19.01.2019
MALEVOLENT CREATION
Jedna z ikon světového death metalu vydala studiovku s ..více

18.01.2019
STEEL ENGRAVED
Jaké bude nové eponymní album německých STEEL ENGRAVED, ..více

18.01.2019
ACT OF GOD
Liberečtí ACT OF GOD mají na březen nachystané nové ..více

18.01.2019
IMPELLITTERI
Na svém posledním albu "The Nature Of The Beast" ..více

18.01.2019
ELUVEITIE
Novinka od švýcarských folkáčů ELUVEITE "Ategnatos" ..více

17.01.2019
ALTHEA
Italská kapela, která ve své tvorbě kombinuje prvky ..více






Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
Když jsem v loňském roce slyšel Brichta zpíva ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
Myslím, že většina fanoušků Brichty má rád ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
Jak v souvislosti s popsanou kritikou vnímat repo ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
O tom, že fanoušci nepříjmou, když kapela zm ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
Jasný, ale Brichta žije v domnění, že všichn ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
Pokud jde o Aleše, podle mě by udělal nejlépe ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
S Brichtou souhlasím! Pár slov by neškodilo. Ab ..

GALDERIA - Return Of The Cosmic Men
Podobnost s Freedom Call? Přirozeně. Jenže tihl ..

JON SCHAFFER´S PURGATORY - Purgatory
Co si o tomhle počinu myslíš ty Pepsi? ..

JON SCHAFFER´S PURGATORY - Purgatory
Tiez sa mi to paci, iste nic svetoborne, ale dobre ..




Za poslední měsíc:
Redaktorská bilance roku 2018 - Pagan
1520x

Redaktorská bilance roku 2018 - Pepsi Stone
1257x

Redaktorská bilance roku 2018 - Veronika
998x

Redaktorská bilance roku 2018 - Supermartonátor
903x

METAL CHURCH - Damned If You Do
898x

ZÁVIŠ - Jak šla léta u starýho kokota...
850x



25.01.2019
ZÁVIŠ, ČERSTVĚ NATŘENO ..
JIHLAVA - Brick Bar, začátek od:20:00, vstupné: 150,-Kč

01.02.2019
NAHUM, INNERSPHERE, PURNAMA, MURDER INC..
PLZEŇ - DIVADLO POD LAMPOU, začátek od:19:00, vstupné: 200

02.02.2019
NAHUM, INNERSPHERE, PURNAMA, BAJONET..
PRAHA - NOVÁ CHMELNICE, začátek od:19:00, vstupné: 200



článků celkem: 6756
recenzí: 5500
reportů: 542
rozhovorů: 364













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


THE SMASHING PUMPKINS - Shiny And Oh So Bright, Vol. 1/LP: No Past No Future No Sun

Někdejší klenot alternativního rocku The Smashing Pumpkins je opět plnohodnotnou kapelou. Minulá (nutno podotknout, že výborná) deska „Monuments To An Elegy“ působila spíše jako sólovka Billyho Corgana, kterému vypomohli dnes už kmenový člen kapely kytarista Jeff Schroeder a bubeník Mötley Crüe Tommy Lee. Dnes je zpátky nejen původní kytarista James Iha, ale i bubeník Jimmy Chamberlain. Na svém místě jsou tedy tři čtvrtiny sestavy, která vytvořila stěžejní desky devadesátých let jako „Siamese Dream“ nebo „Mellon Collie And The Infinite Sadness“. Pravda, basistka D`arcy Wretzky chybí, její roli převzal na svá bedra sám Corgan, ale to v tuto chvíli není zase tak úplně důležité.

Důležité je, že The Smashing Pumpkins jsou opět živoucím organismem, skrz který může Corgan dávat průchod své skladatelské genialitě. Že to skutečně tak je se lze přesvědčit i na novince „Shiny And Oh So Bright, Vol.1/LP: No Past No Future No Sun“. Prapodivný název, zajisté. Ovšem nic, na co by člověk od této kapely nebyl zvyklý. A vlastně překvapivá není ani hudební složka novinkové kolekce. Ten, kdo si oblíbil minulou „Monuments To An Elegy“ nebude rozhodně mít problém ani s novinkou. Ta totiž může stát jako jasný pokračovatel minulé desky.

Corganův skladatelský rukopis je rozpoznatelný na první poslech a přestože otvírák „Knights Of Malta“ je trochu klidnější a možná i o ždibec unavenější, než by se čekalo, i zde se posluchači dostává poctivé dávky emocí made in The Smashing Pumkins. Ovšem z pohledu na celé album působí „Knights Of Malta“ jen jako takové zahřívací kolo. Hitové ambice totiž naplno propuknou hned v druhé „Silvery Sometimes (Ghosts)“, která byla po právu vybrána jako jasný singl alba. Adeptů by se našlo víc, protože když si poslechnete zasněnou „Alienation“ nebo poprockovou „With Sympathy“ (jediný skladatelský vklad bubeníka Jimmyho Chamberlainea) zjistíte, že se jedná o hity jako hrom, které disponují chytře složenou slokou, pečlivě ošetřenou instrumentací a skvělým (kdyby se jednalo o jinou kapelu, hned by se řeklo, že stadionovým) refrénem.

Co se oproti minulém albu přece jen trochu změnilo, to je nálada některých skladeb. Ubylo tanečních poloh, jaké obsahovala například „Dorian“ nebo „Run2me“ a přibylo více vzteku, který definoval samotné začátky kapely. Proto věci jako „Solara“ a „Marchin` On” obsahují nečekaně tvrdé kytary a naštvaný Corganův projev. A závěrečná, skoro grungeová “Seek And You Shall Destroy” připomíná prostředí, ze kterého The Smashing Pumpkins vyšli. Ano, nikdy nebyli tak sebedestruktivní jako Nirvana ani tak nervní jako Alice In Chains, ale své garážové kořeny nezapřou ani v roce 2018.

Nečekalo se, že by tahle deska zklamala, na to je Corgan moc nadaný umělec a skvělý skladatel. Nečekala se ani totální bomba, na kterou nakonec také nedošlo, ale posluchač má předloženou vysoce kvalitní práci, sice možná trochu předvídatelnou, ale precizní a bezchybně odvedenou. Pokud totiž tahle deska má znamenat comeback této legendy, možná asi nemohla dopadnout líp.

Pepsi Stone             


www.smashingpumpkins.com

YouTube ukázka - Silvery Sometimes (Ghosts)

Seznam skladeb:
1. Knights Of Malta
2. Silvery Sometimes (Ghosts)
3. Travels
4. Solara
5. Alienation
6. Marchin` On
7. With Sympathy
8. Seek And You Shall Destroy

Sestava:
Billy Corgan – zpěv, baskytara, klávesy
James Iha - kytara
Jeff Schroeder - kytara
Jimmy Chamberlain - bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 31:47
Label: Napalm Records
Země: USA
Žánr: alternative rock/hard rock

Diskografie:
1991 - Gish
1993 - Siamese Dream
1995 - Mellon Collie And The Infinite Sadness
1998 - Adore
2000 - Machina/The Machines Of God
2007 - Zeitgeist
2012 - Oceania
2014 - Monuments To And Elegy
2018 - Shiny And Oh So Bright, Vol. 1/LP: No Past No Future No Sun

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 23.11.2018
Přečteno: 364x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.15692 sekund.