RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...

RAGE - Afterlifelines
To Oree: Jo, Rage vydali hrůzu desek a každý na...

RAGE - Afterlifelines
Je to zajímavé. Například v Japonsku nebo Německu...

RAGE - Afterlifelines
Ze mě byli Rage určitě nejlepší se Smolskim a...

RAGE - Afterlifelines
šly do uší i jiné desky Rage nebo debut Avenger,...

LUCA TURILLI - King Of The Nordic Twilight
Díky za recenzi. Poslouchám hard rock, ale tohle...

RAGE - Afterlifelines
Osobně si nemyslím, že hlavní smyslem sestavy se...

RAGE - Afterlifelines
Almanac bohužel nikoho nezajímá na rozdíl od...

RAGE - Afterlifelines
kdysi dávno viděl naživo s Viktorem a Mikem a...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DEEP MEMORIES - Rebuilding The Future

Debutové album brazilských Deep Memories "Rebuilding Th Future" je kompletně dílem multiinstrumentalisty a producenta Douglase Martina,který je hlavní postavou tohoto "one man" projektu". Na to, že je album nahrané a vyprodukované jediným člověkem, zní velice dobře. Téměř se ani nepozná, že jej nenahrálo více lidí. Zvuk sice není prvoligový – není vybroušený a čistý jak jsme zvyklí u nahrávek, vycházejících u velkých metalových labelů. To však není na škodu, protože určitá špinavost a nedokonalost soundu k hudbě Deep Memories patří. Metal zde absorbuje přívlastky jako death, doom, black, ale i gothic. Celkově se deska snaží o to být velmi atmosférická, například v klávesových aranžích či v dlouhých zadumaných plochách. Hodně mi hudba připomíná kapely z první poloviny devadesátých let, kdy death metalu zpomaloval a začaly se do něj přimíchávat gotické prvky, z čehož se zrodil death/doom metal. Paradise Lost, My Dying Bride či Anathema mohou být pro Douglase Martina inspirací, jejich vlivy jsou na desce velmi patrné.

„Rebuilding The Future“ je většinu stopáže uvězněná ve středním až pomalém tempu. Skladby mají klidné pomalé rozjezdy, poté se orientují více do gothic metalu nebo death/doomu. Chybí tu moment překvapení nebo skladba, která by desku skutečně „nakopla“. I když k žánru patří pomalé tempo a je kladen důraz na melancholii a atmosféru, pocit, že album tak trochu „spí“, nemizí. Douglas Martin pracuje se střídáním čistého a extrémního zpěvu, má poměrně solidně silný growl, avšak často se jeho hlas dostává až k havranímu hlasu, kterému sluší black metalových vodám.

Po textové stránce je album takové, jak se dá u žánru očekávat - melancholické, nepostrádající myšlenku. Už samotný název kapely je pro texty charakterizující, Douglas Martin o tom říká: „Když čteme tato slova, vyjevíme si vzpomínky na významné okamžiky naší existence jako onemocnění a smrt, zklamání, posedlosti, momenty paniky a deprese. To je lyrický námět Deep Memories - zjistěte, co tyto vzpomínky vytvářejí, produkují a ovlivňují v intelektuálním, sociálním a duchovním charakteru lidské rasy.“

Na „Rebuilding The Future“ naleznete zamyšlenou muziku na podzimní večery a především milovníkům melancholie a výše zmíněných veličin počátku devadesátých let může přijít vhod. Deska obsahuje dobré nápady, zajímavé riffy či melodie. To vše se však ztrácí v celku, který postrádá lehkost a určitou živelnost. Skladby jsou si velmi podobné a není moc okamžiků, které by nutily si nahrávku pouštět znovu. Solidní deska, která se mi však hluboko do paměti nedostala.

Tomáš Marton             


deepmemories.com.br

YouTube ukázka - The Bitter Taste of Illusion

Seznam skladeb:
1. When the Time For My Last Breath Comes
2. Suffocating Grayish Darkness
3. There is No End
4. Between Two Dimensions
5. Looking At the Black Mirror
6. The Bitter Taste of Illusion
7. Explicit Way to Relieve Pain
8. Erased Directed Mindsets

Sestava:
Douglas Martins - vše

Rok vydání: 2018
Čas: 44:51
Země:Brazílie
Žánr: Melancholický dark metal

Diskografie:
2018 - Rebuilding The Future

Foto: archiv kapely


Vydáno: 24.10.2018
Přečteno: 907x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09493 sekund.