MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




PAPA ROACH - Who Do You Trust?

Slavné dny jsou pryč? Asi nebudeme daleko od pravdy s konstatováním, že Papa Roach poslední roky spíše paběrkují. Minulou desetiletku platili za hvězdy, když se z někdejších nu-metalových princátek, vyřvávajících svůj manifest "Last Resort", stala velmi slušná rock n`rollová parta, která nejenže neunikla ostřížímu zraku samotného Nikkiho Sixxe, ale která ke svým moderním kořenům přidala dráždivý výraz rozpálené losangeleské ulice plné šminek a laku na vlasy. Toto své snažení korunovala kapela na výtečném albu "The Paramour Session", aby pak mantinely dokonale zbořila s dalším, pravda, trochu slabším, ale o to odvážnějším albem "Metamorphosis" z roku 2009. Tehdy se o nich mluvilo jako o nástupcích Mötley Crüe, kteří je dokonce vzali na své obří turné k desce "Saints Of Los Angeles". Jenže dnes?

Po zmíněných pletkách s hairmetalovými desperáty to vypadalo, jako kdyby se Papa Roach nastoupené cesty zalekli a stáhli ocas mezi nohy. Následující "The Connection" se pomalu (obloukem, ale docela jistě) vracela ke mořenům, jako kdyby si kapela chtěla příznivce, jenž naštvala deskou "Metamorphosis" (získala však jiné, jelikož právě toto album to v hitparádách dotáhlo docela daleko), udobřit tím, že se vrátí do nu-metalového teritoria. Tento trend pak dokonale demonstrovala nahrávka "F.E.A.R", na které nevadilo, že se kapela rozhodla znovu najít svou původní tvář, ale spíše to, že materiál trpěl nedostatkem invence a neměl potřebnou sílu jako raná alba. Totéž v bledě modrém platilo o minulé "Crooked Teeth", která sice předložila lepší materiál, ale už se mohlo mluvit jen o loňském sněhu...

A jak je to s "Who Do You Trust?"? Těžko by se dalo čekat, že se Papa Roach vrátí k formě z minulé desetiletky, ale řečeno stručně a jasně, v případě novinky máme co do činění s nejhorším počinem této kapely. Rozhodně to není stylem, který novinka prezentuje, ale tím, že kapela ztratila vítr z plachet a o někdejší energii nemůže být už ani řeči. Co na tom, že úvodní skladba "The Ending" bouří v takovém stylu, že by mohla být na desce "Infest" (kde by ale k vrcholům rozhodně nepatřila), když postupem deska ztrácí i na této už tak dost vrtkavé intenzitě a směřuje k jakémusi bezpohlavnímu alternativnímu rocku, který má k někdejšímu rock n`rollovému rebelství hodně daleko. Papa Roach tak definitivně pozbývají svůj výraz, energii a takřka všechno, co je dělalo zajímavé a odlišovalo od nekonečných konkurenčních zástupů.

Stačí se prokousat do poloviny desky, kdy se od skladby "Elevate" začne kapela utápět ve skladkobolných pasážích, které nemají daleko k tomu, co předvedli Linkin Park na své poslední desce "One More Light". Když pak posloucháte věci typu "Problems" a "Top OF The World", je těžko uvěřit tomu, že tahle kapela kdysi přišla s tak nadupanými skladbami jako "Getting Away The Murder", "Kick In The Teeth" nebo "...To Be Loved". Navíc s původností jsou dnešní Papa Roach tak na štíru, že si je hravě spletete s jinou kapelou, kterých dnes chrlí zejména zámořský trh přehršle. Věc pak nezachrání ani slušná hardcore/punková vypalovačka "I Suffer Well", kde zase slyšíte kdejakou jinou kapelu, jen ne ty pravé Papa Roach.

Jenže co jsou dnes praví Papa Roach? Kapela, snažící se zachytit jakéhokoliv trendu proto, aby ještě zachránila svou uvadající kariéru? "Who Do You Trust?" je tak spíše dalším hřebíčkem do rakve této kdysi velmi nadějné a ambiciózní kapely. Nápadů během let ubývá, lesk z jejich tvorby mizí a dávní fanoušci se pomalu vytrácejí. Novinka je rozhodně zpět přilákat nedokáže, Efekt bude spíše opačný...

Jan Skala             


www.paparoach.com

YouTube ukázka - Who Do You Trust?

Seznam skladeb:
1. The Ending
2. Renegade Music
3. Not The Only One
4. Who Do You Trust?
5. Elevate
6. Come Around
7. Feel Like Home
8. Problems
9. Top Of The World
10. I Suffer Well
11. Maniac
12. Better Than Life

Sestava:
Jacoby Shaddix - zpěv
Jerry Horton - kytara
Tobin Esperance - baskytara, klávesy
Tony Palermo - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 38:28
Label: Eleven Seven Music
Země: USA
Žánr: alternative rock

Diskografie:
1997 - Old Friend From Young Years
2000 - Infest
2002 - Lovehatetragedy
2004 - Getting Away With Murder
2006 - The Paramour Session
2009 - Metamorphosis
2010 - Time For Annihilation
2012 – The Connection
2015 - F.E.A.R.
2017 - Crooked Teeth
2019 - Who Do You Trust?

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 13.02.2019
Přečteno: 2086x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Mrkni na email :)...17. 02. 2019 23:45 Guns


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09616 sekund.