18.11.2018
KALIDIA
Třetí videoklip k nedávno vydanému albu "The Frozen ..více

18.11.2018
LAST UNION
Italští progresivci LAST UNION, na jejichž debutovém ..více

18.11.2018
Jason BECKER
Kytarista Jason BECKER vydá 7.prosince sólové album ..více

17.11.2018
PAPA ROACH
Americká stálice moderního hard rocku ohlásila, že ..více

16.11.2018
INSANITY ALERT
Rakouská crossover-thrashmetalová formace vydá 25. ledna ..více

15.11.2018
LIMP BIZKIT
Začíná se znovu mluvit o tom, že sedm let stará ..více






HOLTER - Vlad The Impaler
Tak ta zpěvačka je v "The last generation" hodn ..

HELION PRIME - Helion Prime
Dostal som sa k tomu len nedávno, ale tento album ..

IMMORTAL GUARDIAN - Age Of Revolution
S recenzí na Immortal Guardian naprostý souhlas. ..

FROZEN LAND - Frozen Land
Dokázal bys lidem, co nežijí v galaxii 1, 4. 9, ..

VYMÍTAČ - 7.11.2018 - Rockopera Praha
Souhlasím s recenzí, strhující představení, ..

MY DYING BRIDE - Like Gods Of The Sun
Doma mám snad ještě Spark s velmi pochvalnou re ..

SUPREME MAJESTY - Danger
album, další parádní zářez. 9/10 ..

Ace FREHLEY - Spaceman
Tak jsem asi hluchoň, ale já to po pár písníc ..

FROZEN LAND - Frozen Land
Vidim to trosicku jinak .nepuvodnost 1.celkem za ..

NOSTRADAMEUS - Hellbound
Skvělá recenze, ale nezmínit "Seven"? To je hř ..




Za poslední měsíc:
Co právě posloucháme?
977x

AXXIS - Monster Hero
712x

MADDER MORTEM - Marrow
693x

SIRENIA - Arcane Astral Aeons
676x

ORION´S REIGN - Scores Of War
673x

SOULFLY - Ritual
656x



22.11.2018
TONER LOW, DĚTI DEŠTĚ, RATO TRISTE..
Modrá Vopice, začátek od:19:00, vstupné:

01.12.2018
MATER MONSTIFERA, DOOMAS (Sk), F.O.B...
České Budějovice - MC Febrika, začátek od:19:00, vstupné:

08.12.2018
MARDUK (Swe-Black Metal), ARCHGOAT (Fin-Black Metal), VALKYRJA (Swe-Black Metal)..
Plzeň-Božkov-Hospoda pod kopcem., začátek od:16:00., vstupné: 600 Kč-na místě 700K



článků celkem: 6639
recenzí: 5406
reportů: 536
rozhovorů: 363













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


AXXIS - Monster Hero

„Rock Is My Religion“ haleká v tradičně melodickém duchu Bernie Weiss již na patnáctém studiovém albu kapely Axxis. A není nejmenší důvod mu tuhle prohlášení nevěřit. „Deska „Monster Hero“ je dokonalou hudební i kvalitativní esencí toho, v jakých vodách se Axxxis pohybuje zhruba někdy od přelomu tisíciletí a alba „Back To The Kingdom“ (naštěstí s výjimkou potvrzující pravidlo – výtažek z nepovedeného „reDISCOver(ed)“ zde nehledejte). Čekat tedy lze ultramelodicky měkký power metal se znatelným poohlížením se po hard rocku, který ve svých dvanácti položkách (kompletní playlist čítá čtrnáct kousků, nicméně dvě závěrečné skladby jsou pouhým „hrubým mixem“ dvou manifestačních provolání Axxis) nabídne celkem šťavnatou a nekomplikovaně pozitivní zpěvnou muziku (tedy přesně takovou, u které rozený showman Bernie dokáže publikum rozdovádět a rozesmát).

Prakticky celé album se nese v konstantně pozitivní (bez ohledu na to, že se Axxis občas ve svých textech zaobírají poměrně vážnými tématy) a předvídatelně líbivé náladě. Nejen refrény obou rockových manifestů „Rock Is My Religion“ a „All I Want Is Rock“ snadno vklouznou do uší, ona třeba i „Living As Outlaws“, která se ve svých slokách tváří (v kontextu ostatních písní) komplikovaněji a nejprostupněji, sjede v refrénu do typické melodičnosti a a skandovatelnosti, či písničkářstvím vonící „Love Is Gonna Get You Killed“ s poetičtějším zpěvem vyvrcholí do umírněného sborového refrénu, ve kterém hraje hlavní roli taneční melodičnost před jakoukoliv atmosférou (nicméně ten kytarový ocásek za jednotlivými frázemi refrénu ji dokáže příjemně pošťouchnout). Konstatování, že na téhle desce není možné hledat nějaký zásadní kvalitativní rozkolísání, je trochu dvojsečné – na jedné straně není na desce výrazně slabší místo, na straně druhé se nenajde jediná skladba, která by vás spolehlivě vystřelila z kecek – ani již zmíněná „Rock Is My Religion“, ani ultraveselá „Firebird“ a dokonce ani finální „The Tragedy Of Mr. Smith“ s nejsilnější kombinaci dramatičnosti, napětí a akce (jednoznačně největší adrenalin na albu) nemají potenciál stát se něčím výjimečným.

Od předchozího alba dělí „Monster Hero“ jen něco málo přes devatenáct měsíců. Nepřekvapí tedy, že ti, které oslovilo rok a půl staré „Retrolution“ budou určitě slyšet i na přirozené pokračování nálad a nápadů z tohoto alba. Axxis už v minulosti dokázali, že jim nedělá problém přijít poměrně krátce po sobě s dvěma dobrými alby, která (ani v tom druhém kole) nezní vyčerpaně a tak stejně jako minule platí, že Axxis jsou vyrovnáni s tím, kde jsou jejich současné horizonty a že jim místo nějakého nahánění ambicí stačí k radosti (která je z téhle desky cítit) připravit kolekci písniček přesně zacílenou na svoje věrné.

Savapip             


www.axxis.de

YouTube ukázka - Monster Hero

Seznam skladeb:
1. Monster Hero
2. Living as Outlaws
3. Rock Is My Religion
4. Love Is Gonna Get You Killed
5. Glory of the Brave
6. Make Me Fight
7. Gonna Be Tough
8. Firebird
9. We Are Seven
10. Give Me Good Times
11. All I Want Is Rock
12. The Tragedy of Mr. Smith
13. Rock Is My Religion (raw mix)
14. All I Want Is Rock (raw mix)

Sestava:
Bernhard Weiss - zpěv
Stefan Weber - kytara
Rob Schomaker - baskytara
Harry Oellers - klávesy
Dirk Brand - bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 56:44
Label: Phonotraxx Publishing
Země: Německo

Diskografie:
1989 - Kingdom Of The Night
1990 - Axxis II
1993 - The Big Thrill
1995 - Matters of Survival
1997 - Voodoo Vibes
2000 - Back to the Kingdom
2001 - Eyes of Darkness
2004 - Time Machine
2006 - Paradise in Flames
2007 - Doom of Destiny
2009 - Utopia
2012 - reDISCOver(ed)
2014 – Kingdom Of The Night II
2017 - Retrolution
2018 – Monster Hero

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 23.10.2018
Přečteno: 711x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
o něco...29. 10. 2018 14:51 racik
Prvni dvě desky...23. 10. 2018 11:59 JonathanGray


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.18743 sekund.