztratili nic na svém dávném entusiasmu a dobrých melodických nápadech, je i třetí albový zářez po návratu kapely víc než typickou porcí očekávatelné muziky s výraznou příchutí osmdesátek. Ne, na hudbě Treat není aktuálně prakticky nic, co by posluchače mohlo překvapit. Album „Tunguska“ se na první poslech zdá být prostě jen dalším dílem seriálu, plně navazujícím na alba „Coup De Grace“ a „Ghost Of Graceland“, s opakovanou rotací desky však postupně rozkvétá a svými ultramelodickými háčky a velmi jemnou (a o to chutnější) rozmanitostí se zavrtává do závitů tak snadno, že si za chvíli budete pár silných motivů podvědomě s chutí pohvizdovat. A že je z čeho vybírat – úvodní našlápnutá „Progenitors“ s adrenalinovým riffem, skandovatelným refrénem, dobře přibroušeným zpěvem, vzrušujícími přihrávkami od sborů a chytrým a do detailu propracovaným kytarovým sólem (jedna z hlavních charakteristik alba), jež přirozeně vyústí do hlavního riffového motivu, slastně vcucne do děje, temnější „Best Of Enemies“ s dramatickými klávesami dokonale prokombinuje typickou zpěvnost s na tomto albu docela výraznou agresivní dravostí, finální nasládlá a rozmávaná „Undefeated“ pak dokáže, že byť Treat drtivou většinu skladeb skládají podle v podstatě podle jedné univerzální matrice, dokáží z ní vytěžit maximum, neopakují se (proto by si v tomto výčtu zasloužila zmínit většina písní) a ani na moment nenudí, i nezbytná pocitovka s piánem „Tomorrow Never Comes“ přes veškerou nadýchanost vyzní civilně písničkářsky ve své ostré verzi i v akustickém přídavku.

Nakažlivě návykové melodie jsou synonymem pro toto album. Možná bych uvítal trochu sytější sound, nicméně je pravdou, že čitelnost a přehlednost zvuku, dávající třeba často vyniknout šlapající base má taky něco do sebe a jeho měkkost v podstatě odpovídá tomu hudebně optimistickému výrazu kapely. Treat prostě nezklamou!

Savapip             


FB TREAT

YouTube ukázka - Progenitors

Seznam skladeb:
1. Progenitors
2. Always Have, Always Will
3. Best Of Enemies
4. Rose Of Jericho
5. Heartmath City
6. Creeps
7. Build The Love
8. Man Overboard
9. Riptide
10. Tomorrow Never Comes
11. All Bets Are Off
12. Undefeated
13. Tomorrow Never Comes (acoustic version)

Sestava:
Robert Ernlund – zpěv
Anders Wikström - kytara
Nalle Pahlsson - baskytara
Patrick Appelgren - klávesy
Jamie Borger - bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 56:41
Label: Frontiers Records
Země: Švédsko

Diskografie:
1985 - Scratch And Bite
1986 - The Pleasure Principle
1987 - Dreamhunter
1989 - Organized Crime
1992 - Treat
2010 – Coup De Grace
2016 – Ghost Of Graceland
2016 – Tunguska

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 05.10.2018
Přečteno: 526x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Tunguskaskvelý album!...15. 01. 2019 14:51 StYkO


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.19243 sekund.