20.04.2019
MAJESTY
Německá powermetalová formace vydá 28. června studiovou ..více

19.04.2019
HOLLYWOOD VAMPIRES
Rocková smetánka vedená Alicem Cooperem, Johnnym Deppem a ..více

19.04.2019
HELLYEAH
Kapela si našla náhradu za zesnulého bubeníka Vinnieho ..více

19.04.2019
EAGLES OF DEATH METAL
Frontman Jesse Hughes oznámil, že nová deska jeho kapely, ..více

19.04.2019
SERPENT OF GNOSIS
Na scéně se objevuje nové jméno, které se pohybuje v ..více

19.04.2019
HYPERSONIC
Italští HYPERSONIC hlásí změnu na postu zpěvačky, ..více






SEPULTURA - Kairos
Má nejoblíbeněj í deska novodobé Sepultury : ..

SEPULTURA - Kairos
Po dvoch koncepčných a veru vynikajúcich dielac ..

SLIPKNOT - .5: The Gray Chapter
Po dôkladnom vypočutí som sa iba utvrdil v tom, ..

AEPHANEMER - Prokopton
jedno z těch lepších melodeath alb za poslední ..

AVANTASIA - 2.4.2019 - Forum Karlín, Praha
No úžasná zostava fakt... ..

AEPHANEMER - Prokopton
Ze by zase dalsi "kurevsky vostra" veganka za mikr ..

TAKEN - Taken
https://www.you tube.com/watch? v=IJSyj2OYfxY ..

EXUMER - Hostile Defiance
Výborný album ,ako jeho predchotca,neb l by som ..

WARRIOR PATH - Warrior Path
Na můj vkus je zbytečně snad každá skladba ro ..

EXUMER - Hostile Defiance
"Nevidím důvod, aby někdo uhýbal z kompozičn ..




Za poslední měsíc:
AVANTASIA - 2.4.2019 - Forum Karlín, Praha
1179x

DREAM THEATER - Distance Over Time
1068x

ROTTING CHRIST - The Heretics
743x

ANACREON - Svědomí
712x

BLOODBOUND - Rise Of The Dragon Empire
697x

TÝR - Hel
612x



27.04.2019
NEVIDIM, KÚROVEC, SALAZAR...
Jihlava - Brick Bar, začátek od:20:00, vstupné: 100,-Kč.

11.05.2019
NEKROKRAFT (Swe)-Black/Dea th Metal, WAN (Swe)-Black Metal, THE GENERATIONS ARM..
Plzeň-klub Parlament, začátek od:20:00, vstupné: 200 Kč

18.05.2019
ADOR DORATH, MATER MONSTIFERA, STORMRAGE (A)..
České Budějovice - Music Bar Velbloud, začátek od:20:00, vstupné:



článků celkem: 6908
recenzí: 5640
reportů: 545
rozhovorů: 366













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


MY DYING BRIDE - The Light At The End Of The World

Po experimentální desce „34 .788% ... Complete“ se pozici kytaristy rozhodl opustit jeden z původních členů kapely Calvin Robertshaw a stal se z něho tour manažer My Dying Bride. Skupina se rozhodla další album nahrát jen s jedním kytaristou a tím byl stále Andrew Craighan. Nová (v pořadí již šestá) deska vyšla téměř na rok přesně po té předchozí a žánrové kormidlo se stočilo směrem k počátkům kapely . Pokud album "34 .788% ... Complete“ bylo moderní, pak novinka „The Light At The End Of The World“ zní zcela zpátečnicky. Jako by se kapela přenesla o osm let zpět. Vrátily se prvky death metalu, temnota, drásající melancholická dramatičnost a také Aaronův growl.

„She Is The Dark“ je druhá nejčastěji hraná skladba My Dying Bride na koncertech. Je zcela reprezentativní a dá se označit jako typická MDB věc. Pomalé tempo, Aaronův čistý a depresivní zpěv se střídá s rychlejšími pasážemi, které disponují death metalovými riffy, temnou gotickou atmosférou a démonickým growlováním. Aaron ve skladbě i na celé desce svůj extrémní vokál oproti minulosti obohatil o black metalové vlivy a zní jinak, než tomu bylo na počátku kariéry. Výsledek je death/doom metalová klasika. V podobném duchu se odvíjí celé album. Chvílemi se zdá, jako by kapela pročistila archivy z let 1991-1993 a okořenila je lepší produkcí.

Deska disponuje velice zlou a opravdu temnou aurou, za kterou mohou skvělé klávesové aranže a zvukové rejstříky. Jednotlivé písně mají velkou kvalitu, avšak výsledná stopáž nad sedmdesát minut je přestřelená. Album se v mnoha místech doslova plazí (ano, k doomu to patří, ale i tady platí, že všeho moc škodí) a působí natahovaně (např. „Edenbeast“ či „The Light At The End Of Time“). Zároveň písně ničím nepřekvapí a jsou „jen“ klasickou ukázkou žánru. I dramaturgie desky malinko připomíná debut „As The Flower Withers“, protože uprostřed se nachází svižná „The Fever Sea“ více koketující s death metalem (trochu připomene The Forever People“). Desku uzavírá poslední díl trilogie písní s názvem „Sear Me“. Skladba se nese v podobném emočním duchu jako její předchůdci, ale je do ní zapojená celá kapela (minulá verze skladby byla doprovázena pouze klavírem a houslemi). I tak je ale jemnější než zbytek alba, avšak co se týče pocitů, je mnohem bohatší. Druhou kytaru k této písni stihl ještě nahrát odcházející Calvin Robertshaw.

„The Light At The End Of The World“ je dílem, které se vrátilo do „pohodlí“ zajetého stylu. Nutno říct, že My Dying Bride své řemeslo ovládají dokonale a tak i tahle deska je výborná. Z uměleckého hlediska však pouze kapela zopakovala své staré postupy. Fanoušci byli ale spokojeni, že jejich kapela zanechala elektronických experimentů. V roce 2000 začali My Dying Bride opět více koncertovat, přijali nového kytaristu Hamishe Glencrosse, než však začali pracovat na další nahrávce, vypustili do světa retrospektivní desky „Meisterwerk I“ (2000) a „Meisterwerk II“ (2001) obsahující průřez jejich kariérou. Pak přišel čas na něco velkolepého...

Supermartonátor             


www.mydyingbride.net

YouTube ukázka - The Light at the End of the World

Seznam skladeb:
1. She Is the Dark
2. Edenbeast
3. The Night He Died
4. The Light at the End of the World
5. The Fever Sea
6. Into the Lake of Ghosts
7. The Isis Script
8. Christliar
9. Sear Me III

Sestava:
Aaron Stainthorpe - zpěv
Andrew Craighan - kytara
Ade Jackson - baskytara
Shaun Taylor-Steels - bicí

Host:
Jonny Maudling - klávesy

Rok vydání: 1999
Čas: 1:11:09
Label: Peaceville Records
Země:Velká Británie
Žánr: Death/doom metal

Diskografie:
1992 - As the Flower Withers
1993 - Turn Loose the Swans
1995 - The Angel and the Dark River
1996 - Like Gods of the Sun
1998 - 34,788%... Complete
1999 - The Light at the End of the World
2001 - The Dreadful Hours
2004 - Songs of Darkness, Words of Light
2006 - A Line of Deathless Kings
2009 - For Lies I Sire
2011 - Evinta
2012 - A Map of All Our Failures
2015 - Feel the Misery

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 29.11.2018
Přečteno: 399x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.15891 sekund.