18.04.2019
HELLRAISER
Italský heavymetalový spolek vydá 25. května druhou ..více

18.04.2019
QANTICE
Progresivně powermetalová parta z Francie zveřejnila ..více

17.04.2019
ACCEPT
Změna sestavy je dokonána. Poté, co kapelu opustil jeden ..více

17.04.2019
GAAHLS WYRD
O slovo se hlásí bývalý zpěvák blackmetalových ..více

17.04.2019
MOTIONLESS IN WHITE
Dva roky po úspěšné desce "Graveyard Shift" přijde tato ..více

17.04.2019
AMERICAN BOMBSHELL
Americké sleazerockery opustil kytarista Steve Boyles. ..více






AVANTASIA - 2.4.2019 - Forum Karlín, Praha
No úžasná zostava fakt... ..

AEPHANEMER - Prokopton
Ze by zase dalsi "kurevsky vostra" veganka za mikr ..

TAKEN - Taken
https://www.you tube.com/watch? v=IJSyj2OYfxY ..

EXUMER - Hostile Defiance
Výborný album ,ako jeho predchotca,neb l by som ..

WARRIOR PATH - Warrior Path
Na můj vkus je zbytečně snad každá skladba ro ..

EXUMER - Hostile Defiance
"Nevidím důvod, aby někdo uhýbal z kompozičn ..

AVANTASIA - 2.4.2019 - Forum Karlín, Praha
Stepan: pravda...Dracon ian Love je skvělá a troc ..

Suzi QUATRO - No Control
Čtvercová mě vždycky míjela, ale ta fošna Q ..

AVANTASIA - 2.4.2019 - Forum Karlín, Praha
K vystoupeni Avantasie mam pouze jedinou vytku: Me ..

AVANTASIA - 2.4.2019 - Forum Karlín, Praha
"Kiske, ten , který na samém počátku pomáhal ..




Za poslední měsíc:
AVANTASIA - 2.4.2019 - Forum Karlín, Praha
1134x

DREAM THEATER - Distance Over Time
1040x

CHILDREN OF BODOM - Hexed
857x

ROTTING CHRIST - The Heretics
731x

ANACREON - Svědomí
705x

BLOODBOUND - Rise Of The Dragon Empire
681x



27.04.2019
NEVIDIM, KÚROVEC, SALAZAR...
Jihlava - Brick Bar, začátek od:20:00, vstupné: 100,-Kč.

11.05.2019
NEKROKRAFT (Swe)-Black/Dea th Metal, WAN (Swe)-Black Metal, THE GENERATIONS ARM..
Plzeň-klub Parlament, začátek od:20:00, vstupné: 200 Kč

18.05.2019
ADOR DORATH, MATER MONSTIFERA, STORMRAGE (A)..
České Budějovice - Music Bar Velbloud, začátek od:20:00, vstupné:



článků celkem: 6903
recenzí: 5636
reportů: 545
rozhovorů: 366













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


SEPULTURA - Roorback

Před vydáním alba „Roorback“ zaznamenala brazilská Sepultura nejzásadnější změnu od roku 1996, kdy z kapely odešel Max Cavalera. Tentokrát nikoli v rovině sestavy, ale na poli marketingovém, když bylo přerušeno dlouholeté partnerství s firmou Roadrunner Records, se kterou si hudebníci přestávali rozumět právě od rozchodu s Maxem (RR se údajně více věnovali jeho partě Soulfly). Novým zástupcem Sepultury se stal label SPV, což mělo na kapelu pozitivní vliv nejen podle samotných muzikantů, ale také z pohledu reálných faktů. Po dvojici méně zdařilých počinů jakoby se osazenstvo konečně uvolnilo a dokázalo stvořit dílo, na kterém je možné nalézt nápaditější a hlavně kompozičně živější okamžiky.

Album zaprvé působí odlehčeněji (však také kapela strávila ve studiu o polovinu méně času, nežli tomu bylo v případě předešlého disku „Nation“), zadruhé není za každou cenu drceno halucinogenními úlety, případně předimenzovaným seznamem nejrůznějších hostů (tentokrát je zde pouze jeden). Přednost dostávají drsné pasáže, kterým žánrově vévodí groove, jak dosvědčí úvodní nátěr „Come Back Alive“, jenž sice zase chtě nechtě připomene fošnu „Roots“, hudba má nicméně kýženou šťávu a drajv. Ve dvojici navazujících položek „Godless“ a „Apes Of God“ už se mírné náladové povlávání dostaví, pořád je ale přítomen pocit vyšší skladatelské pohody, jež bude schopna dotáhnout album do zdárného konce.

Tento dojem se následně v podstatě potvrdí, a to navzdory několika momentům, ve kterých se protáčejí repetiční vzorce, případně probíhají kompoziční námluvy s grungem (zejména ve vokálních polohách), což je strategie, kdy se autoři Sepultury oddávají až příliš okaté ležérnosti (viz např. kusy „As It Is“ nebo „Bottomed Out“, který navíc poněkolikáté opakuje rytmický vzorec písně „Lookaway“ z fošny „Roots“). Nevyšel ani závěrečný rádoby vtípek ukrytý pod titulem „Outro“, v němž si členové dobírají baskytaráka Paula Jr., přičemž jde o tzv. interní srandu, kdy daný humor baví pouze samotné aktéry. Otázkou vkusu je pak bonusový cover song „Bullet The Blue Sky“ od U2, jenž se na některé verze alba dostal z EP „Revolusongs“ (2002), na kterém Sepultura vzdala formou předělávek hold interpretům, jež měli zásadní vliv na vývoj kapely.

Jinak lze ovšem zápis „Roorback“ poslouchat bez větších obav a krom již zmíněných písní si dále užít položky jako „Corrupted“, ve které strhávají dynamické kytarové drifty, přičemž celkově jde dost možná o nejlepší song Sepultury od „Kořenů“, dále zlověstně odfrázovanou klipovku „Mind War“, potažmo nátisk „Leech“, v němž Derrick Green jako autor prodal svoji oblibu hardcorové scény. V pohodě zaujme také dovádivý groove skladby „The Rift“ s upištěným sólem i zvonivou basou, nebo krátká smršť „Activist“, která svým nábojem připomene dřívější sepulturovský cover „Polícia“. Devátý zápis Brazilců zaplál konzistentnější tvůrčí invencí, což doprovázel značně úlevný pocit, zvlášť s ohledem na dvojici méně zábavných studiových předchůdců. Najednou bylo zřejmé, že jihoamerický kvartet není možné tak snadno odepsat a opět je na místě navodit stav sice opatrného, ale přece jenom napjatého očekávání věcí příštích.

Pagan             


sepultura.com

YouTube ukázka - Mind War

Seznam skladeb:
1. Come Back Alive
2. Godless
3. Apes of God
4. More of the Same
5. Urge
6. Corrupted
7. As It Is
8. Mind War
9. Leech
10. The Rift
11. Bottomed Out
12. Activist
13. Outro

Sestava:
Andreas Kisser – kytara
Paulo Jr. – baskytara
Igor Cavalera – bicí
Derrick Green - zpěv

Hosté
João Barone - perkuse

Rok vydání: 2003
Čas: 51:00
Producent: Steve Evetts
Label: SPV
Země: Brazílie
Žánr: groove/hardcore/thrash metal

Diskografie:
1986 - Morbid Visions
1987 - Schizophrenia
1989 - Beneath The Remains
1991 - Arise
1993 - Chaos A.D.
1996 - Roots
1998 - Against
2001 - Nation
2003 - Roorback
2006 - Dante XXI
2009 - A-Lex
2011 - Kairos
2013 - The Mediator Between Head And Hands Must Be The Heart
2017 - Machine Messiah

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 28.03.2019
Přečteno: 499x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
8/10Znovu zbytočne...28. 03. 2019 20:39 Demonick


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.19204 sekund.