23.08.2019
ALEŠ BRICHTA PROJECT
Na facebookovém profilu Aleše Brichty byly zveřejněny ..více

22.08.2019
DOMINATION INC.
Řecká kapela, která ve své tvorbě mísí prvky ..více

22.08.2019
TIMO TOLKKI - upřesnění
Včerejší nečekaná zpráva o kooperaci Tolkkiho s ..více

22.08.2019
EDGUY
Zpěvák německých EDGUY Tobias Sammet pro náš server ..více

21.08.2019
TIMO TOLKKI
Kolem finského umělce se dějí zajímavé věci. Timo ..více

21.08.2019
SGT. SLIME
Nové EP této finské crossover-thrashmetalové party k ..více






ARAKAIN - Thrash The Trash
To Demonick : Já mám krásné vzpomínky ..V r ..

ARAKAIN - Thrash The Trash
Již v onom zářijovém čísle ´85 uvedl Alda m ..

ARAKAIN - Thrash The Trash
S ARAKAINom som začínal vo 4.triede ZŠ, keď mi ..

ARAKAIN - Thrash The Trash
Arakain byl dvakrát v časopise Melodie - rozhov ..

ARAKAIN - Thrash The Trash
Album vyšlo jako vinyl a kazeta (MC), až pozděj ..

ARAKAIN - Thrash The Trash
Lukáš už je ve fázi Metallica. Být vámi vezm ..

ARAKAIN - Thrash The Trash
Je to asi blbej příklad , ale co třeba demo od ..

ARAKAIN - Thrash The Trash
Debustrol má Vyznání smrti, Torr -KLadivo na č ..

ARAKAIN - Thrash The Trash
oprava - byla ..

ARAKAIN - Thrash The Trash
oprava - Nesmíš to vzdát ( na výběrovce byly ..




Za poslední měsíc:
MASTERS OF ROCK 2019 - Vizovice, čtvrtek (11.7.) a pátek (12.7.)
1260x

SABATON - The Great War
1247x

MASTERS OF ROCK 2019 - Vizovice, sobota (13.7.) a neděle (14.7.)
1190x

ARAKAIN - předvoj
1060x

SLIPKNOT - We Are Not Your Kind
1053x

PORTA INFERI – Alive
724x



31.08.2019
HOLY MOSES, TROLLECH, NORNIR, DYSANGELIUM, MALLEPHYR, LAID TO WASTE, DOUPOV...
Plzeň-Kalikovský mlýn., začátek od:14:00., vstupné: 399 Kč.

04.09.2019
GOSPEL OF THE FUTURE + MOBIUS..
Olomouc (SF Mini), začátek od:20:00, vstupné:

02.10.2019
PROTECTOR (Ger/Swe), DENET (Ova)..
Barrák Music Club, Ostrava, začátek od:19:00, vstupné: 250/300



článků celkem: 7096
recenzí: 5796
reportů: 561
rozhovorů: 376













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


XIII. STOLETÍ - Frankenstein

XIII. století vydalo novou desku, ovšem se starým obsahem. Asi tak by si dalo shrnout jen těžko pochopitelné počínání jihlavské gothic rockové legendy, která sice oznámila přípravu nového alba, rázem však nadšení fanoušků zmírnila výrokem, že jejich připravovaný počin bude obsahovat jen dvě nové skladby a zbytek budou tvořit nově remixované verze již dříve studiově publikovaných věcí. Nahrávka s příhodným názvem „Frankenstein“ je tak poskládaná z osmi kousků různého data vzniku.

Co se týče nových verzí již dobře známých skladeb, tak musím bohužel konstatovat, že tento krok opravdu nechápu, protože se od těch původních v zásadě neliší a vsadil bych se, že mnozí v nich ani nepoznají rozdíl. Všech šest písní spojuje to, že poprvé vyšly na neřadových deskách (většinou jako bonus tracky na různých „bestofkách“), kterých kapela za posledních dvacet let vydala nespočet.

Přitažlivé jsou pak dvě nové a mimořádně povedené skladby. Titulní kousek se už nějaký čas hrál na koncertech, kde tahle věc s hodně tvrdým kytarovým zvukem (alespoň na poměry XIII. století), sklízela zasloužené ovace. Naopak „Chaotica“ sází na silný melodický refrén, i když pořádný kytarový riff ji také nechybí. V jejím textu Petr Štěpán vzdává poklonu „černému rokenrolu“, tedy svým hudebním vzorům.

Je velká škoda, že kapela nepřišla radši s novou řadovou deskou, protože nápady ji evidentně nechybí. Zvlášť když vezmeme v potaz, že v novém tisíciletí vydali Jihlaváci jen tři plnohodnotná alba. „Frankenstein“ je tak spíše zbytečná nahrávka, kterou ocení jen ti nejvěrnější příznivci české gotické scény.

PS:Z pochopitelných důvodů nechávám bez bodového hodnocení.

Moloch             


www.xiiistoleti.com

YouTube ukázka –Frankenstein

Seznam skladeb:
1. Frankenstein (Mary Shelley requiem)
2. Nový věk temnoty (Pandora version)
3. Faust (dark alchemist version)
4. Karneval (gothic machine edit 2019)
5. Chaotica
6. Fénix (nostalgia edit)
7. Bohové na strojích (Hindenburg - der rotte baron version)
8. Evropa (illuminate version)

Sestava:
Petr Štěpán – zpěv, kytara
Miroslav „Palda“ Paleček – baskytara
Kateřina Kameníková – klávesy
Pavel Štěpán – bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 41:05
Label: Warner Music
Země: Česká republika
Žánr:Gotický rock

Diskografie:
1992 - Amulet
1994 – Gotika
1995 – Nosferatu
1996 - Werewolf
1998 - Ztraceni v Karpatech
2000 – Metropolis
2004 – Vendetta
2009 – Dogma
2016 - Intacto
2019 – Frankenstein

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 23.06.2019
Přečteno: 858x




počet příspěvků: 2

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
mám radostjá mám z desky...23. 06. 2019 13:49 Vatutin
Zbytečná úplně...23. 06. 2019 13:10 Supermartonátor


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.214 sekund.