17.01.2019
ALTHEA
Italská kapela, která ve své tvorbě kombinuje prvky ..více

16.01.2019
THE CRANBERRIES
Hlas Dolores O`Riordan ožije ještě na jedné desce. 26. ..více

16.01.2019
DRAG ME OUT
Na scénu se vrací bývalý zpěvák metalcorových Asking ..více

16.01.2019
SIX FEET UNDER
Basista těchto deathmetalových klasiků Jeff Hughell ..více

16.01.2019
TYGERS OF PAN TANG
Klasici Nové vlny britského heavy metalu se spojili se ..více

16.01.2019
DEVILDRIVER
Po loňském albu countryových předělávek "Outlaws Til ..více






JON SCHAFFER´S PURGATORY - Purgatory
Co si o tomhle počinu myslíš ty Pepsi? ..

JON SCHAFFER´S PURGATORY - Purgatory
Tiez sa mi to paci, iste nic svetoborne, ale dobre ..

ALDARIA - Land Of Light
Od vydání utekl nějaký čas. Musím za sebe ko ..

TREAT - Tunguska
skvelý album! chytlavy na prve pocutie, nechapem, ..

Redaktorská bilance roku 2018 - Peťulín
Velmi pěkně popsané a výstižné zhodnocení. ..

PINK CREAM 69 - One Size Fits All
Děkuju za ohlasy, ale vydržte, chlapci, dojde na ..

PINK CREAM 69 - One Size Fits All
Tak mě by zajímalo totéž co Domyho. One Size F ..

JON SCHAFFER´S PURGATORY - Purgatory
Dle mého je to dost dobrá věc.Dobrý nápad zas ..

COCOTTE MINUTE - !Rituál, kmen a srdce a kmen!
Podle všeho ne. ..

PINK CREAM 69 - One Size Fits All
Priznam sa, len nedavno som objavil tuto kapelku . ..




Za poslední měsíc:
Redaktorská bilance roku 2018 - Pagan
1484x

Redaktorská bilance roku 2018 - Pepsi Stone
1217x

Redaktorská bilance roku 2018 - Veronika
961x

METAL CHURCH - Damned If You Do
888x

Redaktorská bilance roku 2018 - Supermartonátor
871x

ZÁVIŠ - Jak šla léta u starýho kokota...
825x



18.01.2019
* 33 LET ANTIKRISTA * - DEBUSTROL, ALTERNATIVE CORE, HAZARDOOM, HAKMAK, GOING D..
HAVLÍČKŮv BROD - Klub Oko, začátek od:19:00, vstupné: 200,-Kč

19.01.2019
www..
, začátek od:, vstupné:

19.01.2019
MIDDLEDARK, STOCKHOLM SYNDROME, MINDRAPE ..
klub Fatal Praha, začátek od:20:00, vstupné:



článků celkem: 6754
recenzí: 5498
reportů: 542
rozhovorů: 364













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


AXXIS - Monster Hero

„Rock Is My Religion“ haleká v tradičně melodickém duchu Bernie Weiss již na patnáctém studiovém albu kapely Axxis. A není nejmenší důvod mu tuhle prohlášení nevěřit. „Deska „Monster Hero“ je dokonalou hudební i kvalitativní esencí toho, v jakých vodách se Axxxis pohybuje zhruba někdy od přelomu tisíciletí a alba „Back To The Kingdom“ (naštěstí s výjimkou potvrzující pravidlo – výtažek z nepovedeného „reDISCOver(ed)“ zde nehledejte). Čekat tedy lze ultramelodicky měkký power metal se znatelným poohlížením se po hard rocku, který ve svých dvanácti položkách (kompletní playlist čítá čtrnáct kousků, nicméně dvě závěrečné skladby jsou pouhým „hrubým mixem“ dvou manifestačních provolání Axxis) nabídne celkem šťavnatou a nekomplikovaně pozitivní zpěvnou muziku (tedy přesně takovou, u které rozený showman Bernie dokáže publikum rozdovádět a rozesmát).

Prakticky celé album se nese v konstantně pozitivní (bez ohledu na to, že se Axxis občas ve svých textech zaobírají poměrně vážnými tématy) a předvídatelně líbivé náladě. Nejen refrény obou rockových manifestů „Rock Is My Religion“ a „All I Want Is Rock“ snadno vklouznou do uší, ona třeba i „Living As Outlaws“, která se ve svých slokách tváří (v kontextu ostatních písní) komplikovaněji a nejprostupněji, sjede v refrénu do typické melodičnosti a a skandovatelnosti, či písničkářstvím vonící „Love Is Gonna Get You Killed“ s poetičtějším zpěvem vyvrcholí do umírněného sborového refrénu, ve kterém hraje hlavní roli taneční melodičnost před jakoukoliv atmosférou (nicméně ten kytarový ocásek za jednotlivými frázemi refrénu ji dokáže příjemně pošťouchnout). Konstatování, že na téhle desce není možné hledat nějaký zásadní kvalitativní rozkolísání, je trochu dvojsečné – na jedné straně není na desce výrazně slabší místo, na straně druhé se nenajde jediná skladba, která by vás spolehlivě vystřelila z kecek – ani již zmíněná „Rock Is My Religion“, ani ultraveselá „Firebird“ a dokonce ani finální „The Tragedy Of Mr. Smith“ s nejsilnější kombinaci dramatičnosti, napětí a akce (jednoznačně největší adrenalin na albu) nemají potenciál stát se něčím výjimečným.

Od předchozího alba dělí „Monster Hero“ jen něco málo přes devatenáct měsíců. Nepřekvapí tedy, že ti, které oslovilo rok a půl staré „Retrolution“ budou určitě slyšet i na přirozené pokračování nálad a nápadů z tohoto alba. Axxis už v minulosti dokázali, že jim nedělá problém přijít poměrně krátce po sobě s dvěma dobrými alby, která (ani v tom druhém kole) nezní vyčerpaně a tak stejně jako minule platí, že Axxis jsou vyrovnáni s tím, kde jsou jejich současné horizonty a že jim místo nějakého nahánění ambicí stačí k radosti (která je z téhle desky cítit) připravit kolekci písniček přesně zacílenou na svoje věrné.

Savapip             


www.axxis.de

YouTube ukázka - Monster Hero

Seznam skladeb:
1. Monster Hero
2. Living as Outlaws
3. Rock Is My Religion
4. Love Is Gonna Get You Killed
5. Glory of the Brave
6. Make Me Fight
7. Gonna Be Tough
8. Firebird
9. We Are Seven
10. Give Me Good Times
11. All I Want Is Rock
12. The Tragedy of Mr. Smith
13. Rock Is My Religion (raw mix)
14. All I Want Is Rock (raw mix)

Sestava:
Bernhard Weiss - zpěv
Stefan Weber - kytara
Rob Schomaker - baskytara
Harry Oellers - klávesy
Dirk Brand - bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 56:44
Label: Phonotraxx Publishing
Země: Německo

Diskografie:
1989 - Kingdom Of The Night
1990 - Axxis II
1993 - The Big Thrill
1995 - Matters of Survival
1997 - Voodoo Vibes
2000 - Back to the Kingdom
2001 - Eyes of Darkness
2004 - Time Machine
2006 - Paradise in Flames
2007 - Doom of Destiny
2009 - Utopia
2012 - reDISCOver(ed)
2014 – Kingdom Of The Night II
2017 - Retrolution
2018 – Monster Hero

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 23.10.2018
Přečteno: 967x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
o něco...29. 10. 2018 14:51 racik
Prvni dvě desky...23. 10. 2018 11:59 JonathanGray


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.21233 sekund.