DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




DANKO JONES - A Rock Supreme

Holohlavý kanadský čert Danko Jones dnes asi už ničím nemůže překvapit. To, co chtěl kdy říct, tak se mu povedlo hned na prvních albech, která byla velká rock n`rollová jízda, vstřebávající vlivy Motörhead, raných Guns N`Roses, AC/DC a Ramones, čímž si tento umělec i jeho kapela vysloužili skoro až kultovní status. Ten si sice udržují dodnes, i když i ti nejskalnější fanoušci si musejí přiznat, že s každým dalším rokem jde kvalita nové hudby Danko Jones trochu dolů. Dobře bylo ještě v roce 2015, kdy se objevilo album „Fire Music“, které dokázalo sestupný trend zvrátit, ovšem jen na chvilku, protože předloňská kolekce „Wild Cat“ se ukázala být nejslabší z celé diskografie těchto svérázných Kanaďanů.

Jako kdyby jim torhcu docházelo palivo a nápady na minulé desce obsažené se už nemohly rovnat těm dřívějším,. Tytam byly časy děl „Sleep Is The Enemy“ nebo „Never Too Loud“, kdy sice z kapely táhla laciná kořalka na sto honů, ovšem jejich skladby měly obrovskou energii a drajv. Ten jako kdyby se v poslední době vytrácel. Jako kdyby motörheadovský buldočí stisk povoloval a do nových věcí se začala vkrádat rutina. To byl problém minulého alba „Wild Cat“ a je to problém i novinky „A Rock Supreme“. Danko Jones a nějaké boogie? Jděte se vycpat…

Otvírák „I`m In A Band“ sice má dravý riff, ale přece jen někdejší jiskřivost už je trochu pryč. Skladbu sice nakopne druhá sloka, kterou rozsvítí macho sbory (tak trochu po vzoru Anthrax z období „Among The Living“), ovšem energie se i tak trochu ztrácí, zejména ve střední části, kde prostě hra na AC/DC nefunguje. „I Love Love“, v níž v začátku Jones zní takřka identicky jako Bon Scott, se snaží řetěz nahodit rychlejším tempem, ovšem i tak se skladba přece jen trochu rozmělňuje, efrén nemá takovou sílu, jak by bylo třeba.

Podobným hendikepem trpí i „We`re Crazy“, což je sice dobrá rock n`rollová skladba s výbornou melodií, ovšem když čekáte na okamžik, kdy by skladba měla explodovat, nestane se skoro nic. Oproti tomu „Lipstick City“ a „Fists Up High“ jsou trochu odfláknuté kousky, jejich potenciál spíše jen tušený, než aby bylo ke slyšení něco skutečně zajímavého. V tu chvíli si říkáte, jak je možné, že tahle kapela kdysi jela naprosto bezprecedentní rock n‘rollovou jízdu. Vzpomínky na ni nabídne „You Got Today“, kterou otevře kytarová figura, za kterou by se nestyděl ani Angus Young a párty tempo ve stylu Van Halen z období s Davidem Lee Rothem dělá z této skladby nejlepší položku celé desky. Jenže s podobně tryskající energií zde stojí „You Got Today“ (ještě s "Burn In Hell") tak trochu osamoceně. Za dobré kousky sice můžeme ještě považovat dvě nejmelodičtější věci „Dance Dance Dance“ a „That Girl“ (zde si všimněte frázování ve sloce, kde Jones připomene Phila Lynotta z Thin Lizzy), které však stojí v protikladu k několika skutečně tuctovým kouskům.

O průser se v případě „A Rock Supreme“ nejedná, ale o něco, co by bylo na vyskakování, také rozhodně ne. Pro Danka Jonese se bude jednat o album, které z jeho diskografie vyčnívat určitě nebude, ale nebude mu ani dělat ostudu. Rozhodně se ale tato kanadská trojice v součanosti nenachází ve svém nejlepším tvůrčím rozpoložení.

Jan Skala             


www.dankojones.com

YouTube ukázka - Dance Dance Dance

Seznam skladeb:
1. I`m In A Band
2. I Love Love
3. We`re Crazy
4. Dance Dance Dance
5. Lipstick City
6. Fists Up High
7. Party
8. You Got Today
9. That Girl
10. Burn In Hell
11. You Can´t Keep Us Down

Sestava:
Danko Jones - zpěv, kytara
John Calabrese - baskytara
Rich Knox - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 39:45
Label: AFM Records
Země: Kanada
Žánr: hard rock/ rock n roll

Diskografie:
2002 - Born A Lion
2003 - We Sweat Blood
2006 - Sleep Is The Enemy
2008 - Never Too Loud
2010 - Below The Belt
2012 - Rock N`Roll Is Black And Blue
2015 - Fire Music
2017 - Wild Cat
2019 - A Rock Supreme

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 20.05.2019
Přečteno: 1098x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.10084 sekund.