26.05.2019
NAUTILUZ
Peruánští rychlomelodici představují více

26.05.2019
SAINT DEAMON
Severská powermetalová parta se vrátí po deseti letech s ..více

26.05.2019
EXUMER
Videoklip k songu "King´s End", jenž pochází z ..více

26.05.2019
VICTORIUS
Německá kapela podepsala smlouvu s firmou Napalm Records, ..více

25.05.2019
RATT
Zpěvák Stephen Pearcy promluvil o budoucnosti této ..více

25.05.2019
THE 69 EYES
Přestože kapela stále hovořila o tom, že album ..více






SOULFLY - Dark Ages
Archangel mi přijde fajn :-) ..

SOULFLY - Dark Ages
To už je o názoru a to bychom se tu mohli dohado ..

SOULFLY - Dark Ages
No povedal by som, že práve väčšina z tých p ..

SOULFLY - Dark Ages
Skvělé album, které jsem v té době točil do ..

SOULFLY - Dark Ages
Poslední deska,co je za 70%.Od té další rychle ..

RAMMSTEIN - Rammstein
Dobrá.Celkem se divím že Death metalová legend ..

MINORITY SOUND - Toxin
To jsem moc rád. Pracovitá kapela a u nás patř ..

RAMMSTEIN - Rammstein
Arakain ano, Possessed zatím ne ..

RAMMSTEIN - Rammstein
Je v plánu recenze na nový Arakain a Possessed? ..

MINORITY SOUND - Toxin
Díky za recenzi a tip, tuhle kapelu jsem neznal, ..




Za poslední měsíc:
KREYSON MEMORIAL - Strážci plamenů
2468x

WHITESNAKE - Flesh & Blood
1262x

DEVIN TOWNSEND - Empath
1079x

RAMMSTEIN - Rammstein
1073x

LEVERAGE - DeterminUs
880x

EPILOG - Ancient Ritual
681x



31.05.2019
NAŠROT, AGGRESSIVE TYRANTS, EJAKULUJÍCÍ KOKOS, NONSENSE, BARRICADE, UNDERSIDE..
Havlíčkův Brod - Oko ( bar ), začátek od:19:00, vstupné: 200

01.06.2019
PUNK FLOID, INSEMINAČNÍ STANICE, TASS, VISION DAYS, BABY SECONDHAND, BLIKAJÍC..
Havlíčkův Brod - Oko Klub ( sál ), začátek od:14:00, vstupné: 300

22.06.2019
TEETHGRINDER (NL) , DEVANGELIC (ITA) , SKINNED (USA) , SPASM (CZ), MINCING FURY ..
Žabčice u Brna, začátek od:11:50, vstupné: -



článků celkem: 6971
recenzí: 5694
reportů: 548
rozhovorů: 369













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


NAZARETH - Tattooed On My Brain

Otázka je, zda lze současnou sestavu považovat za regulérní Nazareth. Vždyť z té klasické party, která v sedmdesátých letech platila za hardrockovou jistotu a stála jen kousíček za velkou čtyřkou Led Zeppelin – Deep Purple – Black Sabbath – Uriah Heep, zbyl do dnešních dnů už jen basista Pete Agnew. Kytarista Manny Charleton opustil kapelu na prahu devadesátých let, bubeník Darrell Sweet zemřel na sklonku téže dekády a zpěvák Danny McCafferty, jehož nakřáplý hlas byl pro poznávací značkou celé kapely, zamával na rozloučenou v roce 2013. Jistě, Agnew je zárukou toho, že staré časy ještě nemohou být zapomenuty, ovšem skladatelský vklad, který na klasických albech jako „Razamanaz“ či „Hair Of The Dog“ nechali McCafferty a Charleton, byl vždy větší než ten jeho.

Poté, co minulou desku „Rock N`Roll Telephone“ nazpíval ještě Danny McCafferty, přičemž naživo už jej zastupoval Linton Osborne, se s novinkou „Tattooed On My Brain“ jednalo o krok do neznáma. Jak zareagují fanoušci na ztrátu ikonického frontmana, který kapelu utvářel více než čtyři desítky let? Je Carl Sentance, který začínal jako příslušník Nové vlny britského heavy metalu v kapele Persian Risk, odpovídající náhradou? Naživo sice dokázal přesvědčit, ale přece jen studiová práce je trochu něco jiného. Nebude se jednat o zbytečnou devalvaci legendárního jméno? Kytarista Jimmy Murrison a i bubeník, syn Petea Agnewa Lee, jsou sice členy této party už dlouhá léta, ovšem klasická sestava byla přece jen jedna…

Ale dost předsudků, „Tatooed On My Brain“ je na světě a fanoušci, kteří stále mají Nazareth hluboko ve svém srdci, se musí smířit s tím, že některé věci jsou už nevratné. Jaká tedy novinka je? Jen blázen by si myslel, že bude plná experimentů nebo se bude snažit rozevírat mantinely hudebního směřování Nazareth. Je to prostě klasická práce staré hardrockové legendy, která už má nejlepší léta dávno za sebou, ale ještě má tendence dokazovat, že na odpis je přece jen brzy. Nemůžeme čekat žádné převratné nápady, které by se vyrovnaly těm nejlepším, které má tahle parta v zásobě, ale v případě této desky se dá mluvit o tom, že nabízí řemeslně dobře odvedenou práci.

Pokud bychom novinku srovnávali s minulou deskou, bude „Tattooed On My Brain“ přece jen trochu propadající. Není to tím, že by tolik chyběl McCaffertyho duch (i když…) ale tím, že tentokrát přece jen nápady nejsou tak silné jako minule. I když na první poslech se zdá být všechno v pořádku, když Nazareth celou kolekci odstartují zatěžkanou, mohutnou „Never Dance With The Devil“ a na ní navážou přece jen o něco rozvernější a uvolněnější titulní věcí, jenže přece jen prvotní nadšení začne postupem doby trochu opadat. Nepomůže tomu ani opakovaný poslech, protože posluchačova pozornost přece jen utíká místy trochu jiným směrem.

Najdou se výborné kousky. Mezi ně lze řadit „The Secret Is Out“, ze které pokradmu pokukuje dokonce heavymetalový duch, jižanským rockem načichlá „Change“ se svou nakažlivě uvolněnou atmosférou nebo natlakovaná „Push“. Ovšem právě tyhle vrcholné okamžiky sráží „Silent Symphony“, což je kompozice svědčící o tom, že skladatelská studnice kapely přece jen už trochu vysychá nebo závěrečná podivná balada „You Call Me“, která jako kdyby se potácela odnikud nikam.

Pozitiva převažují, to ano. „Tattooed On My Brain“ není průměrnou deskou, ale zdaleka nebude ani novým vrcholem diskografie těchto sympatických Skotů. Může se sice pyšnit tím, že je tvrdší než její předchůdci, ale o tvrdosti to přece není. Nazareth si s ní určitě nepodřízli vlastní větev, ovšem o tom, že by musela současná sestava nutně točit nové desky, přesvědčivý důkaz nepodali.

Pepsi Stone             


www.nazarethdirect.co.uk

YouTube ukázka - Tattooed On My Brain

Seznam skladeb:
1. Never Dance With The Devil
2. Tattooed On My Brain
3. State Of Emergency
4. Rubik`s Romance
5. Pole To Pole
6. Push
7. The Secret Is Out
8. Don`t Throw Your Love Away
9. Crazy Molly
10. Silent Symphony
11. What Goes Around
12. Change
13. You Call Me

Sestava:
Carl Sentance – zpěv
Jimmy Murrison - kytara
Pete Agnew - baskytara
Lee Agnew - bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 49:37
Label: Frontiers Music
Země: Velká Británie
Žánr: hard rock

Diskografie:
1971 - Nazareth
1972 - Exercises
1973 - Razamanas
1973 - Loud N`Proud
1974 - Rampant
1975 - Hair Of The Dog
1976 - Close Enough The Rock N`Roll
1976 - Play N`The Game
1977 - Expect No Mercy
1979 - No Mean City
1980 - Malice In Wonderland
1981 - The Fool Circle
1982 - 2XS
1983 - Elixir Sound
1984 - The Catch
1986 - Cinema
1989 - Snakes N`Ladders
1991 - No Jive
1994 - Move Me
1998 - Boogaloo
2008 - The Newz
2011 - Big Dogz
2014 - Rock N`Roll Telephone
2018 - Tattooed On My Brain

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 27.11.2018
Přečteno: 743x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
jak Queen skončili...28. 11. 2018 15:45 b.wolf
NZa mne 6.5....28. 11. 2018 9:54 JWS


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.24927 sekund.