27.06.2019
KING SVK
Slovenští prog-deathaři KING SVK vydají své třetí ..více

27.06.2019
THE FIALKY
Pražský punkáči THE FIALKY na letošní rok ohlásili ..více

27.06.2019
NEMESEA
Holandská NEMESEA chystá své páté album, deska "White ..více

27.06.2019
LIVEEVIL
LIVEEVIL vypustili videoklip ke skladbě více

25.06.2019
FINAL FLAG
Česko-americká crossoverová parta vrhla na scénu druhé ..více

25.06.2019
THUNDER
Výběr těch největších hitů své třicetileté ..více






WHITESNAKE - Flesh & Blood
Konečně jsem se dostal k novému albu kapely Whi ..

Marko HIETALA - Mustan Sydämen Rovio
Zatím prvních pár poslechů, musím říct že ..

TIMO TOLKKI´S AVALON - Return To Eden
První díl Avalon mám rád do dnešních dnů a ..

KISS, ZZ TOP - Praha, Sinobo Stadium, 19. 6. 2019
V poslední době jsem přehltal spoustu zpráv o ..

XENTRIX - Bury The Pain
Jasně, malá nepozornost, díky. ..

CRADLE OF FILTH - Cryptoriana - The Seductiveness of Decay
Ivo píš viac normálnych príspevkov a postrehov ..

CRADLE OF FILTH - Cryptoriana - The Seductiveness of Decay
Všechny desky asi tak The Principle of Evil Made ..

CRADLE OF FILTH - Cryptoriana - The Seductiveness of Decay
Musím říct, že už jsem něco takhle svěžíh ..

XENTRIX - Bury The Pain
Pro pořádek, Kin je 3 deská z roku 1992! 4 je S ..

TIMO TOLKKI´S AVALON - Return To Eden
To Bubák : Až mi napíše 80 % lidí z diskuze ..




Za poslední měsíc:
ARAKAIN - Jekyll & Hyde
1659x

GLORYHAMMER - Legends from Beyond the Galactic Terrorvortex
1192x

PANTERA - Metal Magic
894x

AMON AMARTH - Berserker
872x

Marko HIETALA - Mustan Sydämen Rovio
854x

DIAMOND HEAD - The Coffin Train
829x



13.07.2019
Eternal Hate Fest vol:17. KRODA, WHITE DEATH, SEKHMET, BERGRIZEN, LEICHENZUG, T..
Nýrsko-areál Pod Sjezdovkou., začátek od:14:00., vstupné: 500 Kč.

13.07.2019
POPPY SEED GRINDER, ANIME TORMENT, INCARNATE, CRIPPLED FINGERS, CONGENITAL ANOMA..
Česká Lípa Vodní hrad Lipý, začátek od:15:00, vstupné: 200

03.08.2019
SYMBIOSIS (SK) / VICTIMS / NEW HATE FORM / APATHY AGAIN / THE REVOLT / NEUROTIC ..
TACHOV, začátek od:14:00, vstupné: 150,-Kč



článků celkem: 7041
recenzí: 5755
reportů: 556
rozhovorů: 369













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


SEPULTURA - Nation

Druhé album Sepultury, které vzniklo bez Maxe Cavalery, definitivně naznačilo směr, kterým se hodlalo pozůstalé trio - plus pořád ještě novic Derrick Green - vydat. Obsah desky „Nation“ potvrdil zalíbení autorů v groovu, zároveň je přistihl v hlubokém experimentálním rozjímání, do kterého byl místo metalu (o thrashi nemluvě) zván hardcore, industriál nebo grunge, a když už se zavadilo o metal, šlo většinou o jeho moderní patvar s předložkou „nu“. Andreas Kisser v soudobých rozhovorech vykládá o semknutí kapely a výborné chemii se zpěvákem Greenem, jenž se do pracovního procesu poprvé zapojil jako skladatel. Výsledek je pak natolik odlišný od původní duše Sepultury, že na metalové ultras působil jako šunka na vegana a řadu dalších zanechal ve více či méně zmateném vstřebávání vzniklé situace.

Kvůli nahrání alba se hudebníci po letech přemístili do domovské Brazílie. Ve studiu prý panovala mimořádně uvolněná atmosféra, což poslech díla jenom potvrzuje. Pomalých tónů je zde více než dost, takže nezbývá než nasadit marleyovskou čepku, zapálit jointa o oddat se „tripovému“ poslechu. Nahrávka v podstatě navazuje na předešlý zápis „Against“, částečně i na disky „Roots“ a „Chaos A.D.“, avšak nikoli kvalitativně, přestože se pánové snaží tehdejšího ducha vyvolat, seč jim síly stačí. Hudební bozi ale jejich přání nevyslyšeli, album postrádá pel čehosi speciálního, téměř úplně pak absentuje přenositelná energie, kvůli čemuž opravdu není lehké dílo doposlouchat bez vyšších známek letargie nebo rovnou zpruzení.

Těžko si totiž užít tvorbu, ve které vám autoři nejdou příliš naproti. Skutečnost, že se hudebníci snaží hledat vlastní ksicht, je zdánlivě sympatická, nemyslím si ale, že by se to muselo dít za cenu házení megalejna na původní odkaz kapely. Navíc touha po osobitosti stále zhusta zaniká pod nánosem opakovaných, případně převzatých vzorů (např. Ministry). Určitě nelze brát za kompenzaci dvě rychlé skladby („Revolt“ a „Human Cause“), nejen proto, že jsou směšně krátké, ale hlavně proto, že jejich hardcore-punkový vzorec působí omletě a dramaturgicky opět silně vykořeněně z celkové osy alba. To sice nezačíná marně, skladba „Sepulnation“ obsahuje jisté atmosférické vibrace, podobně můžeme hovořit také o příspěvku „Border Wars“ (s obecně variabilním Greenovým projevem), případně kusech „Uma Cura“ (s poutavým „indiánským“ zaříkáváním), „Who Must Die?“ (s konečně souvislejšími metalovými úseky) či „Saga“ (neoriginální, ale pořád celkem funkční perkusoidní vložka), co je to ale platné, když se každý povedený moment utápí v balastu kompozičních schémat, nižší invence a hlavně v záplavě nu(meta)lové energie.

Některé položky znějí jako kdyby při jejich nahrávání usínali snad i samotní muzikanti (např. „The Ways Of Faith“ nebo „Reject“). Skladatelská touha po „animální“ zlověstnosti nepomáhá („Vox Populi“), angažování řady hostů (včetně členů Apocalypticy) vyznívá do ztracena a občasný příklon ke stylu grunge jenom prohlubuje tendenční dojmy, které jdou ruku v ruce s odchylkou od původní metalové tváře (skladba „One Man Army“ musí těšit fanoušky Faith No More a jim podobných). Nejzajímavější momenty placky „Nation“ pohříchu evokují základ desek „Chaos A.D.“ a „Roots“, pouze s tím rozdílem, že jsou dvakrát až třikrát vylouhované a proto ani z poloviny tak zábavné. Osmý zápis Sepultury je naopak nejrozvleklejším a nejlínějším příspěvkem v historii kapely, pozdější desky nevyjímaje.

Pagan             


sepultura.com

YouTube ukázka - celé album

Seznam skladeb:
1. Sepulnation
2. Revolt
3. Border Wars
4. One Man Army
5. Vox Populi
6. The Ways of Faith
7. Uma Cura
8. Who Must Die?
9. Saga
10. Tribe to a Nation
11. Politricks
12. Human Cause
13. Reject
14. Water
15. Valtio

Sestava:
Andreas Kisser – kytara
Igor Cavalera – bicí
Paulo Jr. – baskytara
Derrick Green - zpěv

Rok vydání: 2001
Čas: 52:18
Producent: Steve Evetts
Label: Roadrunner Records
Země: Brazílie
Žánr: groove/etno/hardcore/nu-metal

Diskografie:
1986 - Morbid Visions
1987 - Schizophrenia
1989 - Beneath The Remains
1991 - Arise
1993 - Chaos A.D.
1996 - Roots
1998 - Against
2001 - Nation
2003 - Roorback
2006 - Dante XXI
2009 - A-Lex
2011 - Kairos
2013 - The Mediator Between Head And Hands Must Be The Heart
2017 - Machine Messiah

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 21.03.2019
Přečteno: 899x




počet příspěvků: 3

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
Po dnešku...28. 03. 2019 20:27 Demonick
7.5/10Hodnotenie autora...22. 03. 2019 10:10 Demonick
Skvělý album,...21. 03. 2019 10:09 racik


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.20415 sekund.