25.05.2019
RATT
Zpěvák Stephen Pearcy promluvil o budoucnosti této ..více

25.05.2019
THE 69 EYES
Přestože kapela stále hovořila o tom, že album ..více

25.05.2019
SANCTUARY
Kultovní američtí thrasheři se poprvé předsdtaví s ..více

25.05.2019
ZONDER/WEHRKAMP
Bývalý bubeník progresivistů Fates Warning Mark Zonder ..více

25.05.2019
THE SWEET THINGS
Newyorská glam/punková scéna má nové želízko v ohni. ..více

25.05.2019
LUSTBOYS OF EDEN
Švédští hardrockeři uvítali ve svých řadách nového ..více






SOULFLY - Dark Ages
Skvělé album, které jsem v té době točil do ..

SOULFLY - Dark Ages
Poslední deska,co je za 70%.Od té další rychle ..

RAMMSTEIN - Rammstein
Dobrá.Celkem se divím že Death metalová legend ..

MINORITY SOUND - Toxin
To jsem moc rád. Pracovitá kapela a u nás patř ..

RAMMSTEIN - Rammstein
Arakain ano, Possessed zatím ne ..

RAMMSTEIN - Rammstein
Je v plánu recenze na nový Arakain a Possessed? ..

MINORITY SOUND - Toxin
Díky za recenzi a tip, tuhle kapelu jsem neznal, ..

SOULFLY - Dark Ages
I za mně nejlepší Soulfly, autor recky preferuj ..

SOULFLY - Dark Ages
Posledni super album, Conquer je jeste dobry, pak ..

SOULFLY - Dark Ages
Jednoznačne najlepšia doska Soulfly. Viac nemám ..




Za poslední měsíc:
KREYSON MEMORIAL - Strážci plamenů
2401x

WHITESNAKE - Flesh & Blood
1241x

DEVIN TOWNSEND - Empath
1057x

RAMMSTEIN - Rammstein
1019x

LEVERAGE - DeterminUs
861x

Yngwie MALMSTEEN - Blue Lightning
707x



31.05.2019
NAŠROT, AGGRESSIVE TYRANTS, EJAKULUJÍCÍ KOKOS, NONSENSE, BARRICADE, UNDERSIDE..
Havlíčkův Brod - Oko ( bar ), začátek od:19:00, vstupné: 200

01.06.2019
PUNK FLOID, INSEMINAČNÍ STANICE, TASS, VISION DAYS, BABY SECONDHAND, BLIKAJÍC..
Havlíčkův Brod - Oko Klub ( sál ), začátek od:14:00, vstupné: 300

22.06.2019
TEETHGRINDER (NL) , DEVANGELIC (ITA) , SKINNED (USA) , SPASM (CZ), MINCING FURY ..
Žabčice u Brna, začátek od:11:50, vstupné: -



článků celkem: 6971
recenzí: 5694
reportů: 548
rozhovorů: 369













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


OVERKILL - The Wings Of War

Když se daří, tak se daří. Amíci Overkill dlouhodobě potvrzují svoji kvalitu a před vydáním novinky „The Wings Of War“ mě nenapadal jediný důvod, proč by to zrovna tentokrát mělo být jinak. Těšil jsem se na poctivou dávku syrového thrashe, podtrženou výtečným zvukem a zejména řinčivým hlasem frontmana Blizte, jenž začíná patřit mezi typy à la Jagger a Richards, na kterých se stárnutí projevuje možná vizuálně, nezanechává však nejmenší stopy po stránce výkonnostní a řemeslné. A poslech úvodní skladby aktuální fošny Overkill okamžitě potvrdil, že nenastal nějaký prapodivný zkrat a vše zmíněné se opět dostavuje v míře velmi obohacující.

To nasazení, ta energie a kmetská zkušenost, nic z toho se nedá markýrovat či fixlovat, naopak se hned pozná, že jsou metalové šrouby výborně promazány (k čemuž dopomáhá i bývalý bicmen Flotsam And Jetsam Jason Bittner) a lehoulince zajíždějí do kompozičních matic. Vítací pasáž skladby „Last Man Standing“ probouzí myšlenky o tovární lince obklopené roboty, kteří právě dokončili smrtící stroj a čekají na finální pokyn k útoku. Úsečné industriální riffy stupňují napětí, při výbuchu zběsilé rytmiky se odmrští ocelová vrata a kovové regimenty vyrážejí do boje. A jak si rozumí se svým vrchním komandérem! Bobby Blitz je generál jako z partesu, jenž vokální rozkazy diktuje s tak sugestivní dikcí, že by se jim mohl vzepřít jenom úplný blázen. Když se pak do přednesu vmísí hravost s neodolatelným důrazem na znělé „er“, jde o zážitek na hranici žánrové blaženosti! Právě toho se dočkáme v navazujícím válu „Believe In The Fight“, kde se ještě zdůrazní potutelně vnášené melodické linky, což dodává muzice příjemný a elegantní glanc.

V „Head Of a Pin“ se tempo zvolní a naopak se upevní vazby s groovem, viz také nejdelší položka „Distortion“ nebo předposlední „Out On The Road-Kill“. V daných skladbách se vždy najde nějaké lákadlo (nejvíce spojené s Bliztovým projevem či sólovými kreacemi), celkově však tyto kusy patří k o něco běžnějším žánrovým příspěvkům, což platí i pro song „Where Few Dare To Walk“, kde se navíc vyloupne dvojnásobná podobnost s Metallicou. Stylově svůdnější momenty musíme hledat jinde, konkrétně pod názvy „BatShitCrazy“, „A Mother´s Prayer“, „Welcome To The Garden State“ a „Hole In My Soul“.

První jmenovaná kompozice nabídne zabijácky natúrované riffy, jež brzy rozjede naftou napitý hudební motor. Celé (bez nadsázky kulervoucí!) představení se zopakuje po záměrně tlumené a až potměšile vyznívající mezihře, tentokrát ale do rytmiky vstoupí power-speedmetalový duch a kytary naberou ještě brutálnější industriální tón. Šlapavou skladbu „A Mother´s Prayer“ dynamizují až tanečně hravé sloky, položka „Welcome To The Garden State“ znamená poctu domovskému městu New Jersey, a jako taková operuje na nečekaně odlehčeném, avšak zcela funkčním punkovém principu. Perličku tvoří mini-intro, jenž je samplem krátkého dialogu z kultovního a jedinečného seriálu Rodina Sopránů. Rozlučkový příspěvek „Hole In My Soul“ dopuje další ze série chytlavých riffů, stejně jako postupné zrychlování a melodiím zcela otevřený refrén.

Novinka Overkill nezklamala a s přehledem si stoupla mezi přední žánrová díla. Na albu sice nalezneme několik méně vtahujících míst, převažují však okamžiky velmi dobré nebo rovnou strhující. Když se pak řízný thrashmetalový po(d)klad organicky skloubí se zpěvákovým uměním, svižnou akcelerací i skladatelskou hravostí, najednou tito Američané nenalézají žádnou konkurenci.

Pagan             


www.wreckingcrew.com

YouTube ukázka - Welcome to the Garden State

Seznam skladeb:
1. Last Man Standing
2. Believe in the Fight
3. Head of a Pin
4. BatShitCrazy
5. Distortion
6. A Mother´s Prayer
7. Welcome to the Garden State
8. Where Few Dare to Walk
9. Out on the Road-Kill
10. Hole in My Soul

Sestava:
Bobby "Blitz" Ellsworth - zpěv
Dave Linsk - kytara
Derek Tailer - kytara
DD Verni - baskytara
Jason Bittner - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 51:00
Mix, mastering: Chris "Zeuss" Harris
Label: Nuclear Blast
Země: USA
Žánr: thrash metal

Diskografie:
1985 - Feel The Fire
1987 - Taking Over
1988 - Under The Influence
1989 - The Years Of Decay
1991 - Horrorscope
1993 - I Hear Black
1994 - W.F.O.
1996 - The Killing Kind
1997 - From The Underground And Below
1999 - Necroshine
2000 - Bloodletting
2003 - Killbox 13
2005 - ReliXIV
2007 - Immortalis
2010 - Ironbound
2012 - The Electric Age
2014 - White Devil Armory
2017 - The Grinding Wheel
2019 - The Wings Of War

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 05.03.2019
Přečteno: 810x




počet příspěvků: 8

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
To KolíkDobrá. Já tvou...6. 03. 2019 0:17 Losers and Winners
GenezeTak každý to má...5. 03. 2019 18:49 Domy
Ono hodně...5. 03. 2019 18:22 orre
Overkill......mám opravdu...5. 03. 2019 16:25 Kolík
To Losers and Winners......však to není v...5. 03. 2019 16:20 Kolík


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.17995 sekund.