21.03.2019
ENTER THE ETERNAL FIRE FEST 2019
ENTER THE ETERNAL FIRE FEST 2019 hlásí další dvě ..více

21.03.2019
MINORITY SOUND
Minority Sound představují lyric video k titulní skladbě ..více

21.03.2019
Paul GILBERT
Kytarista Mr. Big Paul GILBERT chystá nové sólové album, ..více

20.03.2019
SEBASTIAN BACH
Kanadský vokalista a frontman klasické sestavy Skid Row ..více

20.03.2019
SLIPKNOT
Američané hlásí zeštíhlení sestavy. V té se totiž ..více

20.03.2019
NEAL MORSE
Jeden z lídrů současného progresivního rocku dokončil ..více






KREYSON - Návrat krále
Nenechte se nachytat, až teď někde uvidíte CD ..

SEPULTURA - Nation
Skvělý album, moje nejoblíbeněj í od Sepultu ..

CHILDREN OF BODOM - Hexed
Hexed zní jako něco mezi Hate Crew Deathroll a A ..

CHILDREN OF BODOM - Hexed
Súhlasím s druhou reckou,najlepš í album novej ..

CHILDREN OF BODOM - Hexed
Definitivni konec vsem nadejim, ze se tahle kapela ..

QUEENSRŸCHE - The Verdict
to Pepsi Stone : myslím, že většina fandů ž ..

GATHERING OF KINGS - First Mission
Zrovna skladu Angels si poustim nejcasteji. Totaln ..

ABBAND - Deratizer
Výborná deska. Naopak si myslím, že je to to l ..

TOTÁLNÍ NASAZENÍ - Kazoo or die!
Tak tohle je opravdu narez .Je mi jich lito ..Tak ..

QUEENSRŸCHE - The Verdict
V pořádku, ta nemoc není smrtelná, tak buď v ..




Za poslední měsíc:
RHAPSODY OF FIRE - The Eighth Mountain
1098x

BEAST IN BLACK - From Hell With Love
966x

SEPULTURA - Chaos A.D.
892x

SEPULTURA - Arise
858x

SWALLOW THE SUN - When A Shadow Is Forced Into The Light
828x

SPIRITS OF FIRE - Spirits Of Fire
760x



22.03.2019
SPASM, NARCOLEPTIC, RESTRICTION, VAGINAL DIARRHOEA..
Cheb, začátek od:20.00, vstupné: 150

22.03.2019
NAHUM, INNERSPHERE, PURNAMA, MINOR..
BANSKÁ BYSTRICA - RC TARTAROS, začátek od:19:00, vstupné: 6 €

23.03.2019
NAHUM, INNERSPHERE, PURNAMA, SUBURBAN TERRORIST, MORDUM..
KOŠICE - COLLOSEUM, začátek od:18:00, vstupné: 6 €



článků celkem: 6854
recenzí: 5591
reportů: 543
rozhovorů: 365













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


MY DYING BRIDE - The Angel And The Dark River

My Dying Bride měli nápady a energii. Jako by nevydrželi rok bez vydané nahrávky a tak jen pár měsíců po předchozí desce vydali EP „I Am The Bloody Earth“ a také singl „The Sexuality Of Bereavement“. Přesto se to nepodepisovalo na kvalitě materiálu a naopak se jejich styl stále rozvíjel. Jestliže „As The Flower Withers“ bylo velmi tvrdé, mnohdy death metalové, a „Turn Loose The Swans“ tyto elementy trochu upozadilo, zpomalilo a celkově ještě víc zesmutnělo, pak „The Angel And The Dark River“ šlo ještě dál. Po death metalu už téměř žádné stopy a po většinu času se deska pohybuje velmi pomalým tempem. Zvuk kytar je podobný tomu z předchozího alba, mnohem výrazněji však zní housle, tak jako například ve „From Darkest Skies“, jenž i díky využití varhan má gotickou atmosféru. Housle, varhany, drsné riffy. I přes pomalost jsou My Dying Bride zábavní a nápadití. Pro album určujícím prvkem je zpěv Aarona Stainthorpea. Ten totiž zcela upustil (na několik let) od growlu a naopak se snažil více zapracovat na čistém zpěvu. Ten je určitě kvalitnější než na „Turn Loose The Swans“, přesto více než o zpěv jde o recitování. Ovšem o velmi sugestivní recitování.

Snad nesmutnější věc dosavadní tvorby My Dying Bride je alespoň hudebně (textově je opravdu z čeho vybírat) „Two Winters Only“, kde velká část skladby je akustická a tahle podoba kapele dosti sluší. Krom elektrických kytar se později přidají opět výrazně znějící housle, které již tak melancholickou náladu ještě zdvojnásobí. Housle otvírají i závěrečnou „Your Shameful Heaven“, která ovšem naopak velmi přiloží pod kotlem a představuje nejagresivnější položku na desce. Parádní riff uprostřed skladby si metalista ihned zamiluje.

Tou nejvíce ikonickou skladbou na desce (nejčastěji hraná skladba na koncertech) a možná i v celé diskografii kapely je dvanáctiminutová dávka emocí „The Cry Of Mankind“. Už úvodní kytarový motiv je kombinací krásy a smutku. Následuje pomalé tempo, šouravé riffy a s nimi kontrastující rychlejší klavír. Aaron smutně vypráví a svět kolem vás se zastaví. Zajímavé je, že po osmi minutách se skladba utiší, slyšíte jen kytarový motiv z úvodu a následně táhlé zvuky cella, připomínající troubení zaoceánské lodi. V takřka ambientním prostředí z povzdálí slyšíte nějaký sbor. Rovněž kytarový motiv sice utichává, ale jen velmi pozvolna. Jsou to velice hypnotické čtyři minuty, které mohou navodit i strach, protože za zvuky, které slyšíte, si můžete představit ohromnou tragédii a opravdový pláč lidstva.

„The Angel And The Dark River“ se stala klasikou žánru. Její emotivnost, melodie a atmosféra jsou nadčasové. Obliba desky byla mimořádná a jako odměnu dostali My Dying Bride možnost jet turné po boku legendárních Iron Maiden. A to je na původně silně undergroundovou kapelu hrající extrémní metal ohromný úspěch.

Supermartonátor             


www.mydyingbride.net

YouTube ukázka - The Cry of Mankind

Seznam skladeb:
1. The Cry of Mankind
2. From Darkest Skies
3. Black Voyage
4. A Sea to Suffer In
5. Two Winters Only
6. Your Shameful Heaven

Sestava:
Aaron Stainthorpe - zpěv
Andrew Craighan - kytara
Calvin Robertshaw - kytara
Ade Jackson - baskytara
Martin Powell - housle
Rick Miah - bicí

Rok vydání: 1995
Čas: 52:18
Label: Peaceville Records
Země:Velká Británie
Žánr: Doom metal

Diskografie:
1992 - As the Flower Withers
1993 - Turn Loose the Swans
1995 - The Angel and the Dark River
1996 - Like Gods of the Sun
1998 - 34,788%... Complete
1999 - The Light at the End of the World
2001 - The Dreadful Hours
2004 - Songs of Darkness, Words of Light
2006 - A Line of Deathless Kings
2009 - For Lies I Sire
2011 - Evinta
2012 - A Map of All Our Failures
2015 - Feel the Misery

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 08.11.2018
Přečteno: 659x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Krásný soundtrack...11. 11. 2018 21:02 Boban
Velká...8. 11. 2018 7:02 V.


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.20501 sekund.