14.10.2019
HATTRICK
Hudební projekt HATTRICK, který dali dohromady Aleš ..více

14.10.2019
RICHIE KOTZEN
Bývalý kytarista Poison, Mr. Big či The Winery Dogs ..více

14.10.2019
LIONHEART
Comeback této britské formace, kterou vede bývalý ..více

14.10.2019
MASVIDAL
Vědět o sobě dává bývalý kytarista Death a Cynic Paul ..více

14.10.2019
SWORD
Kanadská heavymetalová formace, která pro Metallicu ..více

14.10.2019
NULLINGROOTS
Pilná parta z Arizony hrající post-black metal/shoegaze ..více






L.A. GUNS - The Devil You Know
Já to rozseknu. Mělo vyjít v 12.10. 2018, ale v ..

L.A. GUNS - The Devil You Know
Jo jo o London.Nene nějak v říjnu 2018 jsem se ..

SAINT DEAMON - Ghost
Opravdu zbytečně dlouhému albu naštěstí pom ..

L.A. GUNS - The Devil You Know
Teď mluvíme o čem? O těch London? Ty jsou pře ..

L.A. GUNS - The Devil You Know
Pepsi bude dodatečná recenze?Sice je to z roku 2 ..

L.A. GUNS - The Devil You Know
Jirka Čáp - kdyžtak můj mail je tomstrange@sez ..

CORELEONI - II
to orre: sypu si popel na hlavu a díky za upřesn ..

CORELEONI - II
Jinak souhlasím, tohle je po velmi slabém posled ..

CORELEONI - II
Igor Gianola samozřejmě na prvním albu nehral, ..

DRAGONFORCE - Extreme Power Metal
Hudsona jsem kolem druhyho alba s nim vzal celkem ..




Za poslední měsíc:
Kolinss (DEBUSTROL) - Spěcháme maximálně jen na pivo
1699x

ARAKAIN - S.O.S
1211x

ARAKAIN - Legendy
1071x

ARAKAIN - 15 Vol.1 & 2
964x

SONATA ARCTICA - Talviö
925x

ARAKAIN - Apage Satanas
910x



27.10.2019
HOUBA, POZOR MAMUT, BANDA...
Havlíčkův Brod - Oko Klub, začátek od:20:00, vstupné: 150

02.11.2019
ATOMOVÁ MIHULE, ČERSTVĚ NATŘENO, NEVIDIM, GIGIGANG, APPLE SPOKESMAN...
Havlíčkův Brod - Oko Klub, začátek od:19:00, vstupné: 150

15.11.2019
Večer legend 18 - rocková muzika od A do Z Nejlepší tribute bandy AC/DC, LE..
KC SEMILASSO, začátek od:18:00, vstupné: 290



článků celkem: 7188
recenzí: 5879
reportů: 564
rozhovorů: 378













Fobia Zine

Metalopolis

metalový magazín ABYSS

Volumemax


ALICE COOPER - Breadcrumbs

Alice Cooper je poslední léta na roztrhání. Od svého comebacku v roce 1986, kdy se vrátil na scénu s plnou parádou a výborným albem "Constrictor" (navíc definitivně střízlivý) nezná žádné velké přestávky mezi alby. A i když si o jeho deskách z nového milénia můžete myslet, že jsou slabší než jeho dávné kousky, určitou kvalitu jim upřít nelze. Jistě, "The Eyes Of Alice Cooper", "Dirty Diamods" a především "Welcome 2 My Nightmare" můžeme tak trochu odzívat, ovšem s vědomím, kdo je to Alice Cooper, co dokázal a jak svěže ve svých jedenasedmdesáti působí, i nad těmito díly nakonec uznale kývnete hlavou.

Zásluhy jsou jedna věc, kvalita přednesu druhá, ale u Coopera není pochyb o tom, že se v současné době nachází na svém třetím (a pravděpodobně i posledním) vrcholu. Může za to jeho angažmá v superskupině Hollywood Vampires, kterou tvoří spolu s Joem Perrym z Aerosmith a pirátem z Karibiku Johnnym Deppem. Z původně hvězdně hospodské taškařice se stala celosvětově uznávaná formace, která dokáže na pódiu rozjet pořádnou rock n`rollovou show a strčí do kapsy i řadu hvězd, kterým hraje v předprogramu. A centru dění je opět Alice Cooper.

Jsou to právě Hollywood Vampires, kteří jsou nejvíce cítit z akutální Cooperovy nahrávky "Breadcrumbs". Ne že by tahle jeho kapela byla nějak muzikálně objevná (u nich šlo vždy o energii, která z jejich hudby jde), že by ovlivňovala další nahrávky, ale zde inspiruje spíše nápadem. Hollywood Vampires totiž svůj původní záměr postavili na coververzích (že jen dávno mrtvých muzikantů, je druhá věc) a tohle je tak trochu podstata i "Breadcrumbs". Tohle EP Alice Cooper pojal jako oslavu jeho domovské (dnes už ovšem v troskách ležící) detroitské scény, kde se v šedesátých a sedmdesátých let sdružovaly rvavé garážové party a kam vlastně ve svých začátcích patřil i Cooper sám.

Tentokrát nepřichází s žádným hororovým tématem, krev neteče a pavouci se nechávají spát. Nejvíce o albu tak hovoří jeho úvodní věc, což je remake vlastní skladby "Detroit City" z alba "The Eyes Of Alice Cooper", která je zde opatřena současnou energií (té rozhodně Cooper má více než v době, kdy vydával jmenovanou desku) a patřičným moderním zvukem, který však nepopírá patinu dávných let. Stejně je na tom i jediná nová skladba "Go Man Go", která má v sobě skoro až punkovou energii, ovšem její základ je opět postavený na garážovém rock n`rollu, který šperkuje zapamatovatelný, úderný refrén. Pak ale už nastává oslava starých časů a detroitského hudebního dědictví.

Cooper nejprve sáhne do repertoáru Boba Segera pro "East Side Story" jejíž datum vzniku se datuje až do roku 1966. Cooper si s touto dávnou skladbou poradil samozřejmě s bravurou, přestože je to právě "East Side Story", kde lze z celé nahrávky nejméně registrovat specifický charismatický projev, kdy jeho hlas jede spíše po civilnější linii. Trochu rozvernější atmosféru obsahuje "Your Mama Won`t Like Me", která původně patřila do repertoáru Suzi Quatro a kde Cooper nevypustil ani tak důležité a potřebné dechy. Zde se už jeho hlas opět plazí jako had a prokusuje se jednotlivými slovy, kterými opět plive dobře známý jed. Dávnou atmosféru zahulených deitroitských klubů a hospod má "Devil With A Blue Dress On/Chains Of Love", která zdobila kdysi repertoár Mitche Rydera a jeho The Detroit Wheels a jenž je pravděpodobně (co se týče tohoto EP) nejdůstojnější oslavou dávnou zašlých dob. "Sister Anne" od MC5 je pak už jen třešničkou na dortu, který je v podání páně Coopera tentokrát hodně chutný.

Záměr EP byl tak splněn vrchovatě. Cooper připomněl jména svých kolegů, kteří se dnes (asi až na Suzi Quatro a Waynea Kramera z MC5) k činnosti zrovna moc nemají, ale scéna, a nejen ta z jejich rodného města, by bez nich nebyla úplná. Cooper, ač ne ze všech nejmladší, je dnes ze všech tehdejších person nejčilejší a stále má světu co říct. Kdo by si na to v roce 1968 vsadil třeba jen falešnou pětku?

Pepsi Stone             


www.alicecooper.com

YouTube ukázka - Detroit City 2020

Seznam skladeb:
1. Detroit City 2020
2. Go Man Go
3. East Side Story
4. Your Mama Won`t Like Me
5. Devil With A Blue Dress/Chains Of Love
6. Sister Anne

Sestava:
Alice Cooper - zpěv
Wayne Kramer - kytara
Mark Farner - kytara
Mick Collins - kytara, dechové nástroje
Paul Rudolph - kytara, baskytara,
Johnny "Bee" Badanjek - bicí

Rok vydání: 2019
Čas: 19:24
Label: earMUSIC
Země: USA
Žánr: hard rock/garage rock

Diskografie:
1969 - Pretties For You
1970 - Easy Action
1971 - Love It To Death
1972 - Killer
1972 - School`s Out
1973 - Billion Dollar Babies
1973 - Muscle Of Love
1975 - Welcome To My Nightmare
1976 - Alice Cooper Goes To Hell
1977 - Lace And Whiskey
1978 - From The Inside
1980 - Flush The Fashion
1981 - Special Forces
1982 - Zipper Catches Skin
1983 - Dada
1986 - Constrictor
1987 - Raise Your Fist And Yell
1989 - Trash
1991 - Hey Stoopid
1994 - The Last Temptation
2000 - Brutal Planet
2001 - Dragontown
2003 - Eyes Of Alice Cooper
2005 - Dirty Diamonds
2008 - Along Came A Spider
2011 - Welcome 2 My Nightmare
2017 - Paranormal
2019 - Breadcrumbs EP

Související články

Foto: archiv kapely


Vydáno: 12.10.2019
Přečteno: 532x




K článku zatím nebyly přidány žádné komentáře.


 
Metalforever.info © 2006 - 2019     RSS - články

stránka byla načtena za 0.15667 sekund.