DEEP PURPLE - Machine Head
Co se týče Machine Head, mám z alba mírně...

DEEP PURPLE - Machine Head
Po tragickém počinu remixovaného alba Black...

RAGE - Afterlifelines
Nemohl jsem to najít ve vyhledávání. A díky za...

RAGE - Afterlifelines
On tu je z roku 2012, jen se na něj z novějších...

RAGE - Afterlifelines
Takže bez orchestru: 1. Secrets, 2. Perfect Man,...

RAGE - Afterlifelines
Tak za mě je taky nejlepší Secrets in a Weird...

RAGE - Afterlifelines
...Rage bez orchestru: 1. Secrets in a Weird...

ATTIC - Return Of The Witchfinder
Velice povedené retro, které mě bavilo už na...

RAGE - Afterlifelines
Za mě jednoznačně toto období. Kromě...

RAGE - Afterlifelines
Za mě byl vrchol deska Trapped! a pak ještě The...












Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax




HATRIOT - From Days Unto Darkness

Těžko říct, jaký je legendární thrashmetalový zpěvák Steve "Zetro" Souza otec. Dalo by se předpokládat, že pokud se někdy nasral a zařval na své dva syny oním klasickým ječákem, mohlo to na nich lehce zanechat celoživotní následky. A ono se něco takového opravdu stalo, avšak nikoli v negativním slova smyslu. Zetrovi potomci Cody a Nick se totiž silně potatili, čehož důkazem je kapela Hatriot, která je v podstatě Souzovic klanem. Vše započalo v roce 2010, postupně vznikly dvě studiovky, poté starej Souza odešel, kluci to nicméně nezabalili a letos dokonce vydali - společně s dvojicí dalších hudebníků - novou fošnu.

Na té je tatíkův vliv pořád zatraceně znát. Nejen že muzika jede v liniích spolků jako Exodus, Overkill nebo Testament, zpěv Codyho je navíc téměř totožný se Souzovým. Tady se nedá napsat, že jablko nespadlo daleko od stromu, ono se totiž ani nehlo a zůstalo na dřevině viset jako přibité. Těžko říct, nakolik jde o přirozený projev a nakolik o stylizaci, zpěv je každopádně kvalitní a dodává muzice správné grády. Škoda, že Cody nezůstává pouze u typického Souzovic jedáku a pouští se také do growlingu, což mu zdaleka nejde od pusy s takovou lehkostí a hlavně to jednotlivé songy nikam neposouvá.

Pánům jde jinak řemeslo pěkně od ruky, umí si pohrát s tempy, kytary jsou nabroušené jako dranžíráky, riffy často prokládají technicky náročná sóla a bicmen Nick Souza do soupravy mlátí, jakoby chtěl od táty dostat pochvalné pohlazení. Působivé je to zejména v úvodu nahrávky, kusy "One Less Hell" a "Daze Into Darkness" udržují konstantní pozornost (oba mimochodem v podstatě bez rušivého harshe), ve druhém jmenovaném mladý Souza ukusuje fráze jako krvelačná šelma, přidá se i náznak progresivních motivů. Americký kvartet ale jakoby nevěděl, kdy ve svém nadšení přestat, a tak rozlet alba nakonec přibrzdí časová rozmáchlost, ať už jednotlivých písní, u kterých jsou plochy nad šest minut běžnou věcí, nebo (padesátiminutové) nahrávky jako takové.

Naštěstí existují záchranné body, díky kterým dílo zůstává bezpečně vzdáleno běžné konkurenci. V sedmé položce "In The Mind Of The Mad" kupříkladu zaslechneme neuroticky těkavou a celkově nejzdařilejší sólovou pasáž, v závěrečném válu "Ethereal Nightmare" hudebníci po rozvleklé první polovině zavelí k finálnímu masakru, který tradičně stavěnému thrasherovi zkrátka musí chutnat. Pocit, že zde mohla velet pevnější dramaturgická ruka sice nezmizí, díky podobně našlapaným úsekům (podpořených dobrým zvukem) ale člověk-recenzent jihne a musí klukům tak jako tak dopřát slušné hodnocení.

Petr Štěpnička             


FB HATRIOT

YouTube ukázka - Organic Remains

Seznam skladeb:
1. One Less Hell
2. Daze into Darkness
3. Carnival of Execution
4. Organic Remains
5. World, Flesh & Devil
6. Frankenstein Must Be Destroyed
7. In the Mind of the Mad
8. Delete
9. Ethereal Nightmare

Sestava:
Cody Souza - zpěv, baskytara
Kosta V. - kytara
Kevin Paterson - kytara
Nick Souza - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 52:22
Label: Massacre Records
Země: USA
Žánr: thrash metal

Diskografie:
2013 Heroes Of Origin
2014 Dawn Of The New Centurion
2019 - From Days unto Darkness

Foto: archiv kapely


Vydáno: 10.09.2019
Přečteno: 1500x




počet příspěvků: 1

Titulek:Příspěvek:Datum:Jméno:
parádaNa toto album...19. 12. 2020 17:40 jirka7200


 
Metalforever.info © 2006 - 2024     RSS - články

stránka byla načtena za 0.0847 sekund.