20.03.2019
SEBASTIAN BACH
Kanadský vokalista a frontman klasické sestavy Skid Row ..více

20.03.2019
SLIPKNOT
Američané hlásí zeštíhlení sestavy. V té se totiž ..více

20.03.2019
NEAL MORSE
Jeden z lídrů současného progresivního rocku dokončil ..více

20.03.2019
RECKER
Heavymetalisté ze severu Spojených států hlásí změnu ..více

19.03.2019
AVALANCH
Španělská power-progmetalová kapela zveřejní tento ..více

19.03.2019
BERNIE TORMÉ
Irský kytarista, který byl dlouholetou oporou kapely Iana ..více






CHILDREN OF BODOM - Hexed
Hexed zní jako něco mezi Hate Crew Deathroll a A ..

CHILDREN OF BODOM - Hexed
Súhlasím s druhou reckou,najlepš í album novej ..

CHILDREN OF BODOM - Hexed
Definitivni konec vsem nadejim, ze se tahle kapela ..

QUEENSRŸCHE - The Verdict
to Pepsi Stone : myslím, že většina fandů ž ..

GATHERING OF KINGS - First Mission
Zrovna skladu Angels si poustim nejcasteji. Totaln ..

ABBAND - Deratizer
Výborná deska. Naopak si myslím, že je to to l ..

TOTÁLNÍ NASAZENÍ - Kazoo or die!
Tak tohle je opravdu narez .Je mi jich lito ..Tak ..

QUEENSRŸCHE - The Verdict
V pořádku, ta nemoc není smrtelná, tak buď v ..

Johnny GIOELI - One Voice
Tohohle chlapka doopravdy muzu.. ..

IRON SAVIOR - Kill Or Get Killed
Souhlasím s recenzí. Tahle deska sev rámci žá ..




Za poslední měsíc:
RHAPSODY OF FIRE - The Eighth Mountain
1075x

BEAST IN BLACK - From Hell With Love
949x

SEPULTURA - Chaos A.D.
888x

SEPULTURA - Arise
857x

SWALLOW THE SUN - When A Shadow Is Forced Into The Light
822x

SPIRITS OF FIRE - Spirits Of Fire
750x



22.03.2019
SPASM, NARCOLEPTIC, RESTRICTION, VAGINAL DIARRHOEA..
Cheb, začátek od:20.00, vstupné: 150

22.03.2019
NAHUM, INNERSPHERE, PURNAMA, MINOR..
BANSKÁ BYSTRICA - RC TARTAROS, začátek od:19:00, vstupné: 6 €

23.03.2019
NAHUM, INNERSPHERE, PURNAMA, SUBURBAN TERRORIST, MORDUM..
KOŠICE - COLLOSEUM, začátek od:18:00, vstupné: 6 €



článků celkem: 6851
recenzí: 5588
reportů: 543
rozhovorů: 365













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


OVERKILL - The Wings Of War

Když se daří, tak se daří. Amíci Overkill dlouhodobě potvrzují svoji kvalitu a před vydáním novinky „The Wings Of War“ mě nenapadal jediný důvod, proč by to zrovna tentokrát mělo být jinak. Těšil jsem se na poctivou dávku syrového thrashe, podtrženou výtečným zvukem a zejména řinčivým hlasem frontmana Blizte, jenž začíná patřit mezi typy à la Jagger a Richards, na kterých se stárnutí projevuje možná vizuálně, nezanechává však nejmenší stopy po stránce výkonnostní a řemeslné. A poslech úvodní skladby aktuální fošny Overkill okamžitě potvrdil, že nenastal nějaký prapodivný zkrat a vše zmíněné se opět dostavuje v míře velmi obohacující.

To nasazení, ta energie a kmetská zkušenost, nic z toho se nedá markýrovat či fixlovat, naopak se hned pozná, že jsou metalové šrouby výborně promazány (k čemuž dopomáhá i bývalý bicmen Flotsam And Jetsam Jason Bittner) a lehoulince zajíždějí do kompozičních matic. Vítací pasáž skladby „Last Man Standing“ probouzí myšlenky o tovární lince obklopené roboty, kteří právě dokončili smrtící stroj a čekají na finální pokyn k útoku. Úsečné industriální riffy stupňují napětí, při výbuchu zběsilé rytmiky se odmrští ocelová vrata a kovové regimenty vyrážejí do boje. A jak si rozumí se svým vrchním komandérem! Bobby Blitz je generál jako z partesu, jenž vokální rozkazy diktuje s tak sugestivní dikcí, že by se jim mohl vzepřít jenom úplný blázen. Když se pak do přednesu vmísí hravost s neodolatelným důrazem na znělé „er“, jde o zážitek na hranici žánrové blaženosti! Právě toho se dočkáme v navazujícím válu „Believe In The Fight“, kde se ještě zdůrazní potutelně vnášené melodické linky, což dodává muzice příjemný a elegantní glanc.

V „Head Of a Pin“ se tempo zvolní a naopak se upevní vazby s groovem, viz také nejdelší položka „Distortion“ nebo předposlední „Out On The Road-Kill“. V daných skladbách se vždy najde nějaké lákadlo (nejvíce spojené s Bliztovým projevem či sólovými kreacemi), celkově však tyto kusy patří k o něco běžnějším žánrovým příspěvkům, což platí i pro song „Where Few Dare To Walk“, kde se navíc vyloupne dvojnásobná podobnost s Metallicou. Stylově svůdnější momenty musíme hledat jinde, konkrétně pod názvy „BatShitCrazy“, „A Mother´s Prayer“, „Welcome To The Garden State“ a „Hole In My Soul“.

První jmenovaná kompozice nabídne zabijácky natúrované riffy, jež brzy rozjede naftou napitý hudební motor. Celé (bez nadsázky kulervoucí!) představení se zopakuje po záměrně tlumené a až potměšile vyznívající mezihře, tentokrát ale do rytmiky vstoupí power-speedmetalový duch a kytary naberou ještě brutálnější industriální tón. Šlapavou skladbu „A Mother´s Prayer“ dynamizují až tanečně hravé sloky, položka „Welcome To The Garden State“ znamená poctu domovskému městu New Jersey, a jako taková operuje na nečekaně odlehčeném, avšak zcela funkčním punkovém principu. Perličku tvoří mini-intro, jenž je samplem krátkého dialogu z kultovního a jedinečného seriálu Rodina Sopránů. Rozlučkový příspěvek „Hole In My Soul“ dopuje další ze série chytlavých riffů, stejně jako postupné zrychlování a melodiím zcela otevřený refrén.

Novinka Overkill nezklamala a s přehledem si stoupla mezi přední žánrová díla. Na albu sice nalezneme několik méně vtahujících míst, převažují však okamžiky velmi dobré nebo rovnou strhující. Když se pak řízný thrashmetalový po(d)klad organicky skloubí se zpěvákovým uměním, svižnou akcelerací i skladatelskou hravostí, najednou tito Američané nenalézají žádnou konkurenci.

Pagan             


www.wreckingcrew.com

YouTube ukázka - Welcome to the Garden State

Seznam skladeb:
1. Last Man Standing
2. Believe in the Fight
3. Head of a Pin
4. BatShitCrazy
5. Distortion
6. A Mother´s Prayer
7. Welcome to the Garden State
8. Where Few Dare to Walk
9. Out on the Road-Kill
10. Hole in My Soul

Sestava:
Bobby "Blitz" Ellsworth - zpěv
Dave Linsk - kytara
Derek Tailer - kytara
DD Verni - baskytara
Jason Bittner - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 51:00
Mix, mastering: Chris "Zeuss" Harris
Label: Nuclear Blast
Země: USA
Žánr: thrash metal

Diskografie:
1985 - Feel The Fire
1987 - Taking Over
1988 - Under The Influence
1989 - The Years Of Decay
1991 - Horrorscope
1993 - I Hear Black
1994 - W.F.O.
1996 - The Killing Kind
1997 - From The Underground And Below
1999 - Necroshine
2000 - Bloodletting
2003 - Killbox 13
2005 - ReliXIV
2007 - Immortalis
2010 - Ironbound
2012 - The Electric Age
2014 - White Devil Armory
2017 - The Grinding Wheel
2019 - The Wings Of War

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 05.03.2019
Přečteno: 535x




počet příspěvků: 8

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
To KolíkDobrá. Já tvou...6. 03. 2019 0:17 Losers and Winners
GenezeTak každý to má...5. 03. 2019 18:49 Domy
Ono hodně...5. 03. 2019 18:22 orre
Overkill......mám opravdu...5. 03. 2019 16:25 Kolík
To Losers and Winners......však to není v...5. 03. 2019 16:20 Kolík


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.16082 sekund.