Mark KNOPFLER - One Deep River
Mistr nejnudnější muziky na světě.

DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




LEVANIA - Episode 0

Od vydání posledního alba italské Levanie uběhlo už pět let, ve kterých se vloni tato pětice připomněla šestnáctiminutovým EP „The Day I Left Apart“. S aktuální nahrávkou „Episode 0“ se Levanii podařilo tuto hrací dobu ještě zkrátit, a rovnou téměř na polovinu. Je otázkou, zda číslovka v názvu může být začátkem delší série nebo předzvěstí třetí řadové desky. Levania se hlásí ke gothic metalcoru, což není úplně špatná charakteristika, nicméně obě položky jsou spíše jen prvky, které jejich hudba obsahuje, než přímo hlavní náplň. Levania jsou totiž velice moderní kapelou s dívkou za mikrofonem. V jejich hudbě je hromada elektroniky, samplů a efektů. Zní velice uměle, což je předpokládám záměr.

Kratičké EP otevírá píseň „Abyss“, která se zabývá otázkou deprese a řeší, jak se člověk může stát otrokem svých démonů. „Abyss“ má výrazný hitový refrén, sloky jsou však poměrně experimentální. Najdete tu zmíněný core a s ním spojený growl, ale také třeba zpěvačkou Elenou rapované pasáže či prvky dubstepu. Samotná gotika je patrná spíše v celkovém feelingu, nicméně Levania hledí směrem kupředu a k elektronickému zvuku. „Reflections“ pokračuje ve stejném trendu. Textově se pozastavuje nad otázkou funkční negramotnosti. Člověk je společenské zvíře, ale pokud nebude vzdělaný, zůstane zvířetem ovládaným primitivními instinkty. Kapela i nadále přednáší svou vizi moderního metalu, který se opět může chlubit velice hitovým refrénem a drsnějšími slokami. Nechybí pořádně coreové breaky, hrubý growl, ale také disco klávesy nebo překvapivě heavy metalové sólo. Poslední položka na krátkém seznamu je minutu a půl dlouhá instrumentálka „Reckoning“. Ta vypadá, jako by ji někdo utnul, zrovna když se rozjede. Začátek je totiž příjemně relaxační, ale postupně se rozjíždí. Ke klávesám se přidávají bicí, poté kytara, vše v zasněné space atmosféře. Poslouchal bych dál, ale najednou je konec.

„Episode 0“ je pouhou ochutnávkou schopností kapely. Osm minut hudby, dvě klasické skladby a jedna, která je spíše atmosférickým fragmentem. I na tak malém prostoru Levania ukázala, že má potenciál a nápady. Pro mnohé metalisty však bude její tvorba nezkousnutelná. Elektronických zvuků Italové používají skutečně hodně a rapování také není zrovna věc, kterou by fanda metalové hudby zbožňoval. Pokud jste však posluchač, který má rád moderní zvuk a nevadí vám různé žánrové odbočky a přesahy, pak by Levania mohla být právě pro vás.

Tomáš Marton             


www.levania.net

YouTube ukázka - Reflections

Seznam skladeb:
1. Abyss
2. Reflections
3. Reckoning

Sestava:
Elena – zpěv
Still – klávesy, zpěv
Richie – kytara
Fade – baskytara
Markus – bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 8:38
Label: Sliptrick Records
Země: Itálie
Žánr: Gothic metalcore

Diskografie:
2012 - Parasynthesis
2014 - Renascentis
2019 - Episode 0 (EP)

Foto: archiv kapely


Vydáno: 14.09.2019
Přečteno: 1188x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.09467 sekund.