19.10.2019
ARAKAIN
Videoklip k písni "Kompromis", ve kterém si mj. zahrál ..více

19.10.2019
ALKEHOL
Pražská kapela připomíná loňskou studiovku animovaným ..více

19.10.2019
THE NEPTUNE DARLINGS
Přestože kapela Life Of Agony má aktuálně venku novinku ..více

19.10.2019
RAGE
Peavy a jeho parta neúnavně pokračuje v chrlení nového ..více

19.10.2019
FIT FOR AN AUTOPSY
Deathcorová šestice z New Jersey se hlásí s pátým ..více

19.10.2019
AUTUMN`S CHILD
Na švédské scéně vznikla nová hardrocková ..více






David HASSELHOFF- Open Your Eyes
Máš něco proti tomu? :-)))) ..

David HASSELHOFF- Open Your Eyes
Tak to je bomba, více takových recenzí, metal f ..

ARAKAIN - Farao
Zoberte Lukymu už niekto tie drogy, lebo potom to ..

ARAKAIN - Farao
“Nech toho! Nechceme!“ křičeli ostatní. “ ..

ARAKAIN - Farao
to lukáš: Když už chceš umísťovat podobné ..

ARAKAIN - Farao
Vaší blbostí umírám - volnej verš Čekal ..

ARAKAIN - Farao
To Avram : Vyšla mě knížka básní Stresovan ..

ARAKAIN - Farao
Lukáši, když máš takovou chuť do psaní a p ..

CRAZY LIXX - Forever Wild
O chlup slabší, než Ruff Justice, ale na druhou ..

CRASHDÏET - Rust
Pro mě jednoznačně pozitivní překvapení. Tro ..




Za poslední měsíc:
Kolinss (DEBUSTROL) - Spěcháme maximálně jen na pivo
1778x

ARAKAIN - S.O.S
1245x

ARAKAIN - Apage Satanas
1014x

ARAKAIN - 15 Vol.1 & 2
1011x

SONATA ARCTICA - Talviö
957x

SASCHA PAETH`S MASTERS OF CEREMONY - Signs Of Wings
766x



27.10.2019
HOUBA, POZOR MAMUT, BANDA...
Havlíčkův Brod - Oko Klub, začátek od:20:00, vstupné: 150

02.11.2019
ATOMOVÁ MIHULE, ČERSTVĚ NATŘENO, NEVIDIM, GIGIGANG, APPLE SPOKESMAN...
Havlíčkův Brod - Oko Klub, začátek od:19:00, vstupné: 150

10.11.2019
DOPETHRONE (can) sludge na evropský tour! GOSPEL OF THE FUTURE (cz) tuzemská ..
Praha - 007 Strahov, začátek od:20:00, vstupné: 23:00



článků celkem: 7193
recenzí: 5885
reportů: 564
rozhovorů: 378













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


XIII. STOLETÍ - Frankenstein

XIII. století vydalo novou desku, ovšem se starým obsahem. Asi tak by si dalo shrnout jen těžko pochopitelné počínání jihlavské gothic rockové legendy, která sice oznámila přípravu nového alba, rázem však nadšení fanoušků zmírnila výrokem, že jejich připravovaný počin bude obsahovat jen dvě nové skladby a zbytek budou tvořit nově remixované verze již dříve studiově publikovaných věcí. Nahrávka s příhodným názvem „Frankenstein“ je tak poskládaná z osmi kousků různého data vzniku.

Co se týče nových verzí již dobře známých skladeb, tak musím bohužel konstatovat, že tento krok opravdu nechápu, protože se od těch původních v zásadě neliší a vsadil bych se, že mnozí v nich ani nepoznají rozdíl. Všech šest písní spojuje to, že poprvé vyšly na neřadových deskách (většinou jako bonus tracky na různých „bestofkách“), kterých kapela za posledních dvacet let vydala nespočet.

Přitažlivé jsou pak dvě nové a mimořádně povedené skladby. Titulní kousek se už nějaký čas hrál na koncertech, kde tahle věc s hodně tvrdým kytarovým zvukem (alespoň na poměry XIII. století), sklízela zasloužené ovace. Naopak „Chaotica“ sází na silný melodický refrén, i když pořádný kytarový riff ji také nechybí. V jejím textu Petr Štěpán vzdává poklonu „černému rokenrolu“, tedy svým hudebním vzorům.

Je velká škoda, že kapela nepřišla radši s novou řadovou deskou, protože nápady ji evidentně nechybí. Zvlášť když vezmeme v potaz, že v novém tisíciletí vydali Jihlaváci jen tři plnohodnotná alba. „Frankenstein“ je tak spíše zbytečná nahrávka, kterou ocení jen ti nejvěrnější příznivci české gotické scény.

PS:Z pochopitelných důvodů nechávám bez bodového hodnocení.

Moloch             


www.xiiistoleti.com

YouTube ukázka –Frankenstein

Seznam skladeb:
1. Frankenstein (Mary Shelley requiem)
2. Nový věk temnoty (Pandora version)
3. Faust (dark alchemist version)
4. Karneval (gothic machine edit 2019)
5. Chaotica
6. Fénix (nostalgia edit)
7. Bohové na strojích (Hindenburg - der rotte baron version)
8. Evropa (illuminate version)

Sestava:
Petr Štěpán – zpěv, kytara
Miroslav „Palda“ Paleček – baskytara
Kateřina Kameníková – klávesy
Pavel Štěpán – bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 41:05
Label: Warner Music
Země: Česká republika
Žánr:Gotický rock

Diskografie:
1992 - Amulet
1994 – Gotika
1995 – Nosferatu
1996 - Werewolf
1998 - Ztraceni v Karpatech
2000 – Metropolis
2004 – Vendetta
2009 – Dogma
2016 - Intacto
2019 – Frankenstein

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 23.06.2019
Přečteno: 1037x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
mám radostjá mám z desky...23. 06. 2019 13:49 Vatutin
Zbytečná úplně...23. 06. 2019 13:10 Supermartonátor


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.21539 sekund.