TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky, takový koment samozřejmě potěší :-)

TIERRA SANTA - Mejor morir en pie
Díky za tento seriál. Toto a předchozí...

MOTÖRHEAD - Inferno
Skvělé album, tvrdé, našlapané, hitové. Výborný...

Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




BROCELIAN - Guardians Of Brocéliande

Německá symfo metalová kapela Brocelian toho za deset let svojí existence příliš mnoho nestihla. V pátém roce jejich života vydala debut „Lifelines“ a nyní, po dalších pěti letech, přichází s novinkou „Guardians Of Brocéliande“, která vychází u Massacre records. Kapela je čtyřčlenná a jak se dnes moderně říká, je „genderově vyvážená“ - dva muži, dvě ženy. A k tomu pár hostí

Brocelian už dle promo fotek působí jak skupina, která si libuje ve fantasy tématech, a na desce takové písně skutečně najdete, například titulní "Guardians Of Brocéliande" vychází z Artušovských mýtů. Hudba samotná je poměrně veselá a jednoduchá. Oproti debutu se Brocelian snažili o tvrdší zvuk, což se podařilo, o produkci se postaral Alex Krull. Zejména kytary občas zvukem připomenou jeho domovské Leave´s Eyes či Atrocity. Přesto se o Brocelina nedá hovořit o kdovíjak tvrdé kapele. Jejich symfonický metal se často pohybuje ve vodách spíše hard rockových nebo klasicky heavy metalových. Nikdy však nepůsobí příliš drsně.

Úvodní „Wrath Of Nature“ je zcela reprezentativním kouskem dnešních Brocelian. Svižná jednoduchá píseň s přímočarými, ale dobře znějícími riffy. To samé se dá říci i o orchestracích a sborech. Zní dobře, neurazí a poslouchají se příjemně. Velkým plusem jsou housle, které kapele velice sluší. Zpěvačka Susan zpívá vysoko, ale na desce ukáže i syrovější podoby svého hlasu. Přesto v některých chvílích se zdá, jako by výšky vyzpívávala jen s obtížemi. Nejvydařenější skladbou kolekce je „A Life For You“, kterou táhne skvělý refrén, jehož melodie je prostě velice hezká a okamžitě si ji zapamatujete. Brocelian zde působí opět vesele a lehce. Se „Speed Of Light“ kapela otáčí kurz směrem na klasický heavy metal. Susan zde zní agresivněji a tahle poloha ji sluší více než snaha o velké výšky. Symfonické prvky nemizí, ale popravdě nejsou nijak zajímavé a nutné. Skladba by se bez nich v pohodě obešla, rovněž tak o pasáž se skresleným zpěvem.

Titulní píseň na posluchače zaútočí výraznými sbory, ale dalších zajímavých věcí příliš nenabídne. Ano, pasáž s akustickou kytarou a houslemi zní pěkně, ale Brocelian jsou až příliš obyčejní. Kapela vám bude připomínat mnoho jiných žánrových souputníků. Desku rozděluje v polovině balada „My Last Melody“ jenž bohužel nemá ten správný náboj a emoce, především melodie vyzní tuctově. Brocelian to občas skutečně pěkně šlape a naživo musí být skladby ještě zábavnější. Jenže tak skvělou melodii jako v „A Life For You“ již nenabídnou. Dojem nezvedne ani závěrečná folková balada „Summer Days“, která je příjemná, ale na zadek rozhodně neposadí.

„Guardians Of Brocéliande“ je sympatická deska. Je zahrána s chutí a poslouchá se lehce. Bohužel většina skladeb není nijak výrazných a na mysl se často vkrádá slovo „průměr“. Druhé desce Brocelian chybí větší vyrovnanost, silnější závěr a o něco více osobitosti. Kapela patří mezi ty „lepší“ z daného žánru (symfonický metal se slečnou za mikrofonem) a proto fanoušci tohoto stylu nechť si k mému bodování přičtou ještě bodík navíc.

Tomáš Marton             


www.brocelian.de

YouTube ukázka - Guardians Of Brocéliande

Seznam skladeb:
1. Wrath Of Nature
2. A Life For You
3. Speed Of Light
4. Guardians Of Brocéliande
5. My Last Melody 6. Now It´s Time
7. The Signs
8. Escape From Alcatraz
9. Fire Of My Heart
10. Summer Days

Sestava:
Susan Notohamiprodjo - zpěv
Alexander Senkbeil - kytary
Katrin - housle
Anderl Löffl - bicí
Hosté:
Chris Rieger - baskytara
Joris Nijenhuis - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 36:55
Label: Massacre Records
Země:Německo
Žánr: Symfonický metal

Diskografie:
2014 - Lifelines
2019 - Guardians Of Brocéliande

Foto: archiv kapely


Vydáno: 07.08.2019
Přečteno: 1362x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.122 sekund.