16.06.2019
DREAMTALE
Finští melodici zveřejnili více

15.06.2019
ALTER BRIDGE
Američtí hardrockeři vedeni zpěvákem Mylesem Kennedym a ..více

15.06.2019
SATANS TAINT
Znovu se připomíná kytarista klasické éry Overkill ..více

15.06.2019
TIMO TOLKKI´S AVALON
Další skladba z alba "Return To Eden", kterým finský ..více

15.06.2019
SAINT DEAMON
Severští power melodici se na scénu vrátí 30. srpna ..více

14.06.2019
SEBASTIEN
Už jste si poslechli novou hitovku více






VLÁĎA ŠAFRÁNEK - Buccaneer
Je v plánu recenze vzpomínkové desky Brainu?A c ..

PANTERA - Metal Magic
A tobe by mozna pomohlo na chvili vysadit zobani . ..

PANTERA - Metal Magic
Ta sekera to ale trochu kazí, to je fakt. Možná ..

PANTERA - Metal Magic
Brutálně podhodnoceno! Za mě jasná desítka. S ..

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
Má očekávání toto album nenaplnilo. Místy se ..

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
Hodnocení 10/10 absolutně sedí, konečně se ne ..

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
Takové kapely ani neposlouchám, nemám na to ča ..

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
Nuda ..

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
Tak jsem si pustil Gloryhammer.Hod ně v nich cít ..

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
Nejslabší dílko od tohoto uskupení - 6/10. ..




Za poslední měsíc:
RAMMSTEIN - Rammstein
1536x

ARAKAIN - Jekyll & Hyde
1182x

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
744x

MINORITY SOUND - Toxin
675x

DIAMOND HEAD - The Coffin Train
660x

AMON AMARTH - Berserker
638x



22.06.2019
TEETHGRINDER (NL) , DEVANGELIC (ITA) , SKINNED (USA) , SPASM (CZ), MINCING FURY ..
Žabčice u Brna, začátek od:11:50, vstupné: -

22.06.2019
ŠLINC FEST 2019 // benefiční festival - FVTVRE, ★HISATAKA★ (JP), Thanx, H..
lesní divadlo Řevnice, začátek od:13:00, vstupné: 250,- (předprodej 20

13.07.2019
Eternal Hate Fest vol:17. KRODA, WHITE DEATH, SEKHMET, BERGRIZEN, LEICHENZUG, T..
Nýrsko-areál Pod Sjezdovkou., začátek od:14:00., vstupné: 500 Kč.



článků celkem: 7018
recenzí: 5736
reportů: 552
rozhovorů: 369













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


Thrashmetalové novinky roku 2018 - část XXI. - kapely MASTER, THRASHBACK a SNIPER 66

MASTER - Vindictive Miscreant
Tak nevím, ale americko-české trio Master by možná mohlo zapřemýšlet alespoň o drobné korekci zavedené deathové škatule. Stačí si pustit cokoli od (velkou namátkou!) Immolation, Nile, Dying Fetus nebo (ať se držíme v tuzemské kotlině) Nahum, Hypnox či pozdějších Krabathor, vše porovnat s minimálně posledními počiny Master a je zřejmé, že tahle parta hraje death asi stejně jako Dimmu Borgir pravý norský black metal. Jistě, je zde zlobivě hudrující (chvílemi až dávivý) Speckmanův growling, nikoli však blast beaty či dunivá kytarová podlazenost a riffy jen zřídkakdy zabzučí typickým žánrovým vichrem. Vedle toho slyšíme osmdesátkový speed, thrash či punk (ke všemu možno přidat předložku blackened a koncovku ´n´ roll), a to ve velmi intenzivním rytmickém zápřahu. Master jedou – stejně jako na dva roky starém studiovém předchůdci – zběsile, neúprosně, a proto časem taky trochu únavně. Tady nikdo nechtěl vymýšlet nic složitého, přičemž některé pasáže čpí nejstaršími dochovanými postupy (např. úsečné slokové fráze v kusech „Actions Speak Louder Than Words“ a „Replaced“ používali už Sex Pistols a před nimi bůhvíkdo ještě), až to chvílemi zavání neochotou k tvorbě čehokoli osobitějšího, i přesto (proto) se album dobře poslouchá, jelikož skladbám nechybí tah a energie, kořením se pak stávají vypiplaná sóla s mnohdy až heavymetalovou melodikou. Vypíchnout je možno vály „Vindictive Miscreant“, „The Inner Strenght of the Demon“ a „The Impossible of Dreams“, rozdíly mezi skladbami jsou však minimální, celkově pak uděláte lépe, když si je všechny nepustíte na jeden zátah.
6/10
YouTube ukázka - The Inner Strength of the Demon

THRASHBACK - Sinister Force
Z počátku následující recenze si odbudeme jednu obligátní (a taky už dost otravnou) větu: v této hudbě se nedočkáme ničeho extra objevného. Jenže koho to zajímá, když riffy roztancované na fošně "Sinister Force" (jinak také třetí studiovce Francouzů Thrashback) jsou chvílemi natolik chytlavé, že se člověk rázem ocitá v žánrovém nebi, akorát že u brány místo svatého Petra stojí Jeff Hanneman s Paulem Baloffem. Zcela podmanivé thrashové představení nabídnou námely „Weapons of Mass Destruction“, „Chemical Death“ nebo „Sinister Force“, které posluchačům omlátí palice o betonové kytarové stěny. Příspěvky „Exterminate“ a „Attack of the Undead“ zase zahřejí naspídovanou osmdesátkovou esencí, až rock´n´rollově hravé sólo vymalují hudebníci v kusu „Resurrected to Devour“. Měňavé úseky rozčlení vál „Stand Up and Fight“, kde na pochodové tempo s dotekem nestrojené zlověstnosti raných Slayer naváže bestiální thrashový čardáš. Jakmile kapela nenabídne ani jeden ze zmíněných prvků, je o polovinu méně zajímavější, tento nedostatek se ale na celoplošné bázi váže pouze k závěrečné skladbě „The Final Hour“ (kde nejvíce vystupují na povrch zpěvákovy slabiny) a částečně k songu „No Way to Come Back“. Jinak je ovšem deska "Sinister Force" velmi svůdnou thrashovou jízdou.
7,5/10
YouTube ukázka - Sinister Force

SNIPER 66 - Annihilator
Občas není marné zabrousit ke stylu, který měl zásadní dopad na vznik leckteré (thrash)metalové veličiny, tedy k punku, zejména pokud je porychtovaný se správnou kvalitou. Texaská smečka Sniper 66 něco takového na své novince s titulem „Annihilator“ předvádí, když nabízí svěží dávku staromilského punk rock-metalu a oi! s přiznanými ozvuky kapel jako Oxymoron nebo One Way System. Typické pro hudbu Amíků jsou vícehlasy, o které se vedle hlavního - a, pravda, spíše průměrného - pěvce Dylana Close stará celá zbývající trojice, včetně bicmenky April, dále veselé vyhrávky ala tuzemský Alkehol, povedená sóla a zejména rytmická urputnost, která zachvátí každou z patnácti písní. Skutečně, tito hudebníci – zřejmě v souladu s názvem své kapely – neradi zpomalují, což je výtečný vklad pro krátký koncertní set, v případě téměř čtyřicetiminutové nahrávky je to ale krapet divoká nálož a člověk si nakonec připadá, jako kdyby se mu po bytě prolítli čtyři hyperaktivní sígři. V umírněnějších porcích je ale poslech vysoce zábavný, přičemž osobně si užívám jak veselejší polohu ("Not Perfect", "The Engineer"), tak agresivnější tvář, s jakou americké kvarteto vykoukne kupříkladu v kusech "Fight Together", „When It´s Gone“, „Grind Me Down“ nebo dynamicky výbušném náletu „Psycho“. Deska „Annihilator“ znamená povedený příspěvek nejen pro přímé fanoušky žánru, ale díky těkavé energii by mohla sednout i příznivcům ostatních stylů.
7,5/10
YouTube ukázka - Fight Together

Pagan             


MASTER

www.master-speckmetal.net

Seznam skladeb:
1. Vindictive Miscreant
2. Actions Speak Louder than Words
3. Replaced
4. The Inner Strength of the Demon
5. The Book
6. Engulfed in Paranoia
7. The Impossible of Dreams
8. Stand Up and Be Counted

Sestava:
Paul Speckmann - baskytara, zpěv
Alex "93" Nejezchleba - kytara
Zdeněk Pradlovský - bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 36:00
Země: USA/Česká republika
Žánr: punk

Diskografie:
1990 - Master
1991 - On the Seventh Day God Created... Master
1993 - Collection of Souls
1998 - Faith Is in Season
2002 - Let´s Start a War
2003 - Unreleased 1985 Album
2004 - The Spirit of the West
2005 - Four More Years of Terror
2007 - Slaves to Society
2010 - The Human Machine
2012 - The New Elite
2013 - The Witchhunt
2016 - An Epiphany of Hate
2018 - Vindictive Miscreant

Související články

--------------------------------------------------------------

THRASHBACK

FB THRASHBACK

Seznam skladeb:
1. The Beginning of the End
2. Weapons of Mass Destruction
3. Stand Up and Fight
4. Chemical Death
5. No Way to Come Back
6. Exterminate
7. Sinister Force
8. Resurrected to Devour
9. Attack of the Undead
10. The Final Hour
11. Nothingness

Sestava:
Fabien - zpěv, bicí
Nicklaus Bergen - kytara
Kriss - kytara
Le Gorg - baskytara

Rok vydání: 2018
Čas: 37:36
Země: Francie
Žánr: thrash metal

Diskografie:
2013 - Possessed by Thrash
2015 - Night of the Sacrifice
2018 - Sinister Force

--------------------------------------------------------------

SNIPER 66

FB SNIPER 66

Seznam skladeb:
1. Annihilator
2. Fight Together
3. When Its Gone
4. Make It Mine
5. It Died Today
6. Not Perfect
7. Grind Me Down
8. Servant Girl
9. Psycho
10. Never Turning Back
11. The Engineer
12. Epidemic
13. Greedy Bastards
14. Whyd You Have to Die
15. In His Grave

Sestava:
Dylan Close - zpěv, kytara
Jeremy Brister - kytara, vokály
Jeff Ellis - baskytara, vokály
April Schupmann - bicí, vokály

Rok vydání: 2018
Čas: 19:05
Label: Flatspot Records/Edgewood Records
Země: USA
Žánr: punk

Diskografie:
2012 - Striper 66
2014 - Caput Lupinum
2016 - Buried With Your Boots On
2018 - Annihilator

Související články - Thrashmetalové novinky roku 2018

Foto: archiv kapel


Vydáno: 11.12.2018
Přečteno: 560x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.17103 sekund.