20.08.2019
HEAVENS EDGE
Po boji s rakovinou jater zemřel basista George "G.G." ..více

20.08.2019
ALŽBĚTA
Česká bigbítová kapela upozorňuje na nové album "Duše ..více

20.08.2019
HEFAISTOVA LYRA
Svébytná metalová formace z Brna vydala novinku ..více

20.08.2019
WOLFPAKK
Německá kapela podepsala smlouvu s labelem Massacre ..více

19.08.2019
VISION DIVINE
Novinka italských melodiků ponese titul "When All The ..více

17.08.2019
KALIDIA
Powermetalová kapela z Itálie stvořila singl s názvem ..více






SHADOWSTRIKE - Legends of Human Spirit
Jako sorry, ale po třech youtube ukázkách tomu ..

TURILLI/LIONE RHAPSODY - Zero Gravity (Rebirth and Evolution)
Nové album mi nepřipadá jako pokračování dvo ..

ARAKAIN - předvoj
A hlavně na Plný Energie je slyšet ještě ta z ..

ARAKAIN - předvoj
Bude to tím, že Radegast je o dvě ligy jinde. D ..

ARAKAIN - předvoj
Přesně ..

ARAKAIN - předvoj
Citron a Plni energie je plnohodnotný nadupaný h ..

ARAKAIN - předvoj
Citron to byl jen náznak metalu i když v tý dob ..

ARAKAIN - předvoj
Citron to byl jen náznak metalu i když v tý dob ..

ARAKAIN - předvoj
První ofiko metal vydaný na desce u nás byli Ci ..

ARAKAIN - předvoj
O Nerakainu jsem slyšel nebo někde četl hodně ..




Za poslední měsíc:
MASTERS OF ROCK 2019 - Vizovice, čtvrtek (11.7.) a pátek (12.7.)
1242x

SABATON - The Great War
1211x

MASTERS OF ROCK 2019 - Vizovice, sobota (13.7.) a neděle (14.7.)
1172x

ARAKAIN - předvoj
997x

SLIPKNOT - We Are Not Your Kind
952x

HOLLOW HAZE - Between Wild Landscapes and Deep Blue Seas
848x



31.08.2019
HOLY MOSES, TROLLECH, NORNIR, DYSANGELIUM, MALLEPHYR, LAID TO WASTE, DOUPOV...
Plzeň-Kalikovský mlýn., začátek od:14:00., vstupné: 399 Kč.

04.09.2019
GOSPEL OF THE FUTURE + MOBIUS..
Olomouc (SF Mini), začátek od:20:00, vstupné:

02.10.2019
PROTECTOR (Ger/Swe), DENET (Ova)..
Barrák Music Club, Ostrava, začátek od:19:00, vstupné: 250/300



článků celkem: 7095
recenzí: 5795
reportů: 561
rozhovorů: 376













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


PINK CREAM 69 - Electrified

„Bylo hrozně těžké objevit znovu kořeny Pink Cream 69“ , prohlásil na adresu alba „Electrified“ basák Dennis Ward. Tím v podstatě plně charakterizoval uplynulou pětiletku (je vůbec možné, že takhle dramatický vývojový kotrmelec zabral tak krátké období ve více než třicetileté kariéře kapely?) a vlastně i napověděl, že vývoj je u konce. S albem „Electrified“ totiž Pink Cream 69 objevili pro sebe dokonalou polohu, která v sobě zahrnuje dřívější melodickou uvolněnost a optimismus, která v sobě ideálně absorbuje umírněnější a civilnější (v porovnání s předchůdcem) sílu Readmanova vokálu a která znovu velmi šikovně kombinuje hitovost, melodičnost i přesvědčivost. Drobnou nevýhodou (i když záleží na úhlu pohledu, je-li nutné to považovat za nevýhodu) tohoto stavu může být fakt, že na takto znovu dobytých pozicích se Pink Cream 69 zakopali a kouzelná formule, ke které na konci minulého století dospěli, je jakousi mantrou, kterou (zdá se) už nehodlají opouštět.

Je asi těžké říct, jak obtížné bylo pro tak excelentní muzikanty, kteří se v kapele sešli, dojít k poznání, že pro nalezení vlastních kořenů je třeba vrátit se do rané éry s Andi Derisem. A byť tenhle základ kluci uchopili za trošičku jiný konec, z úvodu alba je naprosto zřejmé, že právě z tohoto období (byť pochopitelně bez Andiho autorského přispění) mohou Pink Cream 69 vytěžit hodně. Důkazem je úvodní hymnicky zpěvná a maximálně uvolněná „Shame“ se svým téměř stadiónovým refrénem, pohodově procítěným zpěvem, výbornou kytarou a melodiku dokonale zdůrazňujícími sbory plně na toto období navazuje, pokud si u následující temnější a dramatické „Stranger In Time“ (v níž se Brit David Readman vyjadřuje ke svému zahnízďování v Německu) s velmi rafinovaně gradující atmosférou nevzpomenete na hitovku „Talk To The Moon“, tak jste zřejmě u druhého alba kapely nedávali dostatečně pozor, melodická vrcholovka „Break The Silence“ ve strhujícím tempu s nesmírně chytlavým refrénem (ta podmanivá spolupráce sólového zpěvu a sborů!) tuhle asociaci vygraduje. Právě přizpůsobení se kapely hlasivkám Davida Readmana je tím ochucovadlem, které sice minulost nezapře, ale zároveň staví Pink Cream 69 do trochu jiného světla.

V momentě, kdy se Pink Cream 69 až tak intenzivně k minulosti neupínají, trošičku ztrácí sílu. Titulní „Electrified“ nastartuje klasickou hard rockovou jízdu, která oproti předchozím ultramelodickým kouskům vyznívá o něco syrověji, méně vzletně a tím pádem přece jen obyčejněji. Byť přitvrzení Readmanovým hlasivkám i výrazu kapely v „Over The Fire“ velmi sluší, stejně jako bluesový závan v tajemné „Losing My Faith“, začíná pomaličku nálada uvadat a zvedne se zase až s posmutnělým kytarovým probubláváním v atmosférické „Rocket Ride“ s elegantním zpěvem a v klasická citovce s piánem a smyčci „Gone Again“, jejíž nenásilně romantickou polohu Pink Cream 69 trochu degradují v „utajené“ verzi se zřejmě poněkud společensky unaveným Readmanovým vokálem.

Pink Cream 69 dali (konečně!) zase prostor chytlavým melodiím a výrazným refrénům, povedená Wardova produkce přidala zvukovou čistotu a přehlednost, staří příznivci mohli jásat nad tím, že kapela našla sama sebe.

Savapip             


pinkcream69.de

YouTube ukázka - Shame

Seznam skladeb:
1. Shame
2. Stranger in Time
3. Break the Silence
4. Electrified
5. Over the Fire
6. Losing My Faith
7. Higher Kind of Life
8. Burn Your Soul
9. Rocket Ride
10. Best for You
11. Gone Again

Sestava:
David Readman - zpěv
Alfred Koffler - kytara
Dennis Ward - baskytara
Kosta Zafiriou – bicí

Rok vydání: 1998
Čas: 52:38
Produkce: Dennis Ward
Studio: House Audio Studios Karlsdorf
Label: High Gain Records
Země: Německo

Diskografie:
1989 – Pink Cream 69
1991 – One Size Fits All
1993 – Games People Play
1995 – Change
1997 – Food For Thought
1998 – Electrified
2000 – Sonic Dynamite
2001 – Endangered
2004 – Thunderdome
2007 – In10sity
2013 – Ceremonial
2017 - Headstrong

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 07.02.2019
Přečteno: 742x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
ElectrifiedPro mě jejich nej...16. 02. 2019 12:24 rumcajs
První polovina...7. 02. 2019 19:38 vn
Potvrzujijsem starý...7. 02. 2019 15:53 Domy


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.19804 sekund.