19.01.2019
MALEVOLENT CREATION
Jedna z ikon světového death metalu vydala studiovku s ..více

18.01.2019
STEEL ENGRAVED
Jaké bude nové eponymní album německých STEEL ENGRAVED, ..více

18.01.2019
ACT OF GOD
Liberečtí ACT OF GOD mají na březen nachystané nové ..více

18.01.2019
IMPELLITTERI
Na svém posledním albu "The Nature Of The Beast" ..více

18.01.2019
ELUVEITIE
Novinka od švýcarských folkáčů ELUVEITE "Ategnatos" ..více

17.01.2019
ALTHEA
Italská kapela, která ve své tvorbě kombinuje prvky ..více






Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
Když jsem v loňském roce slyšel Brichta zpíva ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
Myslím, že většina fanoušků Brichty má rád ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
Jak v souvislosti s popsanou kritikou vnímat repo ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
O tom, že fanoušci nepříjmou, když kapela zm ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
Jasný, ale Brichta žije v domnění, že všichn ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
Pokud jde o Aleše, podle mě by udělal nejlépe ..

Redaktorská bilance roku 2018 - František Šafr
S Brichtou souhlasím! Pár slov by neškodilo. Ab ..

GALDERIA - Return Of The Cosmic Men
Podobnost s Freedom Call? Přirozeně. Jenže tihl ..

JON SCHAFFER´S PURGATORY - Purgatory
Co si o tomhle počinu myslíš ty Pepsi? ..

JON SCHAFFER´S PURGATORY - Purgatory
Tiez sa mi to paci, iste nic svetoborne, ale dobre ..




Za poslední měsíc:
Redaktorská bilance roku 2018 - Pagan
1520x

Redaktorská bilance roku 2018 - Pepsi Stone
1257x

Redaktorská bilance roku 2018 - Veronika
997x

Redaktorská bilance roku 2018 - Supermartonátor
903x

METAL CHURCH - Damned If You Do
897x

ZÁVIŠ - Jak šla léta u starýho kokota...
849x



25.01.2019
ZÁVIŠ, ČERSTVĚ NATŘENO ..
JIHLAVA - Brick Bar, začátek od:20:00, vstupné: 150,-Kč

01.02.2019
NAHUM, INNERSPHERE, PURNAMA, MURDER INC..
PLZEŇ - DIVADLO POD LAMPOU, začátek od:19:00, vstupné: 200

02.02.2019
NAHUM, INNERSPHERE, PURNAMA, BAJONET..
PRAHA - NOVÁ CHMELNICE, začátek od:19:00, vstupné: 200



článků celkem: 6756
recenzí: 5500
reportů: 542
rozhovorů: 364













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


TANK - Sturmpanzer

Když se řekne jméno kapely Tank, zasvěcenému se asi nevybaví současné aktivity skoropůvodních členů, kytaristů Micka Tuckera a Cliffa Evanse, ale dávná alba, kde dominoval zpěvák a basista Algy Ward. Zmínění kytaristé sice dnes stále vystupují pod hlavičkou Tank, ale jejich hudba je už jen obyčejným heavy metalem, který sice čerpá z dávných tradic, ale původní duch kapely je v ní naprosto ztracen. Existuje ovšem druhá varianta a za tou stojí právě Algy Ward. Sám, osamocený a samojediný… Jakýsi truc podnik protibývalým kolegům? Možná, ale řekněte sami, kdo má větší nárok používat název, pod kterým na začátku osmdesátých let vznikla dnes už skoro kultovní alba „Filth Hounds Of Hades“ nebo „Power Of The Hunter“? Ano, je to sám Ward…

Kdysi dávno se o Tank mluvilo jako o těch, kteří dokáží pěkně šlapat na přezky samotným Motörhead. A Wardův obroublý hlas se tehdy (docela se ctí) snažil konkurovat vychlastanému Lemmyho projevu. Tomu je z části i blízký i nyní, ovšem to je jediné pozitivum, které se o současných Wardových aktivitách dá říct. Pod hlavičkou Algy Ward`s Tank vypustil před pěti lety do světa desku „Breath Of The Pit“ a slíznul za to spíše pohrdavé reakce, které hovořily o špatnému zvuku, o mizerné kvalitě skladeb samotných, o naprosto vyčpělém kouzlu dávných časů. Proto je možná s podivem, když letos vyšla deska „Sturmpanzer“, za kterou stojí opět Ward sám jako jediný muzikant.

A „Sturmpanzer“ dopadla ještě hůř než „Breath Of The Pit“. Ruku na srdce, vydat podobně znějící album v dnešní době, kdy je na zvuk nahrávky kladen vysoký důraz, je skoro až výsměch zbylým fanouškům. Možná tak úvodní výkřik „This Is War“ chce demonstrovat někdejší sílu a filozofii Tank, ale následný šraml, který se po něm rozjede, vzbuzuje přinejmenším povytažené obočí. To, co se dalo s přimhouřením oka tolerovat na minulém albu, u „Sturmpanzer“ už prostě nejde. Naprosto sklepní zvuk, kde se nikdo ani nesnaží maskovat přeznívající tóny kytary, hrůzostrašně nazvučené krabicové bicí a do toho ještě Wardův tenčící se projev... a je zaděláno na pořádný průser.

Skladby samy o sobě jsou dost chabé a ničím nevyčnívající kompozice. Wardovi už naprosto došly nápady a vaří se z dávno zasmrádlé vody, kde se sic omílají dávné pravdy o válkách, ovšem v dost nepřesvědčivém kabátě. Sem tam se sice dá najít věc, která s notnou dávkou fantazie může mít trochu vyšší ambice než zbytek alba (sem lze zařadit například „First They Killed Her Father“ nebo závěrečný odkaz na samotné kořeny Tank v podobě dvoudílné kompozice „Revenge Of The Filth Hounds“), ovšem to je stále málo na to, že Ward celou desku natáhl skoro na hodinovou stopáž.

Tohle album se tak doposlouchat prostě nedá. Opět stále více devalvuje jméno tohoto druhdy uznávaného hudebníka a vlastně i jeho kapely, která se sice nikdy nemohla stát vůdčí postavou Nové vlny britského heavy metalu, nicméně mohla být v tomto ranku velmi poctivým dělníkem. Ale takhle? Sorry jako…

Pepsi Stone             


www.tankfilthhounds.net

YouTube ukázka - First They Killed Her Father

Seznam skladeb:
1. Two Thousand Miles
2. March
3. No More War
4. First They Killed Her Father
5. Sturmpanzer (Parts 1 & 2)
6. Lianne`s Crying
7. Living In Fear Of God
8. Für Reich Und Fatherland
9. The Last Soldier
10. Which Part Of Fuck Off Don`t You Understand?
11. Little Darling
12. Revenge Of The Filth Hounds (Parts 1 & 2)

Sestava:
Algy Ward – zpěv, kytara, baskytara, bicí

Rok vydání: 2018
Čas: 56:42
Label: Dissonance Productions
Země: Velká Británie
Žánr: heavy metal

Diskografie:
1982 - Filth Hounds Of Hades
1982 - Power Of The Hunter
1983 - This Means War
1984 - Honour And Blood
1987 - Tank
2002 - Still At War
2013 - Breath Of The Pit
2018 - Sturmpanzer

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 10.12.2018
Přečteno: 469x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Poslechl jsem do...10. 12. 2018 22:09 Hunter
Tohle doporucuji...10. 12. 2018 19:04 adrian
tankmne sa...10. 12. 2018 11:17 Devin


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.19177 sekund.