18.11.2018
KALIDIA
Třetí videoklip k nedávno vydanému albu "The Frozen ..více

18.11.2018
LAST UNION
Italští progresivci LAST UNION, na jejichž debutovém ..více

18.11.2018
Jason BECKER
Kytarista Jason BECKER vydá 7.prosince sólové album ..více

17.11.2018
PAPA ROACH
Americká stálice moderního hard rocku ohlásila, že ..více

16.11.2018
INSANITY ALERT
Rakouská crossover-thrashmetalová formace vydá 25. ledna ..více

15.11.2018
LIMP BIZKIT
Začíná se znovu mluvit o tom, že sedm let stará ..více






HOLTER - Vlad The Impaler
Tak ta zpěvačka je v "The last generation" hodn ..

HELION PRIME - Helion Prime
Dostal som sa k tomu len nedávno, ale tento album ..

IMMORTAL GUARDIAN - Age Of Revolution
S recenzí na Immortal Guardian naprostý souhlas. ..

FROZEN LAND - Frozen Land
Dokázal bys lidem, co nežijí v galaxii 1, 4. 9, ..

VYMÍTAČ - 7.11.2018 - Rockopera Praha
Souhlasím s recenzí, strhující představení, ..

MY DYING BRIDE - Like Gods Of The Sun
Doma mám snad ještě Spark s velmi pochvalnou re ..

SUPREME MAJESTY - Danger
album, další parádní zářez. 9/10 ..

Ace FREHLEY - Spaceman
Tak jsem asi hluchoň, ale já to po pár písníc ..

FROZEN LAND - Frozen Land
Vidim to trosicku jinak .nepuvodnost 1.celkem za ..

NOSTRADAMEUS - Hellbound
Skvělá recenze, ale nezmínit "Seven"? To je hř ..




Za poslední měsíc:
Co právě posloucháme?
977x

AXXIS - Monster Hero
712x

MADDER MORTEM - Marrow
694x

SIRENIA - Arcane Astral Aeons
676x

ORION´S REIGN - Scores Of War
673x

SOULFLY - Ritual
656x



22.11.2018
TONER LOW, DĚTI DEŠTĚ, RATO TRISTE..
Modrá Vopice, začátek od:19:00, vstupné:

01.12.2018
MATER MONSTIFERA, DOOMAS (Sk), F.O.B...
České Budějovice - MC Febrika, začátek od:19:00, vstupné:

08.12.2018
MARDUK (Swe-Black Metal), ARCHGOAT (Fin-Black Metal), VALKYRJA (Swe-Black Metal)..
Plzeň-Božkov-Hospoda pod kopcem., začátek od:16:00., vstupné: 600 Kč-na místě 700K



článků celkem: 6639
recenzí: 5406
reportů: 536
rozhovorů: 363













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


MY DYING BRIDE - The Angel And The Dark River

My Dying Bride měli nápady a energii. Jako by nevydrželi rok bez vydané nahrávky a tak jen pár měsíců po předchozí desce vydali EP „I Am The Bloody Earth“ a také singl „The Sexuality Of Bereavement“. Přesto se to nepodepisovalo na kvalitě materiálu a naopak se jejich styl stále rozvíjel. Jestliže „As The Flower Withers“ bylo velmi tvrdé, mnohdy death metalové, a „Turn Loose The Swans“ tyto elementy trochu upozadilo, zpomalilo a celkově ještě víc zesmutnělo, pak „The Angel And The Dark River“ šlo ještě dál. Po death metalu už téměř žádné stopy a po většinu času se deska pohybuje velmi pomalým tempem. Zvuk kytar je podobný tomu z předchozího alba, mnohem výrazněji však zní housle, tak jako například ve „From Darkest Skies“, jenž i díky využití varhan má gotickou atmosféru. Housle, varhany, drsné riffy. I přes pomalost jsou My Dying Bride zábavní a nápadití. Pro album určujícím prvkem je zpěv Aarona Stainthorpea. Ten totiž zcela upustil (na několik let) od growlu a naopak se snažil více zapracovat na čistém zpěvu. Ten je určitě kvalitnější než na „Turn Loose The Swans“, přesto více než o zpěv jde o recitování. Ovšem o velmi sugestivní recitování.

Snad nesmutnější věc dosavadní tvorby My Dying Bride je alespoň hudebně (textově je opravdu z čeho vybírat) „Two Winters Only“, kde velká část skladby je akustická a tahle podoba kapele dosti sluší. Krom elektrických kytar se později přidají opět výrazně znějící housle, které již tak melancholickou náladu ještě zdvojnásobí. Housle otvírají i závěrečnou „Your Shameful Heaven“, která ovšem naopak velmi přiloží pod kotlem a představuje nejagresivnější položku na desce. Parádní riff uprostřed skladby si metalista ihned zamiluje.

Tou nejvíce ikonickou skladbou na desce (nejčastěji hraná skladba na koncertech) a možná i v celé diskografii kapely je dvanáctiminutová dávka emocí „The Cry Of Mankind“. Už úvodní kytarový motiv je kombinací krásy a smutku. Následuje pomalé tempo, šouravé riffy a s nimi kontrastující rychlejší klavír. Aaron smutně vypráví a svět kolem vás se zastaví. Zajímavé je, že po osmi minutách se skladba utiší, slyšíte jen kytarový motiv z úvodu a následně táhlé zvuky cella, připomínající troubení zaoceánské lodi. V takřka ambientním prostředí z povzdálí slyšíte nějaký sbor. Rovněž kytarový motiv sice utichává, ale jen velmi pozvolna. Jsou to velice hypnotické čtyři minuty, které mohou navodit i strach, protože za zvuky, které slyšíte, si můžete představit ohromnou tragédii a opravdový pláč lidstva.

„The Angel And The Dark River“ se stala klasikou žánru. Její emotivnost, melodie a atmosféra jsou nadčasové. Obliba desky byla mimořádná a jako odměnu dostali My Dying Bride možnost jet turné po boku legendárních Iron Maiden. A to je na původně silně undergroundovou kapelu hrající extrémní metal ohromný úspěch.

Supermartonátor             


www.mydyingbride.net

YouTube ukázka - The Cry of Mankind

Seznam skladeb:
1. The Cry of Mankind
2. From Darkest Skies
3. Black Voyage
4. A Sea to Suffer In
5. Two Winters Only
6. Your Shameful Heaven

Sestava:
Aaron Stainthorpe - zpěv
Andrew Craighan - kytara
Calvin Robertshaw - kytara
Ade Jackson - baskytara
Martin Powell - housle
Rick Miah - bicí

Rok vydání: 1995
Čas: 52:18
Label: Peaceville Records
Země:Velká Británie
Žánr: Doom metal

Diskografie:
1992 - As the Flower Withers
1993 - Turn Loose the Swans
1995 - The Angel and the Dark River
1996 - Like Gods of the Sun
1998 - 34,788%... Complete
1999 - The Light at the End of the World
2001 - The Dreadful Hours
2004 - Songs of Darkness, Words of Light
2006 - A Line of Deathless Kings
2009 - For Lies I Sire
2011 - Evinta
2012 - A Map of All Our Failures
2015 - Feel the Misery

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 08.11.2018
Přečteno: 404x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Krásný soundtrack...11. 11. 2018 21:02 Boban
Velká...8. 11. 2018 7:02 V.


 
Metalforever.info © 2006 - 2018     RSS - články

stránka byla načtena za 0.1867 sekund.